15 Temmuz şehitlerimiz anıldı

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Bartın’da da pek çok etkinlik düzenlendi. Anma programlarının ilki geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Bartın Merkez Şehitliği’ndeki tören oldu. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Şehitlerimizin kabirlerine gül bırakıldı.
Bu haber 2023-07-17 09:20:21 eklenmiş ve 36 kez görüntülenmiştir.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında yurt genelinde olduğu gibi Bartın’da da pek çok etkinlik düzenlendi.

 

 

15 Temmuz darbe girişiminin 7. yıl dönümü dolayısıyla Bartın’da düzenlenen anma programlarının ilki geçtiğimiz gün sabah saatlerinde Bartın Merkez Şehitliği’ndeki tören oldu.

 

 

Törende, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Bartın Üniversitesi Rektörü Orhan Uzun ve protokol üyeleri yer aldı.

 

 

Yurt genelinde olduğu gibi Bartın’da da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitlikler ziyaret edildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından Şehitlerimizin kabirlerine gül bırakıldı. 

 

 

Fotoğraf sergisi açıldı

 

 

Ayrıca, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında hain darbe girişimi sırası ve sonrasında çekilen fotoğraflardan oluşan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” temalı fotoğraf sergisi açıldı. Hükümet Caddesinde sergilenen eserleri tek tek inceleyen Vali Arslan, “Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet” uğruna gövdesini siper eden Türkiye Yüzyıl’ının Kahramanlarını unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını ifade etti.

 

 

Konferanslar düzenlendi

 

 

Ardından Kültür Merkezi’nde “FETÖ’nün ordu yapılanması ve 15 Temmuz Kalkışmasına Gidiş” konferansı, “15 Temmuz ve Demokrasi Muhafazası” konferansı yapıldı.

 

 

Bartın Kültür Merkezi Fuaye alanında “15 Temmuz Kitapları Sergisi” – “Türk-İslam Bilim İnsanları” sergisi düzenlendi.

 

 

 

ETİKETLER : 15 Temmuz Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›