“Feed the Future” isimli proje destek almaya hak kazandı

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Üniversitesi, Bartın Bilim ve Eğitim Derneği’nin eş başvuru sahibi, Gelecek Araştırmaları Derneği’nin başvuru sahibi ve Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün iştirakçi olduğu “Feed the Future” (Geleceği Besle) isimli proje destek almaya hak kazandı. Proje TR81 Bölgesinde kadınlar, gençler ve dezavantajlı insanlara organik tarım ve seracılık faaliyetlerine yönelik tarım 4.0 teknolojileri hakkında eğitim ve teknolojilerin sağlanmasını amaçlanıyor.
Bu haber 2023-07-18 09:33:31 eklenmiş ve 170 kez görüntülenmiştir.

 

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanında uygulanan, T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından koordine edilen “Promoting Decent Future Of Work Approach With A Focus Of Gender Equality Grant” (Cinsiyet Eşitliği Odaklı İnsana Yakışır Gelecek Çalışma Yaklaşımının Teşvik Edilmesi Hibe Programı) kapsamında; Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Üniversitesi, Bartın Bilim ve Eğitim Derneği’nin eş başvuru sahibi, Gelecek Araştırmaları Derneği’nin başvuru sahibi ve Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün iştirakçi olduğu “Feed the Future” (Geleceği Besle) isimli proje destek almaya hak kazandı.

 

Akıllı Uzmanlık Alanları Raporu oluşturulacak

 

Proje TR81 Bölgesinde kadınlar, gençler ve dezavantajlı insanlara organik tarım ve seracılık faaliyetlerine yönelik tarım 4.0 teknolojileri hakkında eğitim ve teknolojilerin sağlanmasını amaçlanıyor.

 

Proje kapsamında Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsünde; sera eğitimleri, demonstrasyonlar ve işbaşı eğitimleri gerçekleştirmek için AgTech laboratuvarı kurularak, TR81 Bölgesindeki tarım sektörüne yönelik Akıllı Uzmanlık Alanları Raporu oluşturulacak.

 

Bilgi verilecek

 

Tarım 4.0 uygulamalarına yönelik; eğiticilerin eğitimi, çiftçilerin AgTech becerilerini geliştirme eğitimleri, işsiz gençlere AgTech becerileri ve girişimcilik eğitimleri, üniversite öğrencilerine e-ticaret yetkinliklerini geliştirmeye yönelik eğitimler, tarım ürünlerine yönelik akıllı lojistik sistemleri ve çözümleri eğitimleri, lise ve üniversite öğrencilerine akıllı şehir çözümleri için akıllı tarım uygulamaları ve sistemleri hakkında bilgi verilecek.

 

Yaklaşık bütçesi 135 bin Avro

 

Ayrıca 20 KOBİ düzeyinde sera için akıllı sera hizmetleri, çalıştaylar, seminerler ve saha ziyaretleri gerçekleştirilecek. Yaklaşık bütçesi 135 bin Avro olan projenin süresi 12 aydır.

ETİKETLER : BAKKA
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›