AKUB Bartın ekibine eğitim düzenlendi

AFAD ekiplerince AKUB Bartın ekibine eğitim düzenlendi. Eğitimlerde enkazda arama-kurtarma, dağcılık, yangın söndürme ve çadır kurulumu gibi çeşitli konular uygulamalı olarak işlendi.
Bu haber 2023-06-12 09:49:59 eklenmiş ve 23 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Millî Eğitim Bakanlığının her ilde 25 personelden oluşturduğu afet ve acil durumlarda görev alacak Arama ve Kurtarma Birimi (AKUB) ekiplerine eğitim verilmesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Sivil savunma uzmanları iş birliğinde, il iş yeri, sağlık ve güvenlik birimleri bünyesinde, eğitimli ve donanımlı MEB Arama Kurtarma Birliği (AKUB) ekipleri oluşturuldu.

 

 

Bu ekiplere 10 saatlik “Arama Kurtarma ve Tahliye Eğitimi Semineri” ve 32 saatlik “Arama Kurtarma Ekibi Eğitimi Kursu” veriliyor. İçinde psikososyal destek veren rehber öğretmenlerin de yer aldığı AKUB ekipleri, AFAD ile koordineli çalışacak ve olay yerinde görevlendirilecek.

 

 

Bu kapsamda AFAD ekiplerince AKUB Bartın ekibine eğitim düzenlendi. Eğitimlerde enkazda arama-kurtarma, dağcılık, yangın söndürme ve çadır kurulumu gibi çeşitli konular uygulamalı olarak işlendi.

ETİKETLER : AKUB AFAD Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›