SGK Haftası törenle kutlandı

Bartın’da Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası törenle kutlandı. SGK Bartın İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel, “Sosyal güvenlik sistemi, toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren, sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapıdır. Kurumumuz öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlenmiştir” dedi.
Bu haber 2023-05-18 11:51:43 eklenmiş ve 515 kez görüntülenmiştir.

 

“Öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu”

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Haftası çerçevesinde Bartın’da tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene SGK İl Müdürü Mustafa Şaban Çengel, müdür yardımcıları ve SGK personeli katıldı.

 

 

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mız okundu.

 

 

Çelenk sunumunun sonrasında SGK Bartın İl Müdürü Çengel, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

 

 

“Gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal yapı”

 

 

Konuşmasında sosyal güvenlik sisteminin, toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren, sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapı olduğunu belirten Çengel, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak, kurumumuzu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik bilincinin oluşmasına katkıda bulunmak ve sosyal güvenlikle ilgili hakları ve görevleri konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla her yıl 16 Mayıs’ı içine alan haftada kutlanmakta olan Sosyal Güvenlik Haftası’nı kutlamaktayız. Sosyal güvenlik sistemi, toplumun bütün kesimlerini doğrudan ilgilendiren, sağlık, güvenlik ve sosyal barışın kalıcı hale gelmesini sağlayan, gücünü dayanışma bilinci ile uzlaşmacı sorumluluktan alan kurumsal bir yapıdır. Kurumumuz öncelikle uluslararası standartların üzerinde sosyal güvenlik hizmeti veren, model alınan, öncü ve saygın bir kurum olma vizyonunu üstlenmiştir. Kurum olarak bizler, kaliteli, adil, kolay erişilebilir ve vatandaş odaklı hizmet vermeyi ilke edinen bir sosyal güvenlik sistemini yürütme ve geliştirme gayesini taşımaktayız. Tek çatı altında 17.’sini kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftasının ülkemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Sosyal Güvenlik Kurumu Mustafa Şaban Çengel
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›