İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarına başladı!

Bartın İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarının ilk birleşimini gerçekleştirdi. Gündem maddelerine geçmeden önce 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “7. Dönem Meclisi’nin muhasebesini de yaparken “50 aydan beri yaptıklarımız bizim artılarımız, Bartın’a kazandırdığımız, bu bütçe imkanlarıyla yaptığımız, yapmaya çalıştığımız birçok yeni şey var. Bunları bu mecliste beraber başardık. Yarın sahaya çıktığımızda bu yaptıklarımızı her zaman gönül rahatlığıyla ifade edeceğiz. 2005’ten sonraki bütün meclis dönemlerinde o dönemin koordinatörüne göre bu Meclislerde biz çok yeni şeyleri, olması gerekenleri Bartın’a hep beraber kazandırdık. 7. Dönem meclisinin hikayesine baktığımda o hikayede emin olun çok dolu. Bu Bartın’a kazandırdığımız şeylerin azımsanmayacağını düşünüyorum” dedi.
Bu haber 2023-06-03 15:42:46 eklenmiş ve 325 kez görüntülenmiştir.

 

“Yapmaya çalıştığımız birçok yeni şey var”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere Haziran Ayı Toplantılarına başladı.

 

 

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığındaki toplantıya tüm Meclis Üyeleri eksiksiz olarak katılırken Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Uğur Karakaya, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de yer aldı.

 

 

“Ülkemiz artık 5 yıllık yeni bir döneme adım attı”

 

 

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, gündem öncesinde 2023 yılı seçimlerinin sonuçlanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Bartın özelinde bir seçim değerlendirmesi yapan Dursun, önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili de mesajlar vererek şöyle konuştu:

 

 

“Her şeyden önce Haziran ayı toplantısına göstermiş olduğunuz ilgi ve alakadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ülkemiz bir seçim dönemini geride bıraktı. Mayıs toplantılarının sonunda bütün meclis üyelerimiz temennilerde bulundu. Tabi siz bu seçim döneminde hepiniz arazide kendi mücadelenizi, fikrinizin mücadelesini, olması gerekeni yaptınız. Arazide herkes görevini yaptı. Milletimiz sonuç olarak demokratik bir tercihte bulundu. Dolayısıyla 2 turlu bir seçim oldu. Türkiye’de ilk yaşandı. 14 Mayısta Cumhurbaşkanımız yüzde 49 buçukta kaldı. Dolayısıyla anayasa gereği 2. Turun 15 gün sonra gerçekleşmesi gerekiyordu. Büyük bir sükûnet içerisinde tekrar bileşenler arazide herkes kendini anlattı. Vatandaşımız herkesi büyük bir misafirlikle dinliyor, ölçüyor, biçiyor. Sonuç itibariyle özgür iradesiyle sandığa gittiğinde bir karar veriyor. Bu karar Sayın Cumhurbaşkanımıza 13. Cumhurbaşkanı olarak devamına karar vermiştir. Dolayısıyla 14 Mayısta Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tercihte sonuçlanmıştır. Bunun Bartın’a yansımasına baktığımızda bir Cumhuriyet Halk Partisinden bir de Adalet Kalkınma Partisi’nden 2 Milletvekili Bartın’ımızı Ankara’da temsil edecek. Seçim geride kaldı. Artık çalışma dönemi. Sahada söylenenleri hayata geçirme dönemi. Bunun için biz yerelde inşallah bu çalışmalara katkı vereceğiz. Her zaman öyle oldu. Bundan sonra da bu katkıyı beraberce vermiş olacağız. Bizim de dönemimiz tamamlanmak üzere. Bundan sonraki ilk seçim yerel seçimler. Şimdi ülkemiz artık 5 yıllık yeni bir döneme adım attı. Bu işin en güzel tarafı Cumhurbaşkanımız Kabinesini açıklayacak. Kaldığı yerden inşallah çalışmasına devam edecek. Ben tekrar Bartın’da sükûnet içerisinde tamamlanan seçimler için bütün Bartın halkına buradan teşekkür ediyorum. Seçimler yapılır, biter. Herkesin birbirinin yüzüne bakabileceği durumu muhafaza etmesi önemliydi. Ben şahsen hiçbir olumsuzluk yaşamadığımı belirteyim. Bartın’ın birçok köyüne, beldesine gittim. Bir tane olumsuzluk yaşamadık Allah’a çok şükür. Bu da Bartın’ın siyasetçilere gösterdiği olgunluktur.”

 

 

Karakaya: “İlimizde huzur içerisinde bir seçim dönemi atlatıldı”

 

 

Dursun’un ardından seçimlerin hayırlı olmasını temenni eden Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreter Uğur Karakaya da yaptığı kısa konuşmada “Çok uzun süredir üzerinde çeşitli spekülasyonların yapıldığı bir seçim dönemini atlattık. Bunu hepimiz şahit olduk zaten. Bürokratik süreci olsun, siyasi süresi olsun, toplumdaki hareketlenme olsun. Ama çok şükür ilimizde huzur içerisinde bir seçim dönemi atlatıldı. Bunda tabii ki sizin de hoşgörünüz, ılımlı yaklaşımınız vatandaşa olan yaklaşımınızın muhakkak ki bir etkisi de var. Bu anlamda da sizlere teşekkür ederim. Bürokratlar olarak da biz bu seçim sürecinde elimizden geleni, en azından Özel İdaremiz anlamında veya kamu, kurum kuruluşları tarafından sahayı negatif bir şey yansımasın diye bütün kamu, kurum kuruluşları önemli bir inisiyatif aldı ve çalışmalarını da bu ciddiyetle yürüttü. Bu anlamda müdür arkadaşlarıma da çok teşekkür ediyorum. Çok gayret gösterdiler. Nihayetinde millet iradesi tecelli etti Sayın Cumhurbaşkanımız tekrardan seçildi. Rabbim hayırlı hizmetler yapmayı tekrara tekrar nasip etsin. Bizler de ona yarışır kamu görevini icra etmeyi bizlere nasip etsin. Allah yolumuzu açık etsin inşallah” ifadelerini kullandı.

