Gençler, hayallerindeki işletmeyi kurabilecek

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında 2023 yılı Genç Girişimci Kurulum Hibesi sözleşmeleri imzalandı. Gençler, KDAKP ile desteklenerek hayallerindeki işletmeyi kurabilecek. Hibe destek konuları, babadan oğula geçen meslek konuları olması nedeniyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliği sağlanacak.
Bu haber 2023-06-02 15:34:08 eklenmiş ve 208 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın İl Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında çilek yetiştiriciliği, büyükbaş süt hayvancılığı ve arıcılık konularında, eğitim alan 3 genç girişimcinin alanlarında yapılacak yatırımları için Kurulum Hibesi Sözleşmeleri imzalandı.

 

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder ile genç çiftçiler çilek yetiştiriciliği konusunda Sercan Kocael, büyükbaş süt hayvancılığı konusunda Murat Karaküp ve arıcılık konusunda Bahadır Öz ile imzalanan sözleşme ile yatırıma başlanacak.

 

 

Gençler, KDAKP ile desteklenerek hayallerindeki işletmeyi kurabilecek. Hibe destek konuları,  babadan oğula geçen meslek konuları olması nedeniyle aile işletmelerinin sürdürülebilirliği sağlanacak.

 

 

KDAKP kapsamında 2022 yılı içerisinde; finansal okuryazarlık, proje hazırlama, pazar analizi, iş planı hazırlama ve teorik eğitimler ile ilgili eğitimlere katılarak başarılı olan gençler desteklenmekte. 18-40 yaş arasında olan, proje bölgesi köylerde ikamet eden ve genç girişimcilere bu paketten yüzde  70 hibe desteği ile toplamda 296 bin TL'ye kadar hibe desteği alabilecek. Sözleşme imzalayan genç girişimciler iş planlarına bağlı olarak yüzde  30 oranındaki katkılarını, ayni veya nakdi şekilde yapma imkanı bulacak. 

 

 

Proje kapsamında 2023 Eylül ayında; Çilek Yetiştiriciliği, Mantar Yetiştiriciliği, Arıcılık Faaliyetleri ve Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği konularında Genç Girişimci Eğitimi verilecek.

ETİKETLER : KDAKP Bartın İl Tarım ve Orman Bakanlığı Yasin Önder
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›