Temizlik operasyonu

Bartın’da meydana gelen sel felaketinin ardından Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından taşkınlardan etkilenen alanlarda su tahliye, yıkama, temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yürütüldü. Titizlikle sürdürülen çalışmalara tüm kamu kurum ve kuruluşları, dernekler ve gönüllüler de destek verdi. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun bizzat koordine ettiği çalışmalarda Bartın Belediyesi’ne bağlı 74 araç ve ekipman kullanılırken, 296 personel aktif görev alırken, diğer illerden şehrimize destek için gelen 62 araçta da 150 personel görev yaptı. Sel sularının çekilmesiyle birlikte kent merkezindeki acil bölgelerde ve İnkumu’nda toplam 676 ihbara müdahale edildi.
Bu haber 2023-07-20 09:55:54 eklenmiş ve 43 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın’da meydana gelen sel felaketinin ardından Bartın Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından taşkınlardan etkilenen alanlarda su tahliye, yıkama, temizlik, bakım ve onarım çalışmaları yürütüldü.

 

 

“Şükran ve saygılarımı sunarım”

 

 

Çalışmalarda görev alan herkese teşekkür eden Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, kısa sürede selin izlerinin silindiğini ifade etti.

 

 

Birlik ve beraberlik içerisinde el birliğiyle çalışma gerçekleştirildiğini vurgulayan Başkan Fırıncıoğlu, “İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’ya, Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç’a, Bartın Valimiz Sayın Nurtaç Arslan’a ve Bartın Milletvekili Sayın Yusuf Ziya Aldatmaz’a, Belediye Meclis Üyelerimize, Başkan Yardımcılarımıza, il dışından gelen kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele, derneklere ve tüm emekçi Belediye çalışanlarımıza yürekten sel afeti ve sonrasında Bartın Belediyesi’ne yapmış oldukları maddi ve manevi destekleri için şükran ve saygılarımı sunarım” dedi.

 

 

“Gerekli tüm çalışmaları yaptık”

 

 

Fırıncıoğlu, “Sel afetinin izlerini silmek için tüm ekiplerimiz mesai saati gözetmeksizin çalışmalarını sürdürdü. Belirlemiş olduğumuz çalışma programı çerçevesinde gerekli tüm çalışmaları yaptık. Kent merkezimizin yanı sıra İnkumu’nda da çalışma yaptık. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri hızlı bir şekilde değerlendirip müdahale ettik. Bir taraftan da sel sonrası temizlik, ilaçlama, su tahliye çalışmalarımızı sürdürdük. Bu çalışmalarımıza paralel olarak da ilaçlama çalışması yaparak, halkımızın sağlığının olumsuz etkilenmesinin önüne geçtik. Son olarak da taşkınlar nedeniyle bozulan yol ve kaldırımlarda da bakım ve onarım çalışması başlattık.  Şehrimize gelerek bizlere destek olan tüm kurum ve kuruluşlara ve tüm gönüllülere teşekkür ediyorum. Birlik beraberlik içinde bu süreci en güzel şekilde aştık. Rabbim bizlere bir daha böyle afetler yaşatmaz inşallah” ifadelerini kullandı.

 

 

“Halkımızın sağlığı bizler için çok kıymetli”

 

 

Tüm bu çalışmaların yanı sıra afetin ilk dakikalarından itibaren Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı 6 araçlık Biosidal Uygulama Ekibi sel felaketinden etkilenen mahallelerde ve İnkumu’nda ilaçlama çalışmaları gerçekleştirdi.

 

 

İlaçlama çalışmaları belirlenen program dahilinde devam ederken, sel afetinin ardından bugüne kadar toplam 63 litre uçkun, 33 litre sıvı larvasit, 86 kg granül larvasit, 38 litre bit, pire ve kene ilacı kullanıldı.

 

 

İlaçlama çalışmalarının önemine değinen Başkan Fırıncıoğlu, “Sel afetinin izlerini bir an önce silmek için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Bartın Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğümüz tarafından yürütülen çalışmalarda 6 araçlık Biosidal Uygulama Ekibiyle sel felaketinden etkilenen mahallelerde ve İnkumu’nda ilaçlama çalışmaları gerçekleştiriyor. Halkımızın sağlığı bizler için çok kıymetli. Bu düşünce ile hazırlamış olduğumuz program çerçevesinde çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

 

50 kamyon ağaç parçaları ve çöpler temizlendi

 

 

Şehrin dört bir yanında selin izlerini silmek adına çalışmalar yürüten ekipler, İnkumu’nda da temizlik çalışması gerçekleştirdi.