 

 

Dursun: “Bartın’a kazandırdığımız şeylerin azımsanmayacağını düşünüyorum”

 

 

Gündeme geçmeden 7. Dönem Meclisi’nin muhasebesini de yapan Meclis Başkanı Dursun, İl Özel İdaresi’nin çalışmalarını da detaylı bir şekilde anlatarak şunları kaydetti:

 

 

“Bu 7. Dönem Meclisimiz ve son 10 ayımız. 60 ay hesap yaparsak 50 ay geride kalmıştır. 50 aydan beri yaptıklarımız bizim artılarımız, Bartın’a kazandırdığımız, bu bütçe imkanlarıyla yaptığımız, yapmaya çalıştığımız birçok yeni şey var. Bunları bu mecliste beraber başardık. Yarın sahaya çıktığımızda bu yaptıklarımızı her zaman gönül rahatlığıyla ifade edeceğiz. 2005’ten sonraki bütün meclis dönemlerinde o dönemin koordinatörüne göre bu Meclislerde biz çok yeni şeyleri, olması gerekenleri Bartın’a hep beraber kazandırdık. 7. Dönem meclisinin hikayesine baktığımda o hikayede emin olun çok dolu. Bu Bartın’a kazandırdığımız şeylerin azımsanmayacağını düşünüyorum. Baktığımızda, imar planlarıyla, sahil düzenlemeleriyle, Özel İdareye kazandırdığımız yeni tesislerle… Kubbede hoş seda bırakırsanız sizden sonra sizi iyi anarlar.

 

 

“Hep gurur duyuyoruz”

 

 

Onun için benim buradaki 14 yıllık çabamda bu. Mücadelemizde bu. Hukuktan ayrılmadan, mevzuattan ayrılmadan yapacağımız işleri bir plan dahilinde yapıp geride bırakabiliyorsak ne mutlu bize. Bize bu emanet bunun için teslim edilmiştir. Bu Meclis’e o nedenle çok güveniyorum. Hiçbir zaman hukuktan ayrılmayan bir meclis yapımız var. En son dayanacağımız nokta her zaman hukuk olacak, mevzuat olacak. Yanaz Güreş alanı işte bu meclisin eseri. 100 yıl yaşayacak orada. Belki fikri babası ben olabilirim ama Meclis onun arkasında durdu. Herkes arkasında durdu. Gittiğimizde hep gurur duyuyoruz. Özel İdarenin oradaki tabelası hepimizin gururudur. Gençlik Spor Bakanlığı bizim o projemize dayanamayıp ‘Türkiye’de böyle bir proje yok’ diyerek bize o tesissin tamamının da parasını ödemiştir sportoto. O nedenle Sayın Milletvekilimiz Yılmaz Tunç’a ben çok teşekkür ediyorum. Ama onun öncesinde biz inisiyatif aldık. Yani bütçemize koyduk. 3 yılda bitirirdik 1 yılda bitirdik. Böyle eserleri bırakabiliyorsak biz o zaman işimizi layıkıyla yapmış oluyoruz. İnşallah bu dönem, bundan sonraki dönem aynı anlayışla olur. Son dönemde de asfaltta başka bir değişim adımı attık. Şuanda da uygulamaları devam ediyor. Sathi kaplama araçlarımız Özel İdareye teslim edildi. Gördüğüm harikalar yaratıyor. Biz 1’i 2’i yaptık. Bugün arazide sathi kaplama devam ediyor. Özel İdare şuanda 2’inci katları çok harika şekilde yapıyor. O makinamız olmasa öyle bir imalat yapmamız mümkün değil.”

 

 

“Bartın 50 yıllık problemini çözmüş oldu”

 

 

Ardından İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı gündeminde yer alan “Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması” ile ilgili komisyon raporunun okunmasının ardından  Meclis Başkanı Kenan Dursun, kısa bir değerlendirmede bulunarak “Biliyorsunuz Bartın’ın 50 yıllık vahşi depolama alanı var İnkum tepesinde. Biz bu meclis dönemi dâhil, her meclis dönemlerinde o vahşi depolama alanından Bartın’ın kurtulmasıyla ilgili burada Özel İdare olarak çok önemsedik. Tabi sadece Özel İdarenin gayretiyle olacak değildi. Sonrasında Mali İdare Birliği Kurulunca, başına da Sayın Valimiz Başkan olunca burada daha önemli adımları beraberce attık. Tabi borçlanma bütçesine de baktığımızda yüzde 50’lisi Özel İdarenin üzerinden yürüyor. Gaman Köyü üzerinde yapılan bu Katı Atık Tesissinin en büyük maliyeti Özel İdarenin üzerinde kalmış oldu. Borçlandık borcumuzu da artık ödüyoruz. Dolayısıyla Bartın 50 yıllık problemini çözmüş oldu. Yeter ki Bartın’ın bu meselesi çözülsün dedik. Bu tesisin inşallah çalışmaya başladığını da biz göreceğiz. Bartın böyle bir tesisi geç de olsa kazandı” dedi.

 

 

“Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması”  ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun kabulü meclisin oy birliğiyle kabul edildi.

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›