Dursun: “Çalışma programlarımız bizim namusumuz gibidir”

Bartın İl Genel Meclisi, Temmuz ayı toplantılarına başladı. Genel görüşmeler öncesi değerlendirmede bulunan Bartın İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “Bartın’a bizim her zaman söylediğimiz bir söz var. Çalışma programlarımız bizim namusumuz gibidir. Bugüne kadar hiç aksatmadık. En azından ben 9 yıldır Meclis Başkanıyım bu programlarımızın altlıkları her zaman gerçekleşti. Hayali bir şey yapmadığınız zaman zaten uygulamasında da başarı geliyor” dedi.
Bu haber 2023-07-05 13:30:06 eklenmiş ve 299 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere Temmuz Ayı Toplantılarına başladı.

 

 

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığındaki toplantıya tüm Meclis Üyeleri eksiksiz olarak katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de yer aldı.

 

 

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, gündem öncesinde yaptığı konuşmada bir bayramı daha geride bıraktıklarını belirterek “Değerli meclis üyelerimiz bir bayramı geride bıraktık. 4 gün süren bir bayram oldu ama 9 gün süren bir idari tatil oldu. Dolayısıyla huzurlu bir bayram geride kalmış oldu. Ben tekrar geçmiş bayramınızı tebrik ediyorum” dedi.

 

 

“Taahhüt edilen işlerimizi tamamlayacağız”

 

 

Konuşmasına Bartın İl Özel İdaresi’nin Yol ve Ulaştırma Müdürlüğü’nün çalışma programı kapsamında gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsederek devam eden Meclis Başkanı Dursun, şunları kaydetti:

 

 

“İdaremizin Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğünde çalışanlarımızla bayram öncesi bayramlaşamamıştık. Sayın Valimiz ve Genel Sekreterimizle birlikte orada hem çalışanlarımızla bayramlaşma fırsatı bulduk hem de çalışmalarımızın gidiş yönüyle ilgili bir değerlendirme fırsatımız oldu.

 

 

Biliyorsunuz bu sene bizim birkaç noktada yaptığımız programlarımız oldu. Afet programlarımız var devam ediyor. Özel İdare’mizin programları devam ediyor. Köylere Hizmet Götürme Birliklerinin il merkezi ve ilçelerimizdeki programları devam ediyor. Kümülatif olarak topladığımızda en basiti 200 kilometre sathi kaplama, bunun bir kısmı birinci kat, bir kısmı da ikinci kat olarak uygulaması başladı. 30 kilometresini kendi imkânlarımızla, kendi aldığımız kombine araçlarla başladılar. Şimdi Arıt, Ulus, Kumluca o bölgeyi de 90 kilometresini hizmet alımı ihalesi de gerçekleştirildi. Hizmeti sunacak yüklenici de sözleşme yapmak üzere. Burada 200 kilometreyi Özel İdareye yüklediğimizde bu işin yılsonunda bitmesini beklersek yanlış olur. Dolayısıyla yapabileceği kadar yükü İdareye yükleyerek, bizim kendi maliyetimizi de aşmayacak şekilde bunun hizmet alımı ihale yoluyla gerçekleştirildi. Hizmet alımında da yüzde 45’e varan indirim oldu. İnşallah bu yolların alt yapısını yine Özel İdaremiz hazırlayacak. İlgili hizmet sunucusu kombine araçlarıyla, sathi kaplamasıyla gelecek. Biz bir tarafta hizmet sunacağız, ilgili müteahhit bir taraftan biz hizmet sunacak ve Bartın’da inşallah taahhüt ettiğimiz, programlar oluşturduğumuz işlerimizi ben tamamlayacağımıza inanıyorum.

