AK Parti’den Bartın’da seçim değerlendirmesi

AK Parti Bartın İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri hakkında basın toplantısı düzenledi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı’nın Bartın’daki oy oranının yüksek olduğunu söyledi. Arslan, seçimlere katılım sağlayan tüm vatandaşlara teşekkür ederken “İnşallah yeni dönemde Bartın’ımız için ortak paydamız Bartın tezinden hareketle siyasi görüşümüz ne olursa olsun Bartın için hep beraber biz hazırız” dedi. AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da Türkiye Yüzyılı için Bartın Milletvekili olarak elinden geleni yapacağını belirtti. 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için de Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha güçlü bir oyla seçilmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Bu haber 2023-05-16 17:14:57 eklenmiş ve 523 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

 

AK Parti Bartın İl Başkanlığı’nca 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi ile 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin basın toplantısı düzenlendi

 

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, parti binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik yaptığı değerlendirmede seçimlere katılımın yüksek olmasına vurgu yaptı.

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, milletvekilliği seçimlerinde verilen destekten dolayı Bartın halkına teşekkür ederken 28 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini değerlendirdi.

 

Arslan: “Bartın, ülke ortalamasının üzerinde destek verdi”

 

Bartın ölçeğinde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin değerlendirmesini yapan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, şunları söyledi:

 

“Öncelikle Bartın’ımıza, tüm hemşerilerimize ben şükranlarımı arz ediyorum. Verdikleri destek için çok teşekkür ediyoruz. Bartın’ımızda bence seçim süreci olabildiğince centilmen bir ortamda geçti. Bütün paydaşlar, tüm siyasi partilerimize, adaylarımıza teşekkür ediyorum.

 

Bartın’ımız hepinizin bildiği üzere AK Parti Milletvekili Adayımız Yusuf Aldatmaz, AK Parti Bartın Milletvekili olarak seçildi. Diğer seçilen Aday Aysu Bankoğlu CHP’nin Milletvekili onu da tebrik ediyorum. Bu bir yarıştı. Aslında tüm hedefimiz ve idealimiz, odaklandığımız süreç baktığımızda 2’de 2 yaparak Bartın’dan AK Parti olarak Meclis’te güçlü destek vermek istiyorduk. Sonuçta bu bir yarıştı bir iddiaydı. Bartın’ımıza hayırlı olsun.

 

Tabi Cumhurbaşkanlığı da Bartın’ımızda 56,10 olarak Türkiye ortalamasından 6 puan üzerinde bir destek vermiştir. Öncelikle ben Sayın Cumhurbaşkanımıza destek veren tüm seçmenlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah 28 Mayıs’ta da 2. tur var. Çok az puan farkla 50’yi yakalayamadı. Tabii ki bunda da bir hayır vardır diyoruz. İnşallah Bartın’ımızda da 28 Mayıs’ta yapılacak olan 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek vererek Türkiye’miz inşallah mevcut oyun üzerine çıkarak inşallah Cumhurbaşkanımız tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçileceğine inanıyorum.

 

Sayın Milletvekilimiz Yusuf Aldatmaz teşekkür ziyaretine başladı. Hem teşekkür ziyareti hem de yeni süreçle ilgili desteklere başladık. Ben bu sürecin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Sonuçta bu bir yarıştı. Sonuçta Bartın’da önceki dönem olduğu gibi 1 CHP, 1 AK Parti olarak süreç 2023’te de aynı şekilde sonuçlandı. Başta AK Parti Milletvekilimiz Yusuf Aldatmaz olmak üzere Aysu Hanım’ı tebrik ediyorum. İnşallah yeni dönemde Bartın’ımız için ortak paydamız Bartın tezinden hareketle siyasi görüşümüz ne olursa olsun Bartın için hep beraber biz hazırız.”

