Bartın İl Özel İdaresi’nden tekerlekli sandalye desteği

Bartın İl Özel İdaresi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında ilimizde yaşayan engelli vatandaşlara elektrikli akülü tekerlekli sandalye dağıtıldı. Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen proje kapsamında alınan 8 akülü araç ve 2 tekerlekli sandalye engelli vatandaşlara teslim edildi.
Bu haber 2023-06-23 17:31:00 eklenmiş ve 1191 kez görüntülenmiştir.

 

 

8 akülü, 2 tekerlekli sandalye hak sahiplerine dağıtıldı

Kübra Nur AK

 

 

 

Bartın İl Özel İdaresi’nce ilki 2021 yılında gerçekleştirilen engelli bireylere elektrikli akülü tekerlekli sandalye araç alımları projesi bu yıl da devam etti.

 

Sosyal projeler kapsamında ilimizde yaşayan engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayabilmek, bir nebze de olsa mağduriyetlerini giderebilmek ve yaşamlarına dokunabilmek amacıyla “sosyal devlet” anlayışı gereği Bartın İl Özel İdaresi’nce hayata geçirilen ve  2021 yılında 9 adet, 2022 yılında 10 adet akülü elektrikli tekerlekli sandalye desteği verilen proje kapsamında bu yıl da 8 akülü elektrikli sandalye alındı.

 

Bartın’da yaşayan engelli bireylerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için alınan tekerlekli sandalyeler  düzenlenen törenle hak sahiplerine teslim edildi. 

 

İl Özel İdaresi bahçesinde gerçekleştirilen programa Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan,  Vali Yardımcısı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Aile Sosyal Hizmetler Bartın İl Müdürü Hüseyin Özdemir, Bartın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Feridun Güler, Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Ferit Kurulan ve Kozcağız Engelliler Derneği Başkanı Mutlu Ünlü ile engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

 

Karakaya: “Bu güzelliklerin ortaya çıkması bir uyumla oluyor”

 

Törende ilk konuşmayı yapan isim Bartın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Uğur Karakaya oldu. Bartın’da her alanda Özel İdaresi’nin bir eseri olduğunu belirten Karakaya, şunları söyledi:

 

“Özel İdaremiz şehrimizin güzide bir kurumu. Nereyi kafanızı çevirseniz bir eseriyle karşılaşacağınız güzide, adeta elimizin kılcal damarlarına kadar işlemiş eserleriyle malum bir kurumumuz. Görev alanımız birçok alanda faaliyet gösteriyor. Sağlıktan turizme, afetten tarıma, eğitime kadar birçok alanda biz faaliyet gösteriyoruz. Sizler de bunlara şahitlik ediyorsunuz. Tabi bu hizmetlerimiz bazen, bugün olduğu gibi olumlu bir tebessüme vesile oluyor bazen de olumsuzluğun bertaraf edilmesiyle tezahül ediyor. Nitekim 6 Şubat depremi ülkemizi yakıp yıktığı, şehirlerimizi yıktığı zaman, canlarımızı aldığı zamanda Özel İdaremiz ekipleriyle, personeliyle, makinasıyla, araç-gereciyle depremin yaralarının sarılmasında fedakarca mücadele etti. Nitekim birkaç gün önce daha Amasra’da sel afetiyle karşılaştığımızda yine ekiplerimizle, personelimizle, Sayın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan Hanımefendinin talimatlarıyla fedakarca elini taşın altına koyarak olumsuzlukların bertaraf edilmesinde rol almış bulunmaktadır. Ben bu anlamda başta talimatlarıyla, emirleriyle, vizyonuyla bizlere destek olan her zaman yol gösteren Sayın Valimiz Dr. Nurtaç Arslan Hanımefendiye teşekkür ediyorum. Tabi bu güzelliklerin ortaya çıkması bir uyumla oluyor. Bu anlamda meclis üyelerimize, meclis Başkanımızın şahsında bütün meclis üyelerimize de bu anlamda teşekkürü borç biliyorum. Tabi bu anlamda bizimle uyum içerisinde çalışan, ortaya koymuş olduğumuz vizyona her zaman emir ve talimatlar doğrusunda uygun davranan ekip arkadaşlarımıza da sizlerin huzurunda teşekkürleri bir borç biliyorum.

