Arslan: “Geçmişte yaptıkları yapacaklarının teminatı”

Parti binasında basın açıklaması yapan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Bartın ziyaretini ilişkin değerlendirmelerde bulunurken “Sayın Bakanımız Yılmaz Bey’in 16 yıl Bartın’da büyük hizmetleri var. Emekleri var. Her yatırımda, her noktasında alın teri var. Büyük gayretleri, özverisi var. Tabi öncelikle Türkiye’nin Bakanı, Bartın’ımıza da ben çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Geçmişte yaptıkları yapacaklarının teminatı” dedi.
Bu haber 2023-06-16 14:02:43 eklenmiş ve 259 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan HIZOĞLU - Kübra Nur AK

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, parti binasında bir basın açıklaması düzenledi.

 

 

Parti Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de hazır bulunduğu toplantıda AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Bartın’a gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunacağını belirtti.

 

 

“Rabbim yar ve yardımcısı olsun”

 

 

Arslan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a görevinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Hepinizin bildiği üzere 14 Mayıs Milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerimizi yapmıştık. Bartın’ımızda o günkü seçim sonuçları Milletvekilliğinde AK Parti 1, CHP’de 1 olarak tecelli etmişti. Yine Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Türkiye geneli yüzde 49.50 olarak tecelli etmişti. Bartın’ımızda da 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey 56,80 veya yüzde 57 olarak tecelli etmişti. Tabi ikinci tur seçimleri de hamdolsun. Öncelikle Bartın’ımıza, Cumhurbaşkanımıza yüzde 60,17 güçlü bir destek vererek Türkiye sonucu da 52,18’di. Sayın Cumhurbaşkanımız tekrar Türk Milleti’nden yetki almış ve Cumhurbaşkanımız olarak göreve 3 Temmuz 2023 Cumartesi günü başlamıştı. Bizlerinde, İl Başkanlarının da katıldığı, Bartın’ımızdan da katılan arkadaşlarımız, İl Genel Meclis Başkan’ımız katılmıştı. O günkü Grup Başkanvekiliniz AK Parti Milletvekilimiz 23, 24, 25, 26, 27 Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç Beyle katılmıştı. Cumhurbaşkanımız 3 Temmuz günü göreve başladıktan sonra aynı gün akşam kamuoyunun bildiği üzere Çankaya’da kabine açıklamıştı. 16 yıldan beri Bartın’ımızda gece gündüz hizmet etmiş, bütün yatırımların altında imzası olan Sayın Yılmaz Tunç, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Adalet Bakanı olarak kabinede yer verilmişti. 3 Temmuzdan bugüne kadar Adalet Bakanı olarak görev aldı. Öncelikle ben sizin aracılığınızla Sayın Bakanımıza görevinin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hem Bartın’ımıza hem inşallah ülkemize bu süreçte Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yeni Türkiye yüzyılında başarılı bir görev temenni ediyorum. Rabbim inşallah yar ve yardımcısı olsun.

 

 

Çeşitli ziyaretlerde bulunacak

 

 

Tabi yoğun bir çalışma temposunun ardından Allah nasip ederse yarında inşallah ilk ziyareti Bartın’ımıza yapacak. Bunu da sizin aracılığınızla inşallah Bartın’daki kamuoyuyla duyurmuş olalım. İnşallah Sayın Bakanımız yarın Bartın’da olacaklar. Sabah 10.30’da Bartın girişinde polis kontrol noktasında karşılama yapacağız. Bütün teşkilatlarımızla beraber. Akabinde de program akışı şöyle devam edecek; saat 11’de Valilik ziyareti olacak Sayın Bakanımızın. Ardından Bartın Belediyesi ziyareti olacak. 11.30’da. Ardından da kendi Bakanlık görevi tanımı içerisinde de Adliye ziyareti olacak. Orada da Adliyede bir toplantı gerçekleştirecek. Akabinde de Cuma Namazını Şadırvan camiinde eda edecek. Saat 2’de de Cuma çıkışından sonra da kısa bir esnaf ziyaretinin ardından il Başkanlığı ziyareti olacak Sayın Bakanımızın. Sonra Ulus ilçemizi ziyareti olacak.

 

 

“Başarılı bir dönem geçirmesini temenni ediyorum”

 

 

Tabii ki Bartın’ımız için önemli bir dönem. 14 Mayıs seçimleri sonucunda Bartın’ımızdan Milletvekili olan Yusuf Aldatmaz Bey’de dün itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyon üyesi oldu. Onu da bu yeni görevini tebrik ediyorum. Başarılı bir dönem geçirmesini temenni ediyorum.

 

 

“Gelişen, büyüyen Bartın’ımızda çok daha güzel işler olacak”

 

 

Tabi Sayın Bakanımız Yılmaz Bey 16 yıl Bartın’da büyük hizmetleri var. Emekleri var. Her yatırımda her noktasında alın teri var. Büyük gayretleri, özverisi var. Tabi öncelikle Türkiye’nin Bakanı, Bartın’ımıza da ben çok büyük katkıları olacağına inanıyorum. Geçmişte yaptıkları yapacaklarının teminatı. Tabi artık yeni bir dönem. Seçim süreçleri geride kaldı. Artık icraat zamanı. Bizim tek amacımız, gayemiz il başkanlığı bütün teşkilatlarımızla beraber Bartın’ımıza hizmet etmek. Bu dönem Bartın’da inşallah daha güzel işlerin olduğu. Çünkü bu konuda bir Bakanımız var. Her ne kadar Adalet Bakanı olsa da diğer alanlarda da Bartın’a çok büyük katkısı olacağına ben canı gönülden inanıyorum ki bu gayreti ve özveriyi de gösterecek. Bu konudan zerre kadar şüphemiz yok. Gelişen, büyüyen Bartın’ımızda çok daha güzel işler olacak. Biz buna inanıyoruz.

 

 

“Sayın Bakanımızı ilk ziyaretini Bartın’ımıza yapıyor”

 

 

Daha önceki dönemlerde biz Bartın’ın Kuzey yıldızı olmasını istiyorduk. Yerel seçimlerde böyle bir slogan geliştirmişti Milletvekilimiz. İnşallah Sayın Bakanımızın önderliğinde, Sayın Milletvekilimizle beraber, bütün teşkilatlarımızla beraber, İl Genel Meclisi grubumuzla beraber, Belediye Meclis grubumuzla beraber, Belediye Başkanımızla beraber inşallah Bartın’ımızı Türkiye’nin yıldızı yapmak istiyoruz. Bununda olacağına inanıyoruz. Bize düşen sadece çalışmak çalışmak. Bunu da inşallah hep beraber başaracağız. Çok kısa bir zaman olmasına rağmen 14 Mayıstan bugüne kadar şuanda hemen Abdipaşa bölgemizde, şuanda teori safhasında ama inşallah yeni bir ihtisas Organize Sanayi oluşturarak 1 buçuk yıl içerisinde hep beraber orada farklı şeyler olduğunu hep beraber gözlemleyeceğiz. Yarın inşallah Sayın Bakanımızı ilk ziyaretini Bartın’ımıza yapıyor. Tüm Bartın halkımızı Sayın Bakanımızı karşılamaya davet ediyoruz.”

 

 

“Hızlı bir şekilde de bitirilmesi ve Bartın’a kazandırılmasını arzu ediyoruz”

 

 

Açıklamasının ardından basın mensuplarından gelen soruları da yanıtlayan Arslan, “Yılmaz Beyden Bakan olarak bir talebiniz olacak mı?” sorusunun üzerine “Sayın Bakanımız Bartın’ın her köşesine vakıf önce bir kardeşimiz sonra bir Bakanımız ben öyle görüyorum. Dava arkadaşımız. Tabii ki bizim öncelik sıralarımız var. Şuanda devam eden Çevreyolu projemiz var. Irmak projemiz var. DSİ’nin yatırımları var. Karayolları Ulaştırmanın yatırımları var. Mesela barajlarımız var. Bartın yıllardan beri özlediğimiz ve olmasını arzu ettiğimi bir İnkum tünel projemiz var. Devamında inşallah doğalgazı da oraya vererek orayı Bartın’ın şuanda 23’üncü mahallesi yapabiliriz. Bartın Üniversitesi arası hafif raylı sistem olabilir. Bunları çoğaltabiliriz. Biz bu devam eden yatırımların inşallah hızlı bir şekilde de bitirilmesi ve Bartın’a kazandırılmasını arzu ediyoruz ki devamında ben sizinle olan paylaşımımla ifade etmiştim. Filyos Projesi bizim için çok önemli. Mutlaka buraya entegre etmemiz lazım. Onunla inşallah yeni bir sanayi bölgesi oluşturmamız lazım. Bu benim hayalim. İnşallah onu da yapacağız” dedi.

ETİKETLER : Yaşar Arslan Bartın AK Parti
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›