 

Aldatmaz: “Beraberce çalışmaya söz veriyorum”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz da Türkiye Yüzyılı için Bartın Milletvekili olarak elinden geleni yapacağını belirtti. 28 Mayıs’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi için de Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha güçlü bir oyla seçilmesi için çalışmalara başladıklarını söyleyen Aldatmaz, “Güzel bir seçim süreci yaşadık. 35 günlük propaganda döneminin sonucunda 14 Mayısta sandıklardan çıkan sonuca hepimiz saygılıyız. 1 AK Parti, 1 CHP Milletvekili olarak Bartın’ı temsil etmek için bundan sonraki süreçte görevli kalacağız. Bu seçim sürecini centilmence ve başarılı bir şekilde geçirdik. Ben bütün aday arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Güzel bir çalışma dönemi oldu. İnşallah bundan sonraki dönemde de verilen karar doğrultusunda Bartın için hep beraber ortak payda da buluşarak çalışmaya devam edeceğiz. Ben kendi adıma elimden gelen beraber çalışma ortamı yaratmaya beraberce çalışmaya söz veriyorum. Biliyorsunuz ki Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50+1’i yakalayamadık. 49 buçukta kaldı Cumhurbaşkanlığımız. Şimdiki amacımız 28’inde yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanımızı daha güçlü bir oyla seçilmesi için çalışıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla beraber 28’ine kadar tekrar çalışacağız ve Cumhurbaşkanımıza Bartın’dan en iyi desteği sağlayacağız. Ve seçim sonrasında da Bartın’ın Milletvekili olarak çalışmak için elimden gelen çalışmayı yapacağım. Sizlerle beraber, Bartınlı hemşerilerimizle beraber bu yeni dönemde Türkiye Yüzyılı için hep beraber çalışacağız inşallah. Bizlere bu imkanı verdiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bartınlı hemşerilerimize de saygılar sevgiler sunuyorum” dedi.

 

Açıklamalarının ardından AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ve AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

 

“Seçmenimizin kararına saygılıyız”

 

Basın mensuplarının “Neden Bartın’da 2’de 2 olmadı?” sorusuna Aldatmaz, “Şimdi biz daha bunun kritiğini yapamayız. Sandıkları değerlendiremedik. Hemen Cumhurbaşkanlığı seçimi için sahaya indik. Onun değerlendirmesini yaparız. Biz de 2 tane Milletvekiliyle Bartın’da AK Parti’yi güçlü temsil etmek istiyorduk. Demokrasimizin gereği seçmenimiz bu şekilde karar verdi. Seçmenimizin kararına saygılıyız. Milletvekili Adayımız Turhan bey de bundan sonraki süreçte yanımızda beraber olacak. O diyecek ki, ben oradaysam o da orada. İl başkanımız diyecek ki, ben Milletvekiliysem o da Milletvekili. Bartın halkımızda bilecek. Ben her yeri temsil etmek için elimden geleni yapacağım. İl başkanımız da siyaset uzun soluklu bir yarış. Bundan sonra başka görevlerde de bizlerle beraber olur inşallah” yanıtını verdi.

 

Arslan: “Güçlü bir temsil oldu”

 

Aynı soruya İl Başkanı Arslan ise “Biz 2018’de bin 100 oyla 2’de 2 yapamamıştık. O bizim için aslında büyük bir anket ve sonuçtu. CHP’nin adayı Bartın’ın 6 tane siyasi partinin ortak adayıydı bunu unutmamak lazım. Cumhur ittifakı olarak AK Parti’den 2 aday vardı MHP’den 2 aday vardı. Yeniden Refahın 2 tane adayı vardı. Biz böyle bir tabloyla seçime girdik. Tabi artık bu maç bitti. Burada seçmen kayması olduğu çok nettir. Bunu biz zaman zaman duyduk, gördük. Dolayısıyla da böyle bir sonuç çıktı. Seçmenimiz böyle bir irade koydu. Saygı duyuyoruz. Ama burada Cumhur ittifakımız hem meclisimizde 323 milletvekiliyle güçlü bir temsil oldu” şeklinde yanıtladı.

 

“Böyle bir sonuç çıktı”

 

Bartın’da milletvekilliğinde neden ittifak yapılmadığı sorusu üzerine de Arslan, “Daha önce bir araya geldiğimizde ben 2’de 2 mutlaka yapacağız demiştim. Ama olmadı. Bu işin nihai kararını Genel Başkanımız Tayyip bey ve Devlet Bahçeli bey verdiler. Böyle bir sonuç çıktı” ifadelerini kullandı.

