“Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu” toplandı

Kavurucu yaz sıcaklarının etkili olduğu Bartın’da “Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu Toplantısı” gerçekleştirildi. Vali Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda İlimizde çıkabilecek orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler ve yangın esnasında yapılacak müdahale çalışmaları görüşüldü. Vali Arslan, vatandaşların şüpheli gördükleri durumlar karşısında 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunmalarını istedi.
Bu haber 2023-07-06 13:54:47 eklenmiş ve 117 kez görüntülenmiştir.

 

Şüpheli durumlarda 112’ye ihbarda bulunun!

 

 

İlimizde meydana gelebilecek orman yangınlarının önlenmesi, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanmasına yönelik yapılan “Orman Yangınları ile Mücadele Komisyon Toplantısı”, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonunda ilgili komisyon üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Toplantıda yaz mevsimiyle birlikte hava sıcaklıklarının artması, anız yakılması, yol kenarlarına sigara izmariti atılması, orman alanlarında piknik amaçlı ateş yakılmasına bağlı olarak İlimizde çıkabilecek orman yangınlarına karşı alınacak tedbirler ve yangın esnasında yapılacak müdahale çalışmaları, yürütülmesi gereken faaliyetlerle birlikte araç ve ekipman kapasitesi görüşüldü.

 

 

Vali Arslan, toplantıda orman yangınlarının önlenmesi ve kontrol altına alınması için tüm kurum ve kuruluşların iş birliği içerisinde çalışmaları, vatandaşların orman yangınları ile mücadele konusunda bilinçlendirilmesi ve aynı zamanda yaz dönemi dışında da vatandaşlarımızda farkındalık oluşturulmasına yönelik çalışmaların artırılması ve ilgili kurumların denetim faaliyetlerine hız kesmeden devam etmeleri gerektiğinin altını çizerken vatandaşların orman alanlarda yangın riskini artıracak davranışlardan kaçınmalarını istedi.

 

 

Ayrıca Vali Arslan, vatandaşların şüpheli gördükleri durumlar karşısında da 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunmalarının önemli olduğunu vurguladı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Nurtaç Arslan Bartın Valiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›