Bakan Tunç, Bartın’da coşkuyla karşılandı

Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, ilk ziyaretini memleketi Bartın’a gerçekleştirdi. Çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği Bartın’da ilk ziyaretini Bartın Valiliği’ne gerçekleştiren Bakan Tunç ardından açıklamalarda bulunarak “İsviçre’de meydana gelen provakatif eylemler kabul edilebilir gibi değil. Nefret suçu teşkil ediyor. Şiddet çağrısı içeriyor. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları Dış işleri bakanlığımız açıklamaları yaptılar. Parti sözcümüz de açıklama yaptı. Ben de dün bir açıklama yapmıştım. Bu açıklama ışığında tekrar ediyoruz İsviçre’de meydana gelen bu provakatif eylemi öncelikle kınıyoruz. Lanetliyoruz. Bu tür eylemlerin Avrupa’nın göbeğinde gerçekleşmemesi lazım. Şiddet çağrısı nefret suçu kabul edilemez” dedi.
Bu haber 2023-06-17 14:48:38 eklenmiş ve 1584 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç, ilk ziyaretini memleketi Bartın’a gerçekleştirdi. Bakan Tunç, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak için geldiği Bartın’da coşkuyla karşılandı.

 

 

Bakan Tunç, Bartın programına ilk olarak Bartın Valiliği’ni ziyaret ile başladı. Valilik önünde Bakan Tunç’u Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başta olmak üzere il protokol üyeleri karşıladı.

 

 

Karşılamanın ardından Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakan Tunç, ardından Valilik makamında Vali Arslan ve protokol üyeleri ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç,  İsviçre'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik yapılan provokatif eylemler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

“Şiddet çağrısı nefret suçu kabul edilemez”

 

 

“Nefret suçu teşkil ediyor” diyen Bakan Tunç, “İsviçre’de meydana gelen provakatif eylemler kabul edilebilir gibi değil. Nefret suçu teşkil ediyor. Şiddet çağrısı içeriyor. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları Dış işleri bakanlığımız açıklamaları yaptılar. Parti sözcümüz de açıklama yaptı. Ben de dün bir açıklama yapmıştım. Bu açıklama ışığında tekrar ediyoruz İsviçre’de meydana gelen bu provakatif eylemi öncelikle kınıyoruz. Lanetliyoruz. Bu tür eylemlerin Avrupa’nın göbeğinde gerçekleşmemesi lazım. Şiddet çağrısı nefret suçu kabul edilemez. Avrupa İnsan hakları sözleşmesinin 10. Maddesinde şiddet çağrısını içeren ifadeler, eylemler özgürlük kapsamında sayılamaz. Dolayısıyla Avrupa İnsan Hakları sözleşmesine taraf olan ve Avrupa ülkesi olan İsviçre’nin bu anlamda bu tür gösterilere bu tür eylemlere izin vermemesi gerekir. Maalesef bunun örneklerini Avrupa’daki başka ülkelerde de gördük. Dün de İsviçre de gördük. Türkiye Cumhuriyeti Dış işleri bakanlığımız, İsviçre’nin Ankara büyükelçisini Dış işleri bakanlığına davet etti ve gerekli uyarılar gerçekleştirildi. Kınıyoruz, lanetliyoruz. İsviçre makamları, adli makamları bu eylemleri yapanları terör örgütünün propagandasını yapanları, şiddet çağrısı yapanları hemen yakalayıp, soruşturmalı ve adli işlemleri başlatmalı. İsviçre hükümetinin hukuka saygı duymasını bekliyoruz” dedi.

 

 

Valiliğin ardından Bartın Belediyesi’ni ziyaret etti

 

 

Bartın Valiliği ziyaretinin ardından Bartın Belediyesi’ni ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Belediye girişinde Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu tarafından karşılandı. Daha sonra belediye makamında belediye başkan yardımcıları, daire amirleri ve belediye meclis üyeleri ile bir araya geldi.

 

 

Bakan Tunç, Adalet Sarayı’nı ziyaret etti

 

 

Bakan Tunç, Bartın Belediyesi ziyaretinin ardından ise Bartın Adalet Sarayı’nı ziyaret etti. Adalet Sarayı ziyaretinde Bartın Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak tarafından karşılanan Bakan Tunç, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

 

Bartın ziyareti kapsamında Cuma Namazını Aşağı Camii’nde kıldıktan sonra Hükümet Caddesi’nde esnaf ve vatandaşlarla buluşan Bakan Tunç, esnaf ziyaretinin akabinde ise AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nı ziyaret ederek parti teşkilatı ve partililerle buluştu.

