“Türk Kızılayı iyiliğin simgesi haline geldi”

Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 155. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Yüzyıllardır dünyada örnek gösterilen yüksek insani değerlere sahip kültürümüzde Türk Kızılayı, gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri ile milletimizin ve ülkemizin iyilikte gurur kaynağı haline gelmiştir” dedi.
Bu haber 2023-06-10 16:34:19 eklenmiş ve 2072 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Türk Kızılayı’nın kuruluşunun 155. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayımladı.

 

 

Başkan Fırıncıoğlu, mesajında, Türk Kızılayı’nın dünyanın sayılı yardım kuruluşları arasında olduğunu ve yardımseverlerin desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ettiğini belirtti.

 

 

Fırıncıoğlu, mesajında “11 Haziran 1868 tarihinde ‘Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti’ adıyla kurulan Türk Kızılayı, savaş alanında yaralanan ya da hastalanan askerlere hiçbir ayrım gözetmeksizin yardım etmek arzusundan doğmuştur. Türk Kızılayı, sınır tanımayan faaliyetleri dolayısıyla, hem uluslararası yardım kuruluşları arasında güvenilirliği ve itibarıyla ön plâna çıkmış hem de milletimizin gönlünde önemli bir yer edinerek, ülkemizin yüz akı olmuştur. Yüzyıllardır dünyada örnek gösterilen yüksek insani değerlere sahip kültürümüzde Türk Kızılayı, gerçekleştirdiği tüm faaliyetleri ile milletimizin ve ülkemizin iyilikte gurur kaynağı haline gelmiştir. Bu vesile ile iyiliğin simgesi haline gelmiş olan Türk Kızılay’ının 155’nci kuruluş yıl dönümünü kutluyor, destek olan tüm gönüllü çalışanlarını selamlıyor ve nice başarılı, iyilik dolu yıllar diliyorum” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›