Muhtarlara “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimi” verildi

Kurucaşile Kaymakamlığı ve Bartın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde “Muhtarlara Yönelik Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimi” kapsamında Kurucaşile’deki muhtarlara yönelik seminer gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-07-25 16:13:19 eklenmiş ve 175 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Cumhurbaşkanlığı 100 Günlük Eylem Planları çerçevesinde yer alan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nün eğitim planlaması kapsamında tüm ülke çapında Temmuz Ayı içerisinde Muhtarlara Yönelik ‘Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele’ konulu seminer planlaması istendi.

Bu kapsamda geçtiğimiz gün Kurucaşile Kaymakamlığı ve Bartın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliğinde “Muhtarlara Yönelik Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimi” kapsamında Kurucaşile’deki muhtarlara yönelik seminer gerçekleştirildi.

Düzenlenen seminere Kurucaşile Kaymakamı Şeyma Polat, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Şahin, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdürü İlkay Çelik Bora ve ŞÖNİM Müdürlüğü personeli ile Kurucaşile’deki muhtarlar katıldı.

Gerçekleştirilen bu seminerle Bartın’da muhtarların desteği ile erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele kapsamında il bazında yerel politikalar üretmek, strateji geliştirmek, paydaş kurumlarla iş birliği ve koordinasyonun sağlanması amaçlanırken İl Müdürü Şahin ile KurucaşileKaymakamı Polat’ın konuşmalarının ardından ŞÖNİM Müdürlüğünde görevli Psikolog Gizem Çınçın tarafından muhtarlara erken yaşta ve zorla evliliklerle mücadele konusunda önemli bilgiler verildi.

 

ETİKETLER : Bartın Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Kurucaşile Kaymakamlığı “Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele Eğitimi”
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›