Aldatmaz, demiryolu projesi için kolları sıvadı!

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte gazetemizin de bünyesinde bulunduğu EYBEY Medya ve Yayımcılık’ı ziyaret eden AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, ilimizde devam eden ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi vererek Bartın Irmağı Islah Projesi, Bartın’ın trafik sorunu ve Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bartın’ın ulaşımla ilgili sorunlarını çözmekte kararlı görünen Milletvekili Aldatmaz, yıllardır gündeme gelen ancak yarım kalan Karasu-Bartın arasında yapılması planlanan demiryolu projesine de değinerek Karasu’dan başlayan projenin bu kez Bartın’dan başlatılarak Bartın-Çaycuma arasındaki kısmın yapılması için çalışma yaptığını bu kapsamda da Bartın’ı, Filyos’taki demiryolu hattına entegre etmek istediğini dile getirdi.
Bu haber 2023-07-03 12:32:03 eklenmiş ve 151 kez görüntülenmiştir.

 

Çalışmaların Bartın’dan başlaması için görüşmeler yapacak

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabi Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Yusuf Ziya Aldatmaz, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan’la birlikte Bartın Halk Gazetesi, Bartın Pusula Gazetesi ve Bartın Manşet Gazetesi’ni bünyesinde bulunduran EYBEY Medya ve Yayımcılık’ı ziyaret ederek şirket Sahibi Mustafa Ahmet Oktay ve çalışanlarıyla bir araya geldi.

 

 

EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay ve personeli tarafından karşılanan Milletvekili Aldatmaz ve İl Başkanı Arslan, gerçekleşen ziyarette çalışmalar hakkında bilgi alırken karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. 

 

 

Sohbet havasında geçen ziyarette Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Bartın’daki çalışmalar ve projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

DSİ’nin ırmak ıslah projesi kabul görmedi

 

 

Bartın Irmağı Islah Projesine değinerek proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Milletvekili Aldatmaz, yükselen ırmak suyuna karşı DSİ tarafından set oluşturma projesi hazırlandığını ifade ederek gelinen noktada projeyi kabul etmediklerini belirtti. Proje kapsamında ırmak kenarlarına üçer metre aralıklarla direklerin yerleştirilmesinin planlandığını ve ırmağa yerleştirilen erken uyarı sistemi sayesinde suyun debisinin artmaya başladığı anda direklerin arasının panellerle kapatılmasının düşünüldüğünü söyleyen Aldatmaz, bu anlamda bu projeyi kabul etmediklerini ifade ederek projenin Bartın Irmağı’nın güzelliğini bozmayacak şekilde yeniden hazırlanması için çalışma başlatıldığını vurguladı.

 

 

Bartın Irmağı’nda yaşanan su taşkınları noktasında Kozcağız ve Kışla Sel Kapanı Barajlarının tamamlandığını ifade eden Aldatmaz, Kozcağız Barajı’nın henüz su tutmaya başlamadığını, su tutması için ilk olarak Şarköy’ün yeni yapılan konutlara taşınmasının beklendiğini ifade etti.

 

 

Aldatmaz ırmak ıslahı ile ilgili yaptığı açıklamada ayrıca yap-boz  gibi bir imkanlarının olmadıklarını ifade ederek bir defada en verimli ve Bartın’a en yakışan bir projenin ortaya konulması gerektiğini vurguladı. Proje kapsamında ırmağın çevresini de düşünmek gerektiğini ifade ederek peyzaj çalışmasıyla da bir bütün halinde projenin hazırlanması gerektiğini söyleyen Aldatmaz, açıklamasında beton duvarlarla ırmağın etrafının kapanmayacağını da ifade ederek, “Irmağı beton duvarlarla çevireceksek hiç yapmayalım, böyle kalsın” ifadelerini kullandı.

 

 

Aldatmaz yine Bartın Irmağı’nda yaşanan taşkınları önleme çalışmaları kapsamında Arıt’ta çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Arıt’ta Çöme Boğazı’nın ilerisinde seddeleme çalışması yaptıklarını, yapılan çalışma ile Bartın Irmağı’na Arıt bölgesinden gelen bol alüvyonlu malzemenin akışının kesilmesinin hedeflendiğini belirtti.

 

 

“İnkumu Tüneli için elimden geleni yapacağım”

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, açıklamalarının devamında ise İnkumu’na da özel açıklamalarda bulundu. Aldatmaz, İnkumu’nu Bartın Belediyesi’nin bir mahallesi yapmak istediklerini ifade ederek İnkumu’nu tünel ile Bartın’a bağlayacaklarını söyledi. Aldatmaz bu kapsamda çalışma yaptığını da söyleyerek elinden geleni yapacağının altını çizdi. Aldatmaz İnkumu’na ulaşımı kolaylaştırarak turizm sezonunu 12 aya çıkarmak istediğini de dile getirdi. Aldatmaz ayrıca İnkumu’ndaki atıl durumda bulunan PTT binasının da bir an önce yeni bir proje ile turizme kazandırılmasını istediklerini ifade etti.

 

 

Çevre yolunda çalışmalar devam ediyor

 

 

Milletvekili Aldatmaz, Bartın Çevre Yolu projesi hakkında da bilgi vererek çevre yolu çalışmalarının hızla devam ettiğini söylerken Arıt-Kurtköy arasındaki etapta çalışmaların sürdüğünü belirterek bir sonraki etabın ise Kurtköy ile Akmanlar arasında gerçekleştirileceğini aktardı.

