Yol çalışmaları yeni modern araçlarla devam ediyor

Bartın’da 2023 yılı KÖYDES projelerinin sathi kaplama uygulaması İl Özel İdaresi’ne kazandırılan yeni modern kombine araçlarla devam ediyor.
Bu haber 2023-06-05 10:13:13 eklenmiş ve 1654 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü’nün çalışmalarını yerinde inceledi.

 

 

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan, Yol ve Ulaşım Müdürü Nurettin Bozkurt ile birlikte Ahmetpaşa Köyü’nde yeni modern kombine araçlarla yapımına başlanan 2. kat sathi kaplama uygulamasını yerinde inceledi.

 

 

Çalışanlara kolaylıklar dileyen Meclis Başkanı Dursun, Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) projeleriyle köyleri destekleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederken yapılan çalışmaların köylere hayırlı olmasını temenni etti.

 

 

“Bugünkü modern kombine araçlar o gün yoktu”

 

 

Bartın İl Özel İdaresi bünyesine kazandırılan kombine araçlar ve devam eden yol çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Dursun, şunları söyledi:

 

 

“Özel İdaremizin yeni uygulamasına başlatmış olduğu sathi kaplama çalışmalarımızı Ahmetpaşa Köyü grup yolumuzda Meclis Üyelerimiz, Yol Ulaşım Müdürümüz, Genel Sekreter Yardımcımız ve teknik ekiplerimizle birlikte burada incelemelerde bulunuyoruz. Tabi bu uygulama eskiden yapılan bir uygulamaydı ama bugünkü modern kombine araçlar o gün yoktu. Biz geçen yıl kendi Özel İdaremizin bütçesinden yeni modern tesislere cevap verecek 2 tane kombine sathi kaplama aracımızı Özel İdaremize kazandırmıştık. Beklediğimiz uygulamayı da burada gerçekleştirdiğini gördük. Öncelikle bu noktada bütün Meclis Üyelerimize ben buradan çok teşekkür ederim. Özel İdaremize, Sayın Valimize böyle bir uygulamaya bize kapı araladıkları için çok teşekkür ediyorum.

 

 

“Standardı yükseltmeye devam edeceğiz”

 

 

Bölgemizde, Bartın’da bizim 2 bin 340 kilometre köylerimizde yol ağımız var. Bunun 700 kilometresi böyle ana grup yollarımızda. Şuanda bizim bin kilometrenin üzerinde böyle eskimiş ve artık eskimeye yüz tutmuş sathi kaplamalarımız var. Bu sene 200 kilometre planlarımız var. 200 kilometreyi özellikle ana grup yollarımızda ikinci kat olarak uyguluyoruz. Uygulamaya başladık. Bir kısmını Özel İdaremiz kendi araçlarıyla devam edecek. 200 kilometre fazla bir program olduğu için bir kısmını da ayın 14’ünde yapılacak olan bir hizmet ağıyla da kendimize destek sağlayacağız. Böylelikle köylerimizdeki ulaşımı çeşitlendireceğiz, standardını yükseltmeye devam edeceğiz. Sıcak asfaltımız uygun olan yerlerde devam edecek. Beton yollarımız yine ara vermeden uygun yerlerde aynı şekilde kendi tesissimizde ürettiğimiz betonlarla devam edecek. Kilitli parke taşından vazgeçmiyoruz. Köy içlerinde bu çalışmayı da devam ettireceğiz. Bunun yanında sathi kaplama yapmıyorduk son 7-8 yıldır. Ama hem ekonomik olması sebebiyle hem bu sathi kaplamaya ihtiyaç olması nedeniyle bunlara da başlamış olduk. Tabi bunları da yeni tesislerdeki araçlarla yapmak çok daha önem arz ediyor. O nedenle bizlere bu konuda destek veren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, yine önceki dönem Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a bu vesileyle tekrar programlara alınmasında Meclis’te bize destek veren tüm Meclis Üyelerimize, Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Yapılacak yolların, yapılacak hizmetlerin bütün Bartın’a hayırlı olmasını diliyorum.”

 

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›