6,5 milyonluk ek bütçe yapıldı!

Bartın İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarına ikinci birleşimle devam ederken 2023 Mali Yılı Ek Gider Bütçesi için 6,5 milyon liralık ek bütçe yapıldı.
Bu haber 2023-06-05 10:30:41 eklenmiş ve 1660 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere Haziran ayı toplantılarına başlayan Bartın İl Genel Meclisi, ikinci birleşim için geçtiğimiz gün Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplandı.

 

 

Tüm üyelerinin eksiksiz katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de katıldı.

 

 

Bir önceki toplantının karar özeti tutanağının okunmasının ardından gündeme geçildi.

 

 

“Bir ek bütçe yapmak durumunda olduk”

 

 

Gündemde yer alan 2023 Mali Yılı Ek Gider Bütçesine Gelir ödenek kaydedilmesiyle ilgili Plan Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon raporları okunarak Meclis Üyelerine bilgi verildi.

 

 

Ardından da Meclis Başkanı Kenan Dursun, dosyayla ilgili bir değerlendirmede bulunarak 6,5 milyon liralık ek bütçeyle ilgili detaylı açıklamada bulunarak şunları söyledi:

 

 

“Biliyorsunuz bu ay bizim ek bütçe 6 milyon 500 bin lira gibi faiz gelirinden elde ettiğimiz bir kaynakla bir ek bütçe yapmak durumunda olduk. Dolayısıyla 3 komisyon raporunda da Giray bey ifade etti. Dağılımlarını da söyledi. Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne 2 milyon 473 bin lira, sathi kaplama araçlarına 2 milyon gibi bir ödeneği oraya aktarmıştık. 5 milyon 500 bin liraya mal olan kombine araçlarımız oldu 2 tane. Arabalar yeni. Dolayısıyla oradaki açığımızı bu ek bütçeyle tamamladık. Yine işçilerin son zamlarını karşılayabilmek amacıyla, biliyorsunuz yüzde 45 gibi kamu işçilerine önemli miktarda bir zam gerçekleşti. Dolayısıyla Temmuz ayında memur zammı da üzerine gelecek. Burada 1 milyon 200 bin gibi bir ilave ödenek ön gördük. Yine elektrik alımları Su ve Kanal Hizmetler Müdürlüğümüzün işlettiği tesislerde elektrik alımlarını 500 bin lira, su bakım onarımlarına 300 bin lira, terminalin doğalgaza dönüştürülmesiyle ilgili oradaki ödeneğimiz yetersiz kaldı dolayısıyla buradan da bir 700 bin gibi desteklediğimizde Bartın şehirlerarası otobüs terminali katı yakıttan kurtulacak. Orada da bizim Topalali Şantiyemizdeki gibi doğalgaza dönüştürmüş olacağız.

 

 

“Ek bütçe olarak dağıtmış olacağız”

 

 

Dolayısıyla bizim kendi bünyemizde doğalgaza geçmeyen hiçbir yerimiz kalmamış olacak. Okulları da bitirmiştik. Şehirlerarası terminali, hem bakım onarımları 2 yıl önce başladı biliyorsunuz belediyeyle yaptığımız yeni protokol çerçevesinde. Diğer bakım onarımları bizim üzerimden yürüyor. Şimdide doğalgaza geçirelim orada daha konforlu bir işletme olsun. Yine saha düzenlemeleri olacak.  Amasra ilçemizde,  Ulus ilçemizde,  Merkezde, uygun yerlerde. Bazıları mini futbol sahası gibi, bazıları sosyal alanlar gibi, meydan düzenlemesi gibi bir düzenleme gerçekleştireceğiz. 645 bin lira gibi bir ödenek var. Bu 645’in bir kısmı mevcut projelere destek. Daha önce bütçeyle verdiğimiz ama ödeneği yetersiz kalan projelere destek var. Bunların mesela 2 tanesi Amasra’da destek oldu. Ulusta yine 2 tane köyümüzde spor ve egzersiz alanları oluşturuyoruz. Kumluca’da Dibektaş’ta meşhur her zaman önümüze gelen orada 100 bin lira gibi bir ödeneğimiz oldu. Orada Dibektaş’ına futbol sahası hayata geçiyor. Ulugeçit Ambarcı’da bitmek üzere. Orada da mini bir futbol sahası gibi yanları yüksek çitle kapatıyor. Üzeri de file olarak gerçekleştiriliyor. Yine Bayıryüzü Köyü’nde bir futbol sahası oluşacak. İnşallah orada da güzel bir futbol sahası yapmış olacağız. Bunları yapmaya devam edeceğiz. Biz bir taraftan ulaşımı, altyapıyı yaparken bir taraftan da gençlerimize yönelik köylere sosyal alanları oluşturmaya da bu kapsamda devam etmiş oluyoruz 6 milyon 500 bin lira gibi bir ödeneği bu şekilde ek bütçe olarak dağıtmış olacağız.”

 

 

2023 Mali Yılı Ek Gider Bütçesine Gelir ödenek kaydedilmesiyle ilgili Plan Bütçe Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon raporları görüşülerek Meclis’in oy birliğiyle kabul edildi.

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›