Tatil öncesi ekipler trafik denetimi yaptı

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ve Bartın İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri Kurban Bayramı öncesi trafik denetimi gerçekleştirdi. Şoförlere ve yolculara dikkatli olmaları konusunda uyarı da bulunan ekiplere, Vali Dr. Nurtaç Arslan da eşlik etti. Denetimin ardından açıklamalarda bulunan Vali Arslan, vatandaşları olası kazalara karşın dikkatli olmaları konusunda uyararak, herkesin Kurban Bayramını tebrik etti.
Bu haber 2023-06-23 17:46:06 eklenmiş ve 1208 kez görüntülenmiştir.

 

 

Valiyi görenler hem mutlu oldu hem şaşırdı

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, her bayram düzenli olarak gerçekleştirdiği trafik denetimlerini bu yıl da gerçekleştirdi.

 

Bartın-Zonguldak yolu üzerinde Esenyurt Köyü mevkiinde gerçekleştirilen denetime Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Bartın İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, trafik polisleri ve jandarma trafik ekipleri katıldı.

 

Yol kontrol ve trafik denetimi yapan güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği denetimlere katılan Vali Arslan, kontrol noktasında durdurulan sürücüleri trafik kurallarına uyulması yönünde bilgilendirerek uyarılarda bulundu.

 

Vatandaşlara, iyi yolculuklar dileklerinde bulunarak yaklaşan Kurban Bayramı’nı tebrik etti.

 

Vali Arslan’ı denetimde gören vatandaşlar, şaşkınlıklarını gizleyemezken, Vali’nin vatandaşlara yakın davranmasından ötürü mutlu oldukları gözlemlendi.

 

Haberimizin en güzel konusu da denetim için durdurulan otobüs şoförünün de kadın olması oldu.

 

Gerek trafik, gerekse asayiş açısından halkın can güvenliğinin sağlanması için ekiplerin hazır olduğunu aktaran Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, amaçlarının huzurlu bir bayram geçirmek olduğunu kaydetti.

 

“Kazasız belasız güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum”

 

Polis ve jandarma ekiplerinin güvenli bir bayram geçirilmesi için çaba gösterdiklerini belirten Vali Arslan, trafik kurallarına uyulması konusunda sürücüleri uyararak “Biliyorsunuz 9 günlük bir Kurban Bayramı tatile başlıyoruz. Tabi biz bunu aslında arkadaşlarımızla son dönemde, tabii ki dönem dönem oluyordu ama Bartın’da her gün küçük büyük birtakım trafik kazaları yaşıyoruz. Ben arkadaşlarıma bu yönde bir bilinçlendirme yapalım diye talimat vermiştim. Tabi Kurban Bayramıyla bunu birleştirmek daha anlamlı oldu çünkü biz 9 günlük uzun bir tatile giriyoruz ve bu süreçte de birçok vatandaşımız yollarda olacak. Trafikte hepimiz için önemli olan sıfır tolerans ilkesi. Biz bir canın çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Ve bu noktada ilimizde de ülkemiz genelinde olduğu gibi trafik tedbirlerimizi en üst düzeyde almaya gayret ediyoruz. Ama bir takım dikkatsizlikler birtakım sebeplerden dolayı trafik kazaları yaşıyoruz. Özellikle bunlarda hız faktörü var, sürüş mesafesinin çok ayarlanmaması gibi veya yaya geçitlerinden geçilmemesi gibi birçok faktör var. Bu noktada biz vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bugünde yine ona yönelik bir faaliyet gerçekleştiriyoruz. Arkadaşlarımız trafikte gerek jandarma gerek emniyetteki, trafikteki arkadaşlarımız vatandaşlarımızı özellikle bu 9 günlük tatilde dikkatli olmaları konusunda bilinçlendirecekler. İnşallah kazasız belasız güzel bir tatil geçirmelerini diliyorum. Herkesin de bayramı şimdiden kutlu olsun.”

ETİKETLER : Bartın Kurban Bayramı bayram tatili Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz Bartın İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›