 

“Bartın’a hizmet noktasında kimseyle rakip değiliz”

 

Bir soru üzerine, Cumhurbaşkanlığı 2. Tur oylaması için çalışmaların startını verdiklerini, MHP ve Yeniden Refah Partisi’nin yanı sıra Bartın Belediyesi’ne de ziyaretlerde bulunduklarını anımsatan AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, bu süreçte de aynı kararlılık ve titizlikle Cumhur İttifakı ortakları ile birlikte çalışmalar yürüteceklerini söylerken şöyle konuştu:

 

“Hep beraber bütün gayretimizi ortaya koyacağız. Çalışmadan olmuyor. Biz çalışacağız ama seçmen iradesi ile tablo ortaya çıkacak. Bu noktada yine çok yüksek bir oy ile Sayın Cumhurbaşkanımıza Bartın’dan destek vereceğimize inanıyorum. Bu noktada Sayın Sinan Oğan’ın da Bartın’da 8 bin 500 civarında bir oy aldığını gördük. Önemli bir rakam… Sayın Oğan’a destek veren vatandaşlarımızın oylarının önemli bir bölümünün de 2. Turda Sayın Cumhurbaşkanımıza geçmesini bekliyorum.

14 Mayıs için Cumhurbaşkanlığında Bartın’da 100 bin oy hedefimiz vardı ama 75 binde kaldı. Sonuçta bu bir yarıştı. Dolayısıyla sonuca saygı duyuyoruz ve verilen her bir oya sonsuz teşekkür ediyoruz. Siyasi görüşü ne olursa olsun 28 Mayıs’ta tüm vatandaşlarımızı Bartın ve Türkiye’nin parlak geleceği noktasında birleşmeye, inşallah istikrardan yana oy vermeye davet ediyoruz ki zaten öyle olacağına da inanıyoruz. O yüzden herkesi bağrımıza basıyoruz. Cumhurbaşkanının seçimi noktasında elbette ki rakibiz ama Bartın’a hizmet noktasında kimseyle rakip değiliz. Elbette ki siyaseten rakibiz ama Bartın’a gelecek tüm hizmetler için beraber hareket etmeye hazırız.”

 

Aldatmaz: “2. turda oylar daha da artacaktır”

 

Seçim sürecinde AK Parti’lilerin yaptığı konuşmalarda AK Parti’den küçük partilere gidecek oyların aslında CHP’nin işine yarayacağı yönündeki söylemlerin hatırlatılarak, “Önümüzde Cumhurbaşkanlığı 2. Tur oylaması var. Bu noktada sizin bu söyleminiz sonrasında MHP’lilerin oyları sizce sandığa nasıl yansır” diye sorulunca Milletvekili Aldatmaz, “Sonuçlara baktığınızda AK Parti ile MHP’nin oylarının toplamının Bartın’da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı oyla örtüştüğünü görüyorsunuz. Bunun değişmeyeceğini, hatta ikinci turda Sayın Cumhurbaşkanımızın oylarının Bartın’da daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

 

“Bir ayağı Bartın, bir ayağı Zonguldak”

 

Bir başka soru üzerine Bartın’ın bundan 5 yıl sonra 2028 yılında Bartın’ın 3 tane milletvekili çıkaracağına olan inancını dile getirdi. Bunun için ellerinde veriler olduğunu ifade eden Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“OSB’de şu anda 10 bin kardeşimiz çalışıyor, 4 tane fabrika devam ediyor, 1 tanesinin daha temelini attık. Bunlarda bittiğinde, çok uzun zaman değil belki 3-5 ay, hadi biraz daha uzatalım 2024 yılında 4-5 bin kişi daha istihdam edilecek. Önümüzdeki dönemde TTK’da alım var. Bunun en az 500 tanesi Zonguldak ve Bartın’dan olacak gibi. Bunun yanı sıra HEMA, eleştirebiliriz ama çok uzun sürdü evet ama Temmuz ayında kömür üretimine başlıyor. Hatta şimdi işçi alımın da başladılar. En az 2 bin 500 kişi alacaklar. İlk başta 100 bin ton üretim hedefliyorlar. Yıllık hedefleri de yıllık 5 milyon ton. Bu kömür kiminle çıkarılacak? Tabi ki istihdam sağlayarak çıkarılacak. O zaman iş için Bartın’dan giden vatandaşlarımıza ‘geri gel’ diyeceğiz. İş garantisini vererek inşallah. Bunun dışında Filyos var. 50 bin istihdam olacak. 100 bine kadar çıkabilecek bu rakam. Bunun bir ayağı Bartın, bir ayağı Zonguldak olacak” 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›