Arzu Ar’ı öldüren katil kocaya ağırlaştırılmış müebbet!

Bartın’da, boşanma aşamasında olduğu eşi Arzu Ar’ı çocuğunun gözü önünde sokak ortasında bıçaklayarak öldüren Metin Ar, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Bu haber 2023-05-26 17:11:22 eklenmiş ve 618 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da yaşayan Metin Ar, 9 Eylül 2022 tarihinde boşanma aşamasında olduğu eşi Arzu Ar’ı aralarında çıkan tartışmada bıçakla yaraladı, hastaneye kaldırılan iki çocuk annesi kadın kurtarılamadı.

 

 

Olaya tanık olan vatandaşlarca darp edilen Metin Ar, tedavisinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ar’ın, eşini öldürmekle tehdit ettiği iddiasıyla 8 ay tutuklu bulunduğu cezaevinden iki gün önce tahliye olduğu ortaya çıkmıştı.

 

 

Bartın’da Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasında, maktul Arzu Ar’ın müşteki yakınları, avukatı ile sanık müdafi hazır bulundu.

 

 

Tutuklu sanık Metin Ar’ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldığı duruşmada, tanıkların beyanlarının ardından sanık avukatı önceki duruşmada sunulan mütalaaya karşı savunmasını yaptı, müvekkilinin en ağır adli kontrol tedbirleriyle tutuksuz yargılanmasını talep etti.

 

 

Cinayet işleme kastı yokmuş!

 

 

Son sözü sorulan sanık Ar da cinayet işleme kastının olmadığını, olaydan pişmanlık duyduğunu belirterek, “Takdir mahkemenin” dedi.

 

 

Duruşmaya bir süre ara veren heyet, ardından sanıkla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, sanık Metin Ar’ın daha önce de boşandığı eşine, “Eşe karşı şiddet, tehdit ve hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarını işlediğine vurgu yaptı.

 

 

Sanığın cinayeti tasarlayarak ve kasten işlediğine, haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanamayacağına hükmeden heyet, sanık Ar’a “ağırlaştırılmış müebbet” hapis cezası verdi.

 

 

Kadın Hakları Komisyonu’ndan açıklama

 

 

Sanık Metin Ar’ın müebbet hapse mahkum edildiği duruşma sonrası Bartın Barosu Kadın Hakları Komisyonu adına açıklama yapan Av. Ceyda Sargın, şunları söyledi:

 

 

“Bartın Adliyesinde meslektaşlarımızla birlikte eşi tarafından vahşice katledilen Arzu Ar’ın karar duruşmasına katıldık. Bartın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına hükmedilmiş ve mahkemece takdiri indirim uygulanmamıştır.

 

 

Adalet için çıktığımız bu yolda çocukları önünde eşi tarafından canavarca hislerle katledilen Arzu’nun katili ceza almıştır. Ancak hukuk mücadelemiz henüz bitmedi. Kamu çalışanları ve diğer sorumlularında cezalandırılması için elimizden geleni yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü göz göre göre işlenilen bir cinayet söz konusudur. Bu işin peşini bırakmayacağız, sorumluların da cezalandırılması için elimizden geleni ardımıza koymayacağız.

 

 

“Artık tahammülümüz kalmadı”

 

 

Unutulmasın ki kadınlar hiç kimsenin eşyası veya malı değildir. Kadınların bu türlü kirli zihniyetlere alet edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Kadınlarda Allah’ın yarattığı bir kuldur ve Allah’ın verdiği canı Allah’tan başkası alamaz. Artık bir kadının daha canına katledilmesine tahammülümüz kalmadı.”

ETİKETLER : Bartın Arzu Ar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›