Akın: “Bartın için ne yapmamız gerekiyorsa devam edeceğiz”

Seçim sürecinin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanlığı, seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yaptı. MHP Milletvekili Adayları Cemal Akın ve Sezai Hangişi ile MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik’in değerlendirmelerde bulunduğu toplantıda önemli mesajlar verildi. Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına girdiği seçimde oylarını 10 bin arttırarak önemli bir başarı elde edildiğine dikkat çeken Akın, kendilerine destek veren herkese de teşekkür etti. Eşit şartlarda bir yarış olmadığına işaret eden Akın, “Bundan sonraki süreçte ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna “Teşkilatımızla beraber devam edeceğiz. Bartın için ne yapmamız gerekiyorsa, teşkilat için ne yapmamız gerekiyorsa yerine getireceğiz. O noktada bizim ya bu iş bitti demem öyle huylarım yok. Ben hizmet yapmayı severim. Hizmet yapmak inşallah bizlere nasip olur diyorum” yanıtını verdi. MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik de teşkilatlarına teşekkür ederken Bartın halkının kararına saygı duyduğunu söyledi.
Bu haber 2023-05-16 10:41:27 eklenmiş ve 676 kez görüntülenmiştir.

 

Seçim sonrası MHP’den ilk değerlendirme

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanlığı, seçim sürecinin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek seçim sonuçlarıyla ilgili ilk değerlendirmeyi yaptı.

 

MHP Merkez İlçe Başkanlığı’nın seçim bürosunda gerçekleştirilen basın toplantısında MHP Milletvekili Adayları Cemal Akın ve Sezai Hangişi ile MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, önemli değerlendirmelerde bulunurken önemli mesajlar verdi.

 

Teşkilat başkanları ile partililerin de destek verdiği toplantıda ilk olarak konuşan MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, 50 yıllık siyasi hayatında olduğu gibi yine Bartın halkına hizmet etmeye devam edeceğini söyledi.

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin tek başına girdiği seçimde oylarını 10 bin arttırarak önemli bir başarı elde edildiğine dikkat çeken Akın, kendilerine destek veren herkese de teşekkür etti.

 

Akın: “Teşkilatımız çok çalıştı”

 

Eşit şartlarda bir yarış olmadığına işaret eden Akın, yaptığı açıklamada; şu ifadelere yer verdi:

 

“14 Mayıs’ta gerçekleşen bu seçimin devletimize, milletimize Allah hayırlı uğurlu eylesin. Huzurlu bir seçim süreci yaşadık hep beraberce. Bu huzurun devam etmesini istiyoruz. Biz Belediye Başkanlığı sürecinden sonra Milletvekilliği Adaylığımızda da hep onu ifade ettik. Huzurlu bir seçim. Huzursuz bir seçim olmasın. Huzursuzluk Türkiye’ye zarar veriri diye bunu ifade etik. Yine bu seçimlerde kimseyi karalamadan, iftira atmadan hareket ettik. Bu da bizler için çok önemliydi. Çünkü yarın herkes yüz yüze bakacak, kol kola girecek. Bartın nihayetinde 200 bin nüfusu olan bir il. Yine 14 yıl süren Belediye Başkanlığını anlımızın akıyla tamamladık. Bartın’a bu süreçte 50 yıllık projeler kazandırdık. Bu projeleri gerçekten yaparken epey de zorlandık. Ama yaptık. İlkleri yaptık Bartın’da. Bu Bartın’a yaptığımız hizmetler çok önemliydi. Çünkü halkımız bize 14 yıl 3 dönem üst üste Belediye Başkanı olma şerefini verdi. Bu şerefi de layıkıyla taşıdık Allah’ın izniyle. Tabi bu seçim. Seçimin ne olacağı belli olmaz. Ben çok seçime girdim. Partimin de oylarını her gördüğüm seçimde de artırdık Allah’ın izniyle. Bu sefer de 10 bin oy arttı. Önemli bir oy artışıdır bu. Teşkilatımız çok çalıştı. Teşkilattaki arkadaşlarımız çok çalıştılar. İl Başkanımız, İlçe Başkanlarımız, Belde Başkanlarımız, teşkilat üyelerimiz, ülkü ocaklarımız, kadın kollarımız halkımızla beraber çok çalıştık. Bartın’a çok hizmet vereceğimizi ifade ettik. Çünkü Belediye Başkanlığındaki yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatı dedik. Ayrıca bizlere gösterilerin halkımızın teveccühlerine teşekkürlerimi sunuyorum. Köylerimiz, beldelerimiz, ilçelerimizden çok büyük destekler gördük. Çok sağ olsunlar. Birçok beldemizde birinci geldik. Bazı ilçelerimizde de gerçekten diğer partilerle eşit çıktık. Bu bizler için çok önemliydi. Halkımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşa teşekkür ediyorum. Bu gösterdikleri teveccühten dolayı onlara saygı hürmetlerimi sunuyorum.

 

“Biz burada eşit şartlarda mücadele etmedik”

 

Tabi biz burada eşit şartlarda mücadele etmedik. Milliyetçi Hareket Partisi tek başına seçime girdi. 21 tanede adayı ile beraber girdi. 6+1 parti vardı onlara rağmen oyumuzu 10 bin artırdık. Çok önemli. Türkiye’de MHP’nin iller arasında aldığı oy oranı sıralamasında 5’inci şuan yüzde anlamında. Bu da davamız için önemlidir, Bartın için önemlidir, Bartınlı kardeşlerimiz için  önemlidir. Allah hepsinden razı olsun. Ben teşekkürlerimi sunuyorum.  Ayrıca emniyet güçlerimize, saygı değer basın mensuplarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Hep bizimle beraber oldunuz. Emniyet güçlerimiz bizleri korumaya aldı. Yani korumaya aldı derken olay çıkar mı? çıkmaz mı?: diye bütün Bartın’da güvenli tedbirler aldılar. Biz hep beraberce mücadele edeceğiz. Kol kola gireceğiz yine hep beraberce halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Biz dedik ki hizmet erleriyiz. Bu hizmet erleri devam edecektir. O noktada bizler aday olduk. O noktada mücadele ettik. O noktada 14 yıl Belediye Başkanlığı yürütme şerefine nail olduk. Bize o şerefi verdiler. İnşallah bundan sonraki süreçte de hizmet etmek tekrar nasip olur hepimize diyorum.”

 

Hangişi: “Bartın tarihinde çok güzel anılacak”

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Sezai Hangişi de yaptığı değerlendirmede “Seçimi atlattık. Hayırlısıyla teşkilatımız alnının akıyla çıktı diyebilirim. Çok güzel bir çalışma dönemi oldu. Biz üzerimize düşen görevi üst düzeyde yerine getirdik. Başkanımın da dediği gibi 10 bin 500 oy arttırarak bugüne kadar Bartın’da alınabilen en büyük oyu aldık. Vatandaşımıza teşekkür ederiz. Ben şunu demek istiyorum; biten seçim yeni bir seçimin başlