Güzelcehisar Köyü’nde Yaban Domuzu Sürek Avı

Güzelcehisar köyünde 36 avcı katılımı ile zirai mücadele amacıyla yaban domuzu sürek avı yapıldı. Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması, ürün kayıplarının azaltılması, artan domuz popülasyonunun kontrol altına alınması ve zararın en az seviyeye düşürülmesi için zirai amaçlı yaban domuzu sürek avı devam edeceği bildirildi. Önümüzdeki günlerde de Akmanlar ve Esenyurt köylerinde de yaban domuzu sürek avı yapılacağı açıklandı.
Bu haber 2019-07-25 16:08:17 eklenmiş ve 182 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda Güzelcehisar köyünde 36 avcı katılımı ile zirai mücadele amacıyla yaban domuzu sürek avı düzenlendi.

İlimizde tarım alanlarında, önemli derecede zirai üretime zarar verdiği tespit edilen yaban domuzlarına karşı Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda; Bartın 10. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü işbirliği ile gerekli emniyet tedbirleri alınarak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü organizasyonunda sürek avları düzenleniyor.

Bu amaçla ilki 30 Haziran 2019 Pazar günü Karahüseyinli köyünde gerçekleşen zirai mücadele amaçlı yaban domuzu sürek avı geçtiğimiz günlerde İlimiz merkez ilçe Güzelcehisar köyünde 36 avcı katılımı ile devam etti.

Yapılan yaban domuzu sürek avında 25 adet yaban domuzu itlaf edildi. Konu ile ilgili Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada “Bölgedeki üreticilerin emeklerinin zayi olmaması, ürün kayıplarının azaltılması, artan domuz popülasyonunun kontrol altına alınması ve zararın en az seviyeye düşürülmesi için zirai amaçlı yaban domuzu sürek avı devam edecektir. Bu amaçla önümüzdeki günlerde Akmanlar ve Esenyurt köylerinde de yaban domuzu sürek avı yapılması planlanmaktadır. Mücadele amaçlı sürek avı çalışmalarımızda emeği geçen personelimize, avcılarımıza, Bartın 10. Bölge Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne ve Bartın Avcılık ve Atıcılık İhtisas Kulübü Derneği Başkanına katkılarından dolayı teşekkür ederiz” denildi.

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü domuz avı sürek avı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›