 

“Hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum”

 

Bugün bir güzelliğe vesile olmak için burada bulunuyoruz. Sosyal risklerle dolu olan bir hayatı yaşıyoruz. Bu risklerin tamamı hepimiz için geçerli. Her zaman bugün olduğumuzun garantisi yok. O yüzden devletimizle toplumun içerisinde sosyal risklerle mücadele noktasında vatandaşımızın yanında olmak anlamında bizlere de roller biçmiş bulunmakta. Bugün burada bugüne kadar 3 yıl içerisinde 27 tane akülü aracın teslimi yapılmış olarak 285 bin bedele yaklaşan bir bedelle akülü araç teslimini dezavantajlı vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye teslimlerini gerçekleştirdik. Bugünde burada 8 tane akülü aracın hak sahibi vatandaşlarımıza teslimini, 2 de tekerlekli aracın teslimini yapacağız. Ben bu hizmetin hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” 

 

Dursun: “Çok güzel işler yaptık”

 

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun da sosyal projelere de ayrı bir önem verdiklerinin altını çizerek konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

 

“Bu kurum temeline baktığınızda Osmanlıya dayanıyor. Ama zaman içerisinde bu kurumun hizmet etme anlayışı çok değişmiş. Ama 2005 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu ülkede dönüşümü başlattığı dönemde özellikle sağlıkta, ulaşımda, bütün kamu kurumlarındaki dönüşümün en önemlisi bu kurumda yaşandı. 2005 yılında çıkarılan yasayla hizmet dışı bırakılmış olan bu Özel İdare bu kamu kurumu işte meclisiyle, Valisiyle, Müdürleriyle, personeliyle vatandaşın en ücra noktadaki eksiğine, noksanına dokunur hale getirilmiştir. O nedenle öncelikle buradan sizlerin huzurunda Sayın Cumhurbaşkanımıza bu 2005 yılında bize vermiş olduğu yetki ve güçten dolayı çok teşekkür ediyoruz.

 

Sayın Valim, bu Özel İdareyle çok güzel işler yaptık. Yollar yaptık, köprüler yaptık, okullar yaptık, sağlık merkezleri yaptık. En önemlisi sosyal politikalarda sosyal hizmetlerde ne yapabileceğimizi de çok düşündük. Bunu geçen yıl sizinle de görüşmüştük. Geçen yıllarda yine bu ilde görev yapan Sayın Valilerimizle de istişare etmiştik. Özel İdare kanunu sizin de bildiği gibi yoksullara mikro kredi olarak zaten kanunla verilmiş bir yetki. Ama bunun hedef noktasına baktığınızda bizi çok tatmin etmiyordu. Devletle vatandaşı zaman zaman karşı karşıya getiriyordu. Çünkü kredi denilen şey ger dönüşümü vardır. Dolayısıyla geri dönüşte zaten yoksul vatandaşımız onu bazen beceremiyordu. Biz çok istiyorduk becersinler. Becerenler oldu. Mikro kredi verdiğimiz projeler başarıya çok ulaştı. Ama ulaşamayanları devletle vatandaşı karşı karşıya getiriyor oldu. Biz bu sosyal politikalarda başka ne yapabilirizi çok düşündükten sonra sizinle de yaptığımız değerlendirmede böyle dezavantajlı gruplarda Bartın’da bu araçlara ihtiyacı olan arkadaşlarımızı, engelli vatandaşlarımızın olduğu sayısını biraz fazla olduğunu gördük. Onun için hem İl Genel Meclisi kararlarımızla hem sizin desteğinizle 3 yıldır bu hizmeti Bartın’da biz sunmaya çalışıyoruz. Özel İdare engelli dostu. Ferit Başkanım biraz önce öyle söyledi. İl Genel Meclisimiz, Sayın Valimiz biz bu konuda gerçekten bu kardeşlerimizin yanında olmayı çok arzu ediyoruz. Bugünde onu yapıyoruz. İnşallah bundan önce 27 tane verdik. Bunlarla beraber inşallah sayı 30’u aşacak ve biz bu vatandaşlarımızın mutluluğunu da beraber paylaşacağız.

 

“Mutluluklarını hep beraber göreceğiz”

 

Sayın Valim, okul yapıyoruz. Bunun mutluluğu ayrı, yol yapıyoruz, sağlık ocağı yapıyoruz bunların mutluluğu başka. Elbette hepsinden haz alıyoruz. Ama bugün göreceksiniz ben 2 yıldır onun hazzını alıyorum. Bugün göreceksiniz bu sandalyeleri alan kardeşlerimizin sosyal hayata katılmaktaki heyecanını gözlerinden hep beraber göreceğiz. Onun için ben bu sandalyelerin verilmesinde katkısı olan başta siz Sayın Valimizin, İl Genel Meclisi Üyelerimize, Genel Sekreterimize çok teşekkür ediyorum. Özellikle dernek başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu hikâyenin aslında arkasında Ferit Başkanımla Kozcağız Dernek Başkanımız vardır. Bize ışık tuttular. Bölgede bu eksiğin olduğunu, vâkıfın yetişemediğini, Özel İdarenin de bu noktada sorumluluk alması gerektiğini bize hatırlattılar. Bizde gereğini yaptık. Ben bu sandalyeleri alan kardeşlerimize iyi günde bunları kullanmalarını diliyorum. Belki bedensel olarak eksiksiniz ama bunlarla o eksiğinizde gidecek. Mutlu olacaksınız. Siz mutlu olduğunuzda biz de mutlu olacağız.”

 

Vali Arslan: “Destekler noktasında ülkemiz çağ atladı”

 

Özel İdare’nin birçok alanda önemli görevler üstlenmekte olduğunu belirten Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da konuşmasında “Özel İdarenin ben her toplantısında bunu dile getiriyorum. Çok ciddi görevleri var. İlimizin her yerinde Vali Yardımcımızın da söylediği gibi Özel İdaremizi görmek onun eserlerini görmek mümkün. Biliyorsunuz özellikle son dönemlerde aslında anayasamıza baktığımızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir sosyal hukuk devleti. Bu noktada son yıllarda, tabii ki önceden vardı ama son yıllarda sosyal sorumluluk projeleri dezavantajlı gruplara verilen destekler noktasında ülkemiz çağ atladı. Gerçekten çok büyük mesafeler kat ettik. Vatandaşlarımıza çok ciddi destekler sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz. Özel İdaremiz yoldan afete, turizmden spora, engelli vatandaşlarımıza sosyal sorumluluk projeleri anlamında yürüttüğü faaliyetler olmak üzere birçok alanda önemli görevler üstlenmekte. İl Genel Meclis Başkanımızın da söylediği gibi özellikle son 3 yılda bu sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer alan akülü araçlarımızla da dezavantajlı arkadaşlarımıza, kardeşlerimize önemli destekler sağlamaktayız. Bugünde bu anlamda güzel bir programdayız. Bizler, ben ilin Valisi olarak ve Özel İdare teşkilatımız, Genel Meclis Başkanımız, Genel Sekreterimiz, Genel Meclis Üyelerimiz ve bütün birim amirlerimiz bu mutluluğu yaşıyoruz. Bugün gerçekleştireceğimiz akülü tekerlekli sandalye dağıtım töreninin bir nebzede olsa engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin mağduriyetlerini gidermesi noktasında güzel bir örnek olmasını ve bununda artarak devam etmesini temenni ediyorum. İnşallah onları güzel günlerde kullansınlar. Sağlıkla, sıhhatle inşallah istifade etsinler diyorum. Bu vesile ile engelli vatandaşlarımıza akülü araçlarımızı teslim etme noktasında desteklerinden dolayı İl Genel Meclisi Başkanımıza ve üyelerine, Genel Sekreterimize, tüm çalışanlarımıza, dernek Başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Konuşmaların ardından Bartın İl Özel İdaresi’nce alınan elektrikli akülü sandalyeler ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Engelli bireylerin ve ailelerinin mutlulukları gözlerinden okunurken İl Özel İdaresi’ne teşekkür ettiler.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan tekerlekli sandalye
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›