Aldatmaz, ilk yeminini etti

28’inci Dönem Milletvekilleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yemin ederek görevine başladı. 10. Bartın Milletvekili olarak seçilen Yusuf Aldatmaz’ın yemin sırasında heyecanlı olduğu gözlenirken o anlarını “TBMM 28. Yasama döneminin ülkemiz ve Bartın’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı başlıyor” mesajıyla sosyal medya hesaplarından paylaştı.
Bu haber 2023-06-05 10:38:15 eklenmiş ve 1822 kez görüntülenmiştir.

 

“Türkiye Yüzyılı başlıyor”   

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Yasama Dönemi, milletvekillerinin yemin etmesiyle resmen başladı.

 

 

Geçici Meclis Başkanı Osmaniye Milletvekili Devlet Bahçeli’nin yönettiği ilk oturumda yemin töreninin bir bölümünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da izledi.

 

 

İl sırasına göre kürsüye davet edilen vekiller, sırayla yemin ederken AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Anayasa’da yer alan “Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyet’e ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim” diye yeminini ederek görevine resmen başlamış oldu.

 

 

Aldatmaz, yemin töreni ile ilgili o anlarını “TBMM 28. Yasama döneminin ülkemiz ve Bartın’ımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye Yüzyılı başlıyor” mesajıyla paylaştı.

 

 

Aldatmaz’ın ilk ziyaretçileri eşi ve Tunç oldu

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz’ın odası da belli oldu. Meclis’in 5’inci katında E 505 nolu odaya yerleşen Aldatmaz’ın ilk ziyaretçileri, tanıdık isimler oldu. 16 yıldır Bartın Milletvekili olarak görev yapan Yılmaz Tunç, Aldatmaz’a başarılar diledi, şu mesajı paylaştı: “Bayrağı büyük bir onurla devrettiğim 28. Dönem Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz’ı göreve başladığı gün ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Yeni görevinde başarılar diliyorum. Ülkemize ve Bartın’ımıza hizmet yolunda Rabbim yar ve yardımcısı olsun.”

 

 

İkinci ziyaretçisi ise eşi Füsun Aldatmaz olan Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, ziyarete ilişkin “Beni hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve her daim yanımda olan biricik eşim Füsun Aldatmaz, TBMM 28. Yasama dönemi yemin merasimini izlemeye geldiler. Bartın için gece gündüz çalışacağımız makam odamızı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerini bir kez daha ilettiler. Değerli eşime her daim yanımda olduğu için çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : TBMM Yusuf Ziya Aldatmaz Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›