Akdeniz, enerji hatlarının yeraltına alınmasını istedi!

Yeni Sanayi Sitesi’ndeki eski elektrik hatlarının yer altına alınması talebiyle EnerjiSa Müdürü Ali Fuat Aslan’a dilekçe veren Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, “Aksi takdirde enerji hatlarının kopması sonucunda elektrik çarpması, yangın vs. sebebiyle istenmeyecek olayların yaşanması kaçınılmaz olacaktır” dedi.
Bu haber 2023-06-01 10:21:50 eklenmiş ve 57 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğu

 

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarları Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, EnerjiSa Müdürü Ali Fuat Aslan’ı ziyaret ederek Yeni Sanayi Sitesi’nde yer alan eski elektrik hatlarının yer altına alınması için dilekçe verdi.

 

 

Sanayi sitesinde yer alan elektrik hatlarının eski olduğuna ve tehlike saçtığına dikkat çeken Akdeniz, “Yeni Sanayi Sitesinde yer alan elektrik hatlarının eski olmasının yarattığı sürekli yaşanan arızaların ve bu hatların yere yakın olmasından kaynaklı araçların hareket kabiliyetini azaltarak kopma olasılığını arttırması gibi sebeplerle bu enerji hatlarının yer altına alınmasını konu alan dilekçemizi EnerjiSa Müdürü Sayın Ali Fuat Aslan’a sunduk. Kendilerine ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürlerimizi sunarak, sanayi esnafımızın bu sıkıntısının giderilmesi için Belediyemizce de koordineli olarak elektrik hatlarının yer altına alınması talebimiz için desteklerini bekleyerek çalışmalarında başarılar dileriz” dedi.

 

 

İşte o dilekçede yer alan ifadeler

 

 

Konuyla ilgili verilen dilekçede şöyle denildi:

 

 

“Bartın Merkez Gölbucağı Mahallesi Yeni Sanayi Sitesinde bulunan odamıza bağlı üyelerimiz tarafından gelen talep neticesinde, bahse konu site içerinde bulunan elektrik hatlarının eski olması sebebiyle sürekli arızalar yaşanmaktadır. Enerji hatlarının yere yakın olması sebebiyle yüksek araçların Yeni Sanayi Sitesindeki hareket kabiliyeti azalmakta, ayrıca tellerin kopma olasılığının yüksek olması sebebiyle de vatandaşlarımız ile esnaf ve sanatkârlarımızın can ve mal kaybı riski bulunmaktadır. Bu sebeple kullanım ömrünü tamamlamış olan enerji hatlarının yenileme çalışmaları yapılarak yer altına alınması gerektiğini değerlendirmektedir. Aksi takdirde enerji hatlarının kopması sonucunda elektrik çarpması, yangın vs. sebebiyle istenmeyecek olayların yaşanması kaçınılmaz olacaktır. Vatandaşlarımız ile esnaf ve sanatkârlarımızın yaşayacakları olası can ve mal kaybının önüne geçilmesi, yüksek araçların çalışma ve hareket kabiliyetinin artırılması ve sürekli yaşanan arızaların önüne geçilmesi amacıyla Bartın Merkez Gölbucağı Mahallesi Yeni Sanayi Sitesindeki eskiyen enerji hatlarının ivedilikle yenilenerek elektrik tellerinin yer altına alınması hususunda gereğini müsaadelerinize saygılarımızla rica ederiz.”

 

 

ETİKETLER : Yılmaz Akdeniz Ali Fuat Aslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›