 

 

“Genç bir ekibimiz var”

 

 

Gerçekten çalışanlarımızı gördüğümüzde ortalaması 30-35 yaş grubuna artık çalışan bir genç ekibimiz var. İnşallah o ekiple iyi bir idareyle bu işleri en geç Eylül sonuna kadar yoluna koyacağız diye ümit ediyorum. Bartın’a bizim her zaman söylediğimiz bir söz var; ‘çalışma programlarımız bizim namusumuz gibidir.’ Programlarımızı bugüne kadar hiç aksatmadık. En azından ben 9 yıldır Meclis Başkanıyım bu programlarımızın altlıkları her zaman gerçekleşti. Hayali bir şey yapmadığınız zaman zaten uygulamasında da başarı geliyor.”

 

 

“Daha yapacağımız çok şey var”

 

 

Bartın İl Genel Meclisi’nin kararıyla Bartın İl Özel İdaresi’nin Çalışma ve Yatırım Programına alınarak karakucak güreşleri için Yanaz Köyü’ne kazandırılan güreş sahasının kendileri için gurur kaynağı olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Dursun, “Yanaz Köyü’nde Kurban Bayramı’nın 5’inci günü bayramdaydık. Oradaki güreş müsabakalarımızın 203’üncü yılı, bizim burada oluşturduğumuz yatırım programında oluşturduğumuz eserle gerçekleşti. Gurur duymamak mümkün değil. Son saatine kadar büyük bir keyifle izledim. Hem güreşi izledim hem de insanlarımızın bize duyduğu minneti görünce çok mutlu oldum. Bu görevler gelir geçer eserler orada kalıcı olur. Bu eserleri çoğaltmaya, devamını getirmeye hep beraberce devam etmemiz lazım. Bu Meclis’in çok katkısı var. Evet, orada Gençlik Spor Toto Teşkilatı sonradan paranın tümünü bize gönderdi ama asıl olan neydi? Biz burada cesaret edip kimse para göstermediği gün biz bu Meclis’te oy birliğiyle Yanaz Köyü’ne o tesisi bütçemize koyduk. İlk yıl 500 bin koyduk. İkinci yıl 500 bin daha koyduk. Sonrasında Sayın bugünkü Bakanımız o günkü Milletvekilimiz Gençlik Spor Bakanımıza Spor Totodan böyle bir desteği yüzde 10’nu istedik. 3 boyutlu halini görünce o günkü Bakanımız ‘böyle bir tesisi biz Özel İdareye yük etmeyelim tamamını gönderelim’ dediğinde emekler boşa gitmedi. Siz doğru iş yaparsanız sizi yalnız bırakmazlar. Güzel bir tesis, güzel bir yatırım oldu. Türkiye’de değil uluslararası güreşlerle anılır olacak. Geçen sene başlangıçtı, bu sene daha iyi oldu, seneye daha da iyi olacak. Ben emeklerinizden dolayı tüm Meclis Üyeleri’ne teşekkür ediyorum. Daha yapacağımız çok şey var” dedi.

 

 

Bungalovlar revaçta!

 

 

Meclis Başkanı Dursun’un gündem dışı değerlendirmelerinin ardından Temmuz ayı gündeminde yer alan Esenler Köyü İmar Planı’na ilişkin komisyon raporları görüşüldü.

 

 

İmar Planları ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporunun okunmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Dursun, Esenler Köyü’ne bir girişimci tarafından bungalov turistik bir tesis kazandırılacağını söyleyerek “Bartın’da son dönemde olan özellikle sahil bölgelerinde bungalovlar revaçta. Esenler Köyü’nde yapılacak olan bu bungalovlar için birinci aşamada İmar Komisyonunca bir sakınca yok. Vatandaşımız bundan sonra yapacağı şey izinleriyle işlemini başlatmış olacak. Bizim bu şekilde başlattığımız, yaptığımız, onayladığımız projelerde var. Güzelcehisar’da var. İnşallah bunlar çoğalacak. Çoğaldıkça talep artacak. Talep arttıkça herkes birbirinden görecek. Bizim baştan beri özelikle sahil bölgelerinde, doğa turizmde bunları tavsiye ve önerdiğimiz işlerden bir tanesi. Bartın’da turizm olmazsa olmaz, Bartın turizmden kazanacak. Bartın’a hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

Meclis Başkanı Dursun’un değerlendirmelerinin ardından Esenler Köyü İmar Planları ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu, Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›