 

 

Demiryolu projesi için kolları sıvadı!

 

 

Bartın’ın ulaşımla ilgili sorunlarını çözmekte kararlı görünen Milletvekili Aldatmaz yıllardır gündeme gelen ancak yarım kalan Adapazarı-Akçakoca-Bartın arasında yapılması planlanan demiryolu projesine de değinerek Karasu’dan başlayan projenin bu kez Bartın’dan başlatılarak Bartın-Çaycuma arasındaki kısmın yapılması için çalışma yaptığını bu kapsamda Bartın’ı, Filyos’taki demiryolu hattına entegre etmek istediğini dile getirdi. 

 

 

Kapısuyu Plajı ihalesi yenilenecek

 

 

Bartın gündeminde son günlerde yer bulan ve tepki çeken Kapısuyu Plajı ihalesi ile ilgili de Aldatmaz, plajın yeniden ihaleye çıkacağını söyledi. Aldatmaz daha öncede aynı uygulamanın Çakraz ve Bozköy plajlarında da uygulandığını ifade ederek plajların halkın kullanımına açık olacağını hiçbir şirket ya da şahsa ihale ile mülkiyet hakkı tanınmadığını ihalenin sadece şezlong, şemsiye, meşrubat gibi ihale dosyasında da yer alan hizmetleri kapsadığını ifade etti.

 

 

Hastane yıl sonuna doğru açılacak

 

 

Çalışmaların devam ettiği yeni 400 yataklı Bartın Devlet Hastanesi’nin de yıl sonuna doğru açılmasının hedeflendiğini kaydeden Milletvekili Aldatmaz inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyledi. Karayolları ile Bartın Belediyesi’nin hastane çevresinde çalışma yapacağını aktaran Aldatmaz, çalışmaların yapılması tamamlanması durumunda yıl sonunda hastanenin hizmete açılacağının bilgisini verdi.

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bartın’a gelecek

 

 

Aldatmaz ve Arslan açıklamalarında ayrıca geçtiğimiz kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’dan, Bartın’daki hastane inşaatı ile ilgili bilgi aldığını ifade ederek çalışmaların hızlandırılması için talimat verdiğini ve açılışa kendisinin de gelmek istediğini ifade ettiğini söyledi. Eski hastanenin de değerlendirileceğini söyleyen Aldatmaz, eski hastane binasının göğüs, fizik tedavi gibi alanlarda hizmet vermeye devam edebileceğini düşündüklerini söyledi.

 

 

Çatmaca Kavşağı akıllı kavşak olacak

 

 

Milletvekili Aldatmaz, Bartın’ın trafik sorunu ile ilgili değerlendirmelerinde ise Çatmaca Kavşağı’nda akıllı kavşak uygulaması için Karayolları’nın çalışma başlattığını söyledi. Aldatmaz, uygulanacak proje ile uzun araç kuyruklarının oluştuğu Çatmaca’da trafik sorununu bu şekilde çözmek istediklerini dile getirdi.

 

 

“Belediye ve hükümet uyumu içinde çalışalım”

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, önümüzdeki Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlere de dikkat çekerek Bartın halkını hizmetten yana oy kullanmaya davet etti. Aldatmaz yaptığı değerlendirmede, iktidar ve hükümet ile uyumlu bir belediye ile hizmetlerin Bartın’da fark yaratacağını ifade ederek Bartın halkından destek istedi. Aldatmaz, açıklamasında Bartın Belediyesi ile uyumlu olacak bir şekilde 5 yıl Bartın’a hizmet etmek istediğini ifade ederek kendisinin Bartınlı olduğunu, Bartın’ın sorunlarını iyi bildiğini ve bu 5 yılı en iyi şekilde değerlendirmek için uyum içerisinde çalışmak istediğini söyledi. Aldatmaz, Adalet Bakanı olan, AK Parti Bartın eski Milletvekili Yılmaz Tunç ile birlikte yakalanan ivmenin Bartın ve Amasra Belediyesi’nin de AK Parti’ye geçmesi ile zirveye çıkacağını belirterek Bartın halkına seçimlerde destek çağrısı yaptı.

 

 

Yeni yol verilecek

 

 

Millet Bahçesi projesinin de devam ettiğini belirten Aldatmaz, proje alanı içinde kalan fidanlık yolunun kapatılacağını bunun yerine de Adliye tarafından yeni bir yol verileceğini ifade etti.

 

 

Arslan kongrede aday olup olmayacağını yanıtladı

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ise önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek olan kongre süreci ile ilgili değerlendirmede bulunurken kendisinin yeniden İl Başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna ise, “Bartın için ne güzel olacaksa, o olsun” yanıtını verdi.

 

 

Bartın’da her zaman basın ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Aldatmaz ve Arslan, istihdama verdiği katkılardan dolayı Oktay’a teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.

 

 

EYBEY Medya ve Yayımcılık Sahibi Mustafa Ahmet Oktay ise Aldatmaz ve Arslan’a yaptıkların çalışmalardan ve nazik ziyaretleri dolayısıyla teşekkür ederek görevinde başarılar diledi.

 

ETİKETLER : Yusuf Ziya Aldatmaz AK Parti Yaşar Arslan Bartın Demiryolu projesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›