 

 

Aldatmaz: “21 yıl sonra Bartın’ın bir Bakanı oldu”

 

 

Parti binası önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında ilk olarak AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, söz alarak “16 yıl ilimize büyük hizmetler yapan Sayın Milletvekilimiz 21 yıl sonra Bartın’ın bir Bakanı oldu. Ben kendine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum. İnşallah Türkiye yüzyılında Bartın yüzyılı için beraber el ele hep beraber güzel günlere gideriz. Şehrimize yaptığı bu ziyaretten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.  

 

 

Bakan Tunç: “Bartın’a teşekkür ediyoruz”

 

 

Milletvekili Aldatmaz’ın ardından gerçekleştirdiği konuşmasında Bakan Tunç, öncelikle güzel karşılanmadan dolayı herkese teşekkür ederek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

 “Öncelikle bu güzel karşılamanızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Şehrin girişinde itibaren ziyaretlerimizde de, esnaf ziyaretlerimizde de Bartınlı hemşerilerimizin coşkusunu görmek, onların gözlerindeki ışıltıyı görmek bizleri gerçekten çok duygulandırdı. Rabbim hemşerilerimize, milletimize layık olabilmeyi, onların yüreğini her daim kazanmayı nasip eylesin. Değerli hemşerilerim, değerli teşkilat mensuplarımız, bir seçim sürecini hep beraber atlattık. Teşkilatımız yoğun bir çalışma sergiledi. Herkes büyük bir gayret gösterdi. 14 Mayıs’ın ardından ikinci turu gerçekleştirdik. İkinci turda da Bartın olarak Cumhurbaşkanımıza Bartınlı hemşerilerimiz yüzde 60 oranında oy verdi. Bartın’a teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımıza Yüzde 60’ın üzerinde destek veren iller arasındayız. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımızın hem bir teşekkürünü size iletiyorum hem de sizlere selamlarını iletiyorum.

 

 

“Çok büyük yatırımlara sahne oldu”

 

 

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ikinci dönemindeyiz. İkinci döneminde ve Türkiye yüzyılının da ilk kabinesinde bizlere bu onurlu görevi tevdi eden Adalet Bakanlığı görevini tensip eden çok değerli Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin yüzyılını geride bıraktık. Çok önemli süreçlerden geçtik. İnişli çıkışlı zamanlar oldu. Darbelerle karşılaştık, iftiralarla karşılaştık. Demokrasimizin kesintiye uğradığı zamanlarla karşılaştık. Koalisyonlu yıllarda parlamenter sistemin yavaşlayıp krizlerle çok zaman kaybettik. Son 21 yılda  AK Partimiz ve Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemiz hem demokrasi yolunda hem kalkınma yolunda çok önemli mesafeler aldı. Çok büyük yatırımlara sahne oldu. Demokrasinin çıtasını hep yükselttik. Temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdık. Hayal dahi edilemeyen icraatları sağladık. Ve Türkiye’yi 81 vilayetimizi bir baştan bir başa yatırımlarla donattık. Hızlı trenlere tanıştırdık. Havaalanlarıyla donattık bu tünellerimizi. Barajlar, üniversiteler, köprüler, limanlar ve dünyanın en büyük projelerini ülkemize kazandırdık. Enerjide bağımsızlık yolunda. Doğalgazıyla, petrolüyle, nükleer santraliyle enerjide bağımsız ülke olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyoruz. Savunma Sanayimizde elde ettiğimiz başarılar hepimizi gururlandırıyor. Yüzde 80 oranıyla Türkiye Savunma Sanayinde artık bağımsız hale geliyor. Ve inşallah Türkiye’miz özellikle şu son dönemde pandeminin etkisiyle ortaya çıkan küresel ekonomik krizin sıkıntılarını da elbette hızlı bir şekilde atlatacak.

 

 

“Kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz”

 

 

Ardından büyük bir deprem felaketiyle karşılaştık. Bu deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Tabi 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmanın sözünü hep verdik. Sayın Cumhurbaşkanımız bölgeye defalarca gitti. Bizde gittik. Ve 1 yıl içerisinde bu konutların vatandaşlarımıza teslim edilmesiyle ilgili çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Biten konutlar var bir taraftan temeli atılanlar var. Bizimde Adalet Bakanlığımız olarak 15 Adliyemiz ağır hasar gördü.  11 cezaevimiz ağır hasar gördü ve Adliyelerimizi geçici binalarda kesintisiz hizmet vermeye devam ediyoruz. Tabi hepsinin yatırım programlarında tekrar projeleri yapıldı. İhale süreçler devam ediyor. Bir kısmının da önümüzdeki günlerde ihaleleri gerçekleşerek 11 ilimizde Malatya’dan Hataya kadar hasar gören, ağır hasarlı Adliye binalarımızı yeniden inşa edeceğiz inşallah. Ve oradaki cezaevi şartlarını da elbette ki iyileştirmenin gayreti içerisinde olacağız. Diğer Bakanlıklarımızda üzerine düşen her türlü görevi yaparak buradaki sıkıntıyı biran önce aşmak istiyoruz.

 

 

“Yeni alınan tedbirler var”

 

 

Seçim beyannamemizin ilk maddesi deprem bölgesine acil müdahaleydi ve bu anlamda da önemli mesafeler aldık. Ve bundan sonrada şehirlerimizi afet riskine karşı koruyabilmek için yeni alınan tedbirler var. İnşallah bunlar Türkiye yüzyılının ilk kabinesin ilk işe koyulduğu işler olarak devam ediyor.

 

 

“Engelleri birer birer kaldırdık”

 

 

Tabi seçim beyannamemizde özellikle bize düşen adalet, demokrasi ve insan hakları alanında bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz reformlara ilaveten çok önemli reformları hayata geçirmenin gayreti içerinse olacağız. 21 yılda hayal dahi edilemeyen temel hak ve özgürlüklerin önündeki engelleri birer birer kaldırdık. Anayasamız 82 anayasası bir darbe anayasası. Bu darbe anayasasında çok değişiklikler gerçekleştirildi. Bu değişikliklerin en önemlilerinden bir tanesi Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiştir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milletimiz doğrudan doğruya artık yürütmeyi sandıkta belirliyor. Oylarıyla belirliyor akşam hükümeti kimin kuracağı belli oluyor. Ama eski sistemde bunu yapamıyorduk. Eski parlamenter sistemde kimin kiminle hükümet kuracağına millet karar veremiyordu. Dolayısıyla Cumhuriyet rejimini güçlendiren, demokrasiyi güçlendiren Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine 2017 referandumuyla onay veren milletimiz 2018 seçimleriyle ilk uygulamasını başlattı. İkinci kez onay verdi ve 2023 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleriyle tekrar onay verdi. Muhalefet burada şunu söylüyordu ’28 Mayısta yapılacak ikinci tur seçimleri Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ve Recep Tayyip Erdoğan’ın referandumu olacak’ diyorlardı. Evet milletimiz 3’üncü kez Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine evet dedi ve Sayın Cumhurbaşkanımız 18’inci seçimini kazanmış oldu. Ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle milletimiz yola devam dedi. Eski krizler üreten, darbeler üreten, koalisyonlarla krizlerle, siyasi krizlerle ülkenin geriye gitmesini istemiyorum dedi milletimiz ben istikrar içerisinde, kalkınma istiyorum. Türkiye’nin, Dünyanın en güçlü ülkeleri arasında olmasını istiyorum dedi milletimiz. Ve milletimiz yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı yeniden Cumhurbaşkanı yaptı. Parlamenter sistemin seçilmiş ilk Cumhurbaşkanıydı. Ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin de seçimle gelen 3’üncü Cumhurbaşkanı oldu.

 

 

“Çok önemli çalışmalar yaptık”

 

 

Buradan aziz milletimize teşekkür ediyoruz. 21 yıl Cumhuriyetimizin yüzyılı üzerinde bir taçlandırma oldu. Şimdi Türkiye yüzyılı zamanı. Türkiye Yüzyıl’ında inşallah ülkemize çok daha ileriye taşıyacağız. Türkiye’yi güçlü aile, güçlü toplum ve güçlü ülke yolunda mesafe almaya devam edeceğiz. Tabii ki bunun için insanımızı güçlendirmek gerekiyor. İnsanımızı güçlendirmek için 21 yılda eğitimden sağlığa, kültürden her alana varıncaya kadar çok önemli çalışmalar yaptık. Sosyal politikalar alanında da insanımızı güçlendirmek için çok önemli çalışmalar yaptık. Tabi güçlü insan güçlü aile demek. Aileyi korumaya devam edeceğiz, çocuklarımızı korumaya devam edeceğiz. Ve bu anlamda anayasa değişikliklerinin yarım kalmaması elimizden gelen gayreti parlamentoyla birlikte parlamentomuzda milletvekili arkadaşlarımızla, bizde teknik destek vererek inşallah gerçekleştireceğiz. Ve Türkiye istikrarlı kalkınma yolunda kesintisiz sürdüreceğiz inşallah. Demokrasimizi güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Ve Türkiye Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hakkaniyetli, dengeli dış politikasıyla Türkiye eksenini oluşturmaya devam edecek inşallah. Dünyada mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Adaleti savunmaya, hakkaniyeti savunmaya Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye olarak hep beraber devam edeceğiz.

 

 

“Mücadelemiz devam edecek”

 

 

Huzurlu bir gelecek dedik seçim beyannamemizde evet huzurlu bir gelecek için terörden arınmış bir Türkiye. Terörle mücadeleden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Terörün her türlüsüyle çetin mücadelemiz devam edecek. Ve Türkiye’yi terörden arındıracağız. Kadına şiddet, uyuşturucuyla mücadele ve diğer alanlarda da Türkiye’yi huzurlu yapma adına elimizden gelen gayreti hep birlikte göstereceğiz inşallah. Ve Türkiye huzurlu bir geleceğe, istikrarlı bir geleceğe Türkiye yüzyılının ilk döneminde çok daha hızlı bir mesafe alacak.

 

 

“Yargı önünde hesap vermeleridir”

 

 

Dün çok çirkin bir olay gerçekleşti İsviçre’de. İsviçre’de PKK’lı teröristlerin Cumhurbaşkanımıza ve Bayrağımıza hakaretini millet olarak hep beraber gördük. Ve bu eylemi, bu çirkinliği lanetliyoruz. Bu bir hukuksuzluktur. Avrupa İnsan Hakları sözleşmesinin 10.maddesi şiddeti reddeder. Şiddet çağrısını reddeder. Dolayısıyla şiddet çağrısının yapıldığı sokaklarda bunlara müsaade eden ülkelerin bunlara müsaade etmemesi gerekir. Ama maalesef dün İsviçre’de önceki günlerde, aylarda diğer ülkelerde, Avrupa’da bu tür üzüntü verici olayları maalesef görüyoruz. Temennimiz, buradan çağrımız o ülkelerin eğer demokratik hukuk devletim diyorlarsa hukuka saygı, Türkiye’ye saygı ve bu anlamda da bu çirkinlikleri, bu hukuksuzlukları, bu teröre faaliyetlerini sokaklarında işleyenlere karşı hukuku, yargıyı harekete geçirmeleri gerekir. O anlamda da son olayda İsviçre’den beklentimiz budur. Sorumluların biran önce yakalanması ve yargı önünde hesap vermeleridir.

 

 

“Güzelliklerine güzellik katmanın gayreti içerisinde olacağız”

 

 

Ben hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Bartınlı hemşerilerimize, bütün milletimize teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılını başlattıkları için. İnşallah milletimiz son 21 yılda bu ülkenin kalkınmasını isteyen, demokrasinin güçlenmesini isteyenlerin önüne her taş konulduğunda, her engel çıkarıldığında hep milletimizin desteğini bulduk. Sandıklarda da milletimizin desteğini bulduk. Rabbim milletimizin desteğini, güvenine layık olabilmeyi nasip eylesin. Türkiye Yüzyılı hayırlı olsun. Bartın’ımıza Milletvekilimiz Yusuf Aldatmaz tebrik ediyorum. Allah Hayırlı eylesin. El ele, kol kola çalışmaya devam edeceğiz. Bartın’ımıza çok sayıda sayısız eser kazandırdık. Şöyle bir baktığımız zaman her tarafta Recep Tayyip Erdoğan’ın eserleri var. AK Partimizin eserleri var. Bartın’ımız ulaşımdan sağlığa, eğitimden tarıma, ticarete, organize sanayi bölgelerindeki fabrikalara kadar çok önemli mesafe aldı. İnşallah Bartın’ımızın özellikle onlara teşekkür borcumuzu bu yatırımları kesintisiz devam ettirerek inşallah ödeyeceğiz. Ve Batı Karedeniz ’in bir yıldızı gibi parlamaya devam edecek. Bartın doğasıyla, kültürüyle, tarihiyle nadide bir şehrimiz. Güzel memleketimizin güzelliklerine güzellik katmanın gayreti içerisinde olacağız.

 

 

“Bartın’a destek olmaya devam edeceğiz”

 

 

Bartın özellikle 90’lı yıllardan sonra bir Bakan noktasında bir hasreti vardı. Bu noktada desteklerinizle, dualarınızla, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle bu gerçekleşti. Geçmiş dönemlerde Sayın Köksal Toptan Milli Eğitim Bakanı olarak. Enerji Bakanımız Sayın Zeki Çakan, yüne Sanayi Bakanımız Sayın Hasan Akyol. Onların güzel hizmetleri oldu. İnşallah bizlerde dönemimizde Bartın’ı geliştirecek, Adalet Bakanlığının Türkiye çalışmalarının yanı sıra Bartın’a destek olmaya devam edeceğiz inşallah.”

 

 

 

ETİKETLER : Adalet Bakanı Av. Yılmaz Tunç Bartın Ulus Bartın Valiliği Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›