“Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Bartın’daydı

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca yürütülen proje çerçevesinde Türkiye turuna çıkan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı” Bartın’da ziyaretçileriyle buluştu.
Bu haber 2023-06-19 16:12:32 eklenmiş ve 113 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen proje kapsamında hazırlanan “Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı”nın son durağı Bartın oldu.

 

 

“Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhunu Türkiye’nin dört bir yanına taşımak için yola çıkan ve 17-18-19 Haziran tarihlerinde Yalı Mevkiinde Bartınlıların hizmetine açılan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesini çok sayıda Bartınlı ziyaret etti.

 

 

Yalı mevkiinde ziyarete açılan Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırını çok sayıda Bartınlı ziyaret ederek savaş dönemine ait materyaller ve savaş objeleri hakkına bilgi aldı.

 

 

Çanakkale Savaşları’ndan kalan objeler ile resim ve fotoğrafların bulunduğu, videoların gösterildiği ekranların yer aldığı müze, ziyaretçilerden ilgi gördü. Müzeyi gezen öğrenciler ve vatandaşlar büyük hayranlık içinde kaldı.

 

 

Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırını Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da ziyaret ederken içerideki savaş objeleri hakkında ilgi aldı.

 

ETİKETLER : Bartın Çanakkale Savaşları Mobil Müze Tırı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›