“5 bin dekar alanı taşkınlardan koruduk”

21 Mayıs 1998 tarihinde meydana gelen büyük Bartın selinin yıldönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın eski Milletvekili Yılmaz Tunç, “Kirazlıköprü Barajı, Kışla Barajı, Kozcağız Barajı ve Eldeş Barajı’nı inşa ederek halkımızı sel korkusundan kurtardık. Bartın’da Bartın İl merkezimiz, İlçe, belde ve köylerimizde 50’den fazla taşkın koruma tesisi inşa ederek; Bartın şehir merkezi ve 50’den fazla meskûn mahal ve 5 bin dekar alanı taşkınlardan koruduk” dedi.
Bu haber 2023-05-23 13:08:41 eklenmiş ve 331 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın eski Milletvekili Yılmaz Tunç, 21 Mayıs 1998 tarihinde meydana gelen büyük Bartın selinin yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

 

 

“Allah ülkemizi ve memleketimizi bu tür felaketlerden korusun”

 

 

5 bin dekar alanı taşkınlardan koruduklarını belirten Tunç,  “Bugün, 21 Mayıs 1998 tarihinde meydana gelen büyük Bartın Selinin yıldönümü. Bartın Irmağı Üç ana koldan gelen çaylarla beslenen şehir merkezinden Karadeniz’e dökülen bir ırmaktır. Yoğun yağışlarda üç koldan gelen sel taşkınları Bartın Irmağında buluşarak çok tehlikeli bir duruma sebep olmaktaydı.  Bu tehlikeyi de ortadan kaldırmak bizlere, Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’mize nasip oldu. Çok şükür.  Kirazlıköprü Barajı, Kışla Barajı, Kozcağız Barajı ve Eldeş Barajı’nı inşa ederek halkımızı sel korkusundan kurtardık.  Bartın’da Bartın İl merkezimiz, İlçe, belde ve köylerimizde 50’den fazla taşkın koruma tesisi inşa ederek; Bartın şehir merkezi ve 50’den fazla meskûn mahal ve 5 bin dekar alanı taşkınlardan koruduk. 16 adet taşkın koruma tesisinin de inşaatları devam etmektedir.  Bartın’ımızdaki taşkın riskini azaltan, sel korkusunu gideren büyük yatırımlarda desteğini hiç bir zaman esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, DSİ çalışanlarımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah ülkemizi ve memleketimizi bu tür felaketlerden korusun.”

ETİKETLER : Yılmaz Tunç Bartın seli
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›