Bartın gözlemesi ve ayran ikram edildi

“Türk Mutfağı Haftası” etkinlik programı çerçevesinde, Bartın Belediyesi’nce Kent Müzesi önünde coğrafi işaretli Bartın gözlemesi ve ayran ikramı gerçekleştirdi.
Bu haber 2023-05-26 16:54:53 eklenmiş ve 54 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Geleneksel yemeklerin gelecek kuşaklara aktarılması anlamında 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” büyük önem taşıyor.

 

 

Hafta kapsamında Bartın Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Belediyeler işbirliğiyle lezzetlerimiz hazırlanan ikramlarla misafirlere sunuluyor.

 

 

Kentin yöresel mutfağına sahip çıkma adına gerekli adımları atan Bartın Belediyesi, yöresel yemek ve tatlılarımıza Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alırken Bartın’ın değerlerinin markalaşmasına öncülük ederek bu çalışmalar çerçevesinde 9 yöresel lezzeti resmiyete kavuşturdu.

 

 

21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan “Türk Mutfağı Haftası” etkinlik programı çerçevesinde, Bartın Belediyesi, Hükümet Caddesi üzerindeki Kent Müzesi önünde coğrafi işaretli Bartın gözlemesi ve ayran ikramı gerçekleştirdi.

 

 

Etkinliğe Bartın Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özlem Koçak, Belediye Meclisi Üyeleri ile çok sayıda protokol üyesi katıldı.

 

 

Yapılan etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde, Bartın Belediyesi olarak Kent Müzesi önünde Coğrafi İşaretli Bartın Gözlemesi ve Ayran İkramı gerçekleştirdik. Geleneksel yemeklerimizin gelecek kuşaklara aktarılması anlamında bu haftanın önemi büyük. Bartın Belediyesi olarak bizler de şehrimizin yöresel mutfağına sahip çıkma adına gerekli adımları atıyoruz. Yöresel yemek ve tatlılarımıza Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alarak Bartın’ımızın değerlerinin markalaşmasına öncülük ediyoruz. Bu çalışmalar çerçevesinde Bartın Ağda Tatlısı, Bartın Tatlı Böreği, Bartın Kabak Burması Tatlısı/Bartın Kabak Burması, Bartın İncir Dondurması Tatlısı/Bartın İncir Dondurması, Bartın Pirinçli Mantısı, Bartın Beyaz Baklavası, Bartın Çöven Ekmeği, Bartın Fesleğenli Gözlemesi ve Bartın Yumurtalı/yoğurtlu Isput Yemeği’ni Türk Patent ve Marka Kurumunca tescilleterek 9 yöresel lezzetimizi resmiyete kavuşturduk. Ramazan Simidi, Şapşap Köfte ve Su Böreğinin de başvurusunu yaptık. Sonucunu bekliyoruz. Bartın Belediyesi olarak şehrimizin mutfağına sahip çıkma noktasında elimizden geleni yapıyoruz. Bu yöresel lezzetlerin tescillenmesi şehrimizin kültürünün ve yemeklerinin duyurulmasına da büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu anlamda hafta boyunca düzenlenen etkinlikler de büyük önem taşıyor. Etkinliklerin düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Katılımın yoğun olduğu ekinlikte Bartın protokolü, Bartın gözlemesi ve ayran ikramında bulundu.

 

ETİKETLER : Türk Mutfağı Haftası Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›