 

 

Yol ve kaldırımlarda yıkama çalışmaları gerçekleştiren ekipler, plajda da çalışma yaptı. Çalışmalarda selin getirdiği plajda bulunan toplam 50 kamyon ağaç parçaları ve çöpler temizlendi. Su baskını yaşanan bölgelerde tahliye çalışmaları yapılırken oluşabilecek mikroplaşmayı önlemek amacıyla ilaçlama çalışmaları da yapıldı.

 

 

Yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Fırıncıoğlu, “İlimizde etkili olan yoğun yağışlardan İnkumu da olumsuz yönde etkilendi. Birçok evde su baskını yaşanırken yol ve kaldırımlarda hasarlar oluştu. Bölgede tatil yapan vatandaşlarımızın mağduriyetini ortadan kaldırmak amacıyla başlatmış olduğumuz çalışmalarımızı kısa sürede tamamladık. Personelimiz gerçekten özveriyle çalıştılar. İl dışlından gelen ekiplerin de desteğiyle İnkumu’nda hayatın normale dönmesi için ne gerekiyorsa yaptık. Mesai saati gözetmeksizin taşkın alanlarında çalıştık. Su tahliye, yol yıkama ve temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürdük. Bu çalışmalara ilaveten plajda da temizlik yaparak, ilaçlama faaliyetinde bulunduk. Toplamda 50 kamyon ağaç parçaları ve çöpleri plajdan temizledik. Emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

“Halkımızın kullanımına sunacağız”

 

 

Sağanak yağışlar neticesinde oluşan selde Bartın Belediyesi’ne ait birçok bina ve park alanı da hasar gördü. Bartın Belediyesi’ne ait Belediye Sosyal Tesisleri ve Belediye Dinlenme Evi, Emekliler Evi, Yalı Sevgi Parkı, Şükrü Bankoğlu Yürüyüş Yolu, Karaçay Piknik Alanı, Tarihi Yalı İskelesi ve birçok noktadaki sondaj ve keson kuyuları selden olumsuz etkilendi. Sel sularının çekilmesi ile bu alanlarda da temizlik, bakım ve onarım çalışmaları başlatıldı.

 

 

Kent merkezinde ve İnkumu’nda hayatın normale dönmesiyle birlikte sel nedeniyle zarar gören Bartın Belediyesi’ne ait yerlerde de bakım ve onarım çalışmasına başlanıldığını söyleyen Belediye Başkanı Fırıncıoğlu, “Selin ardından vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için tüm ekiplerimizi seferber ettik. Mahallelerimizde gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmaların yanı sıra belediyemize ait bina ve park alanlarında da çalışma başlattık. Sel afetinden etkilenen ve büyük hasar gören Belediye Sosyal Tesisleri ve Belediye Dinlenme Evi, Emekliler Evi, Yalı Sevgi Parkı, Şükrü Bankoğlu Yürüyüş Yolu, Karaçay Piknik Alanı, Tarihi Yalı İskelesi ve birçok noktadaki sondaj ve keson kuyularımızın su tahliye çalışmalarını tamamlayarak temizlerini yaptık. Temizlik çalışmalarımın ardından ise bakım onarım çalışmaları gerçekleştiriyoruz. En kısa zamanda bu bölgelerdeki çalışmalarımızı tamamlayıp park alanlarımızı halkımızın kullanımına sunacağız” şeklinde ifade etti.

 

 

6 arazöz, 2 vidanjör, 1 kuka…

 

 

Belediye ekipleri, kent merkezinde ve İnkumu’nda gerçekleştirdiği bu çalışmaların yanı sıra sel afetinden etkilenen Atılım Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen su tahliye ve yıkama çalışmalarına da destek verdi.

 

 

6 arazöz, 2 vidanjör, 1 kuka ile bölgede çalışma yapan ekipler, selin izlerini silmek için var gücüyle çalışıyor.

 

 

Bölgeyi sık sık ziyaret eden Başkan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu ise hem çalışmaları yerinde takip ediyor, hem de vatandaşların taleplerini dinliyor. Sanayicinin bir an önce üretimine devam edebilmesi adına çalışmaların hızlandırıldığını belirten Başkan Fırıncıoğlu, “Birçok vatandaşımızın ekmek kapısı olan Atılım Sanayi Sitesi’nin yaralarını sarmak için birçok kurum ve kuruşla birlikte çalışma gerçekleştiriyoruz. Bartın Belediyesi olarak 6 arazöz, 2 vidanjör, 1 kuka ve personelimiz ile çalışmalara destek veriyoruz. En kısa zamanda Atılım Sanayi Sitesi’ni eski günlerine kavuşturacağız” dedi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›