Mazbatasını Ağır Ceza Reisi Ceyhan’dan aldı

14 Mayıs’ta gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde bir kez daha CHP Bartın Milletvekili olarak seçilen Av. Aysu Bankoğlu İl Seçim Kurulunda Bartın Ağır Ceza Reisi Harun Ceyhan’dan teslim aldı. Destek veren herkese teşekkür eden Bankoğlu, “Kimseyi ayırmadan eşit bir şekilde ve siyaseti zenginleşme aracı olarak görmeden 28. Dönemde de iktidar milletvekili olarak inşallah Bartın’a eşit bir şekilde hizmet edeceğiz” dedi.
Bu haber 2023-05-26 16:53:20 eklenmiş ve 302 kez görüntülenmiştir.

 

Bankoğlu: “Bartın’a eşit bir şekilde hizmet edeceğiz”

 

 

Bir kez daha CHP Bartın Milletvekili olarak seçilen Av. Aysu Bankoğlu dün, beraberindeki CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, Merkez İlçe Başkanı Nazif Çomak ve babası Hüseyin Bankoğlu’nun da arasında bulunduğu çok sayıda partili ile birlikte Bartın Adliyesi’ne giderek mazbatasını aldı.

 

 

Bankoğlu’na destek için gelenlerin fazla olması nedeniyle mazbatasını Adliye Sarayı koridorunda Amasra Maden Faciası ile ilgili yargılamanın yapılabilmesi için oluşturulan duruşma salonunda Bartın Ağır Ceza Reisi Harun Ceyhan’ın elinden alan Bankoğlu, “Çok gurur verici bir tablo. Ama bu gurur verici tabloyu 28. Dönemde 28 Mayıs’ta çok daha fazla yaşamak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Türkiye’yi bir Kemal kurdu, bir Kemal kurtaracak” dedi.

 

 

“Bartın’a eşit bir şekilde hizmet edeceğiz”

 

 

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu mazbatasını aldıktan sonra Bartın Adalet Sarayı önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bartın’a hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet etmeye devam edeceklerini ifade eden Bankoğlu,  28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı 2 tur seçimlerinde Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na da destek çağrısı yaptı. Bankoğlu, açıklamasında şu ifade yer verdi:

 

 

“Sevgili Bartınlı hemşerihlerim verdiğiniz desteklerini için çok teşekkür ediyorum. 28. Dönemi yeniden yaşamak büyük bir gurur olacak. Ama en önemlisi 28 Mayıs’ta sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu Çankaya Köşkü’nde görmek hepimiz için daha büyük bir sevinç olacak. Sevgili Milletvekilim, kıymetli abim İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu  ile birlikte mazbatamızı aldık. Kendisine de geldiği için çok teşekkür ediyorum. Öncelikli olarak Millet Masasının tüm siyasi partilerine, il ve ilçe başkanlarına, tüm örgütlerine ve üyelerine teşekkür ediyorum. İkinci sıra milletvekili adayımız Ceyda Sargın’a, İYİ Parti’ye, DEVA Partisi’ne, Gelecek Partisi’ne, Saadet Partisi’ne, Demokrat Parti’ye ve tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne, İl, ilçe başkanımıza, kadın ve gençlik kolları başkanlarıma ve partimizin tüm üyelerine çok teşekkür ediyorum. 27. Dönemde hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet etmek için, Bartın’ın sorunlarını dile getirmek için elimizden geleni yaptık. Muhalefette idik. Hiç kimseyi ayırmadan eşit bir şekilde ve siyaseti zenginleşme aracı olarak görmeden 28. Dönemde de iktidar milletvekili olarak inşallah Bartın’a eşit bir şekilde hizmet edeceğiz. 28 Mayıs’ta bu ülkeye baharlar gelecek. İnanıyoruz çünkü bu ülkeyi bir Kemal kurdu ve bir Kemal kurtaracak diyorum. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

 

 

“Tarih göstermiştir ki her zaman namuslular kazanır”

 

 

Seçim çalışmaları kapsamında Bartın’da bulunan 27. Dönem CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ise yaptığı açıklamada seçimi sahte-montaj görüntülerle iftira kampanyası yürütenlerin değil, namuslu insanların kazanacağını vurguladı. Bankoğlu, açıklamasında “Cumhuriyet Halk Partisi’nin görevlendirmesi ile hem Aysu vekilime hem de Selim başkanıma yardımcı olmak için geldim. Ülkenin dört bir tarafında olduğu gibi Bartın’da da seçim sahte-montaj görüntülerle iftira kampanyası yürütenler ve namuslu insanlar arasında geçiyor. Tarih göstermiştir ki her zaman namuslular kazanır, yalan söylemeyenler kazanır. 28’inde de aynı şekilde tecelli edecek seçim sonucu ve Kemal Bey Çankaya’ya çıkacak. Zaten aksi bu ülke için büyük bir kayıp olur. Bakın, seçimle iftira atılır, çamur atılır, ahlak konusu olur, başka bir şey olur ama terör gibi bu kadar can almış, bu kadar aileyi üzmüş, yakmış, kahretmiş, eksik bırakmış bir konuda karşı tarafa hiçbir kanıt olmadan suçlayıp daha sonra da hiçbir şey olmamış gibi ‘Ha montajsa ne yapalım’ demek kimsenin hakkı değildir. Bu işin bir vebali vardır ve bu işin durdurulması lazımdır. Cezasın kalmaması lazımdır. 28 Mayıs bir anlamda, akla geleni söyleyen ve iftira atanların bu millet tarafından tasvip edilmediğinin, o göreve yeniden layık görülmediğinin de kanıtı olacaktır” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Aysu Bankoğlu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›