Bartın Belediyesi’nden kan bağışı

Bartın Belediyesi’nde Türk Kızılay Bartın Şubesi ve Karabük Kan Bağışı Merkezi tarafından kan bağışı etkinliği düzenlendi. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Bartın Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi Kızılay’ımızın yanındayız” dedi. Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Recep Önder Acıbal da kan bağışının aciliyetin aksine sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve gönüllü bağışçıların bu süreci rutin hale getirilmesi hususunda rica ve tavsiyelerde bulundu.
Bu haber 2023-06-22 17:09:11 eklenmiş ve 1134 kez görüntülenmiştir.

 

“Her zaman olduğu gibi Kızılay’ımızın yanındayız”

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Türk Kızılay Bartın Şubesi ve Karabük Kan Bağışı Merkezi tarafından Bartın Belediyesi’nde kan bağışı etkinliği düzenlendi.

 

 

Kan bağışının önemini dile getiren Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Son dönemlerde yaşanılan pandemi süreci, doğal afetler veya kazalar gibi ani gelişebilen durumlar göz önüne alındığında bir kez daha kan bağışının önemini ve hayat kurtarabildiğini görmüş bulunuyoruz. Bartın Belediyesi olarak her zaman olduğu gibi Kızılay’ımızın yanındayız. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Kızılay görevlilerine ve kan bağışında bulunan personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 

Acıbal’dan teşekkür ve kan bağışı çağrısı

 

 

Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Recep Önder Acıbal, kan bağışı desteği için Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başta olmak üzere Belediye personeline teşekkür etti. Acıbal, kan bağışının aciliyetin aksine sürekli bir ihtiyaç olduğunu ve gönüllü bağışçıların bu süreci rutin hale getirilmesi hususunda rica ve tavsiyelerde bulundu.

 

 

İnsan hayatında kan bağışının olmazsa olmazlardan olduğunu ve birçok insana umut olabileceğini aktaran Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Acıbal, “Kan bağışı olmazsa olmazlardandır. Bu yönde bağış yapılmadığı anda birçok hastalık meydana gelir ve mağduriyetler oluşmaya başlar. Bu yüzden hep bağışın olması gerekir. Kanın tek kaynağı insandır. Kaynağı insan olması hasebiyle bizler insani görevimizi kan bağışı yaparak yerine getirmeliyiz” dedi.   

 

 

“Başka insanların hayatına umut olur”

 

 

Kan bağışı yapılırken yapılan tetkikler ve bulunması gereken kriterler hakkında da bilgi veren Acıbal, şunları kaydetti:

 

 

“Erkekler 3 ayda bir toplam yılda 4 sefer, kadınlar 4 ayda bir toplamda yılda 3 kan bağışı yapabilirler. Sağlıklı olan her insanın bu bağışı yaptığı takdirde kesinlikle herhangi bir sakınca olmuyor. Kan bağışı yapıldığında sağlık personeli tarafından ilk önce bir muayeneden geçirmektedirler. Muayeneden geçirdikten sonra uygun olanın bağış yapabileceğine kanaat edilir. Aksi takdirde birine iyilik yapacağız derken başkasına zarar vermek olmaz. Kan kendi damarlarımızda olduğu zaman sadece kendimize fayda verir ancak kanımızı bağışladığımızda başka insanların hayatına umut olur. Bu süreçte de en önemli aşama güvenli kan teminidir. Güvenli kan temini, bulaşıcı hastalıkların başka insanlara bulaşmasını engellemek demektir. Dolayısıyla kan bağışında belli kriterler vardır. Bunun yanında belli bir aralık ve belli bir sorgulama formlar mevcuttur.”

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Türk Kızılay Bartın Şubesi Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›