Bartın Üniversitesi 2 öğretim görevlisi alacak

Bartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği programı için 2 Öğretim Görevlisi alacak.
Bu haber 2023-06-14 09:38:39 eklenmiş ve 408 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Akademik kadrosunu güçlendiren Bartın Üniversitesi’nin Öğretim Görevlisi alımına ilişkin ilanı, 12 Haziran 2023 tarih ve 32219 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

Buna göre; Bartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği programı için 2 Öğretim Görevlisi alacak.

 

İlanda aranan şartların başında adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıması gelirken ALES puanı en az 70 olmak ve Deniz Ulaştırma  İşletme Mühendisliği Bölümü lisans mezunu olup, tezli yüksek lisans yapmış olmak gerekiyor.

 

İlanda yer alan başvuru şartlarına göre; adayların ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekiyor. Ancak merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde muafiyet durumlarını kanıtlamaları halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilecek.

 

Adayların transkriptleri ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamasında transkriptlerde sadece dörtlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptlerde sadece yüzlük not sistemi olması halinde yüzlük not kullanılacak. Transkriptlerde sadece beşlik not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptte hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın belgelendirmesi kaydıyla mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi dörtlükse Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptte hem beşlik hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın belgelendirmesi kaydıyla mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi beşlikse Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak.

 

Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranacak.

 

Sınav takvimi

 

Öğretim elemanı alımı için 12 Haziran’da başlayan başvurular 26 Haziran Pazartesi günü saat 23.59’a kadar devam edecek. Ön değerlendirme sonuçları 7 Temmuz’da ilan edilecek sınav, 13 Temmuz’da gerçekleştirilecek, nihai sonuçlar ise 17 Temmuz’da Bartın Üniversitesi’nin resmi internet sitesi https://w3.bartin.edu.tr/ adresinden ilan edilecek.

 

Başvuru yeri ve iletişim bilgileri

 

Adaylar; Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS) üzerinden (http://ubys.bartin.edu.tr/ HRM/AkademikBasvuru/Personel Basvuru/Giris) çevrimiçi başvuru yoluyla müracaat edecek. Başvuru sürecinde sorun yaşayan adaylar 0378 501 10 00 (5017-5016) telefon numarasından veya personel@bartin.edu.tr elektronik posta adresinden destek alabilecek.

 

Başvuruda istenilen belgeler

 

Öğretim Görevlisi kadrosu için aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşullara sahip adaylar özgeçmiş, geçerliliği bulunan ALES Sonuç Belgesi, mezuniyet Belgeleri, (e-devletten başvuru süresi içerisinde alınan karekodlu belgeler kabul edilir.), Lisans Transkripti, kimlik fotokopisini çevrim içi başvuru modülüne eksiksiz yükleyecek.

 

Diğer açıklamalar ve önemli hususlar

 

Adaylar son başvuru tarihi olarak belirtilen gün ve saate kadar çevrim içi başvuru yapmakla yükümlü olacak. Posta veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

 

Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge çevrim içi başvuru modülüne yüklenmesi gerekiyor.

 

Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetinde olacak kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

 

İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilecek.

 

Gerçeğe aykırı belge ile başvuru yapanlar ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek. Kurumca kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecek.

 

Muafiyet

 

Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmayacak. Bu kapsamda muafiyet talep edenlerin muaf olmalarına esas belgelerini çevrim içi başvuru modülüne yüklemeleri gerekiyor.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi öğretim görevlisi alımı Resmi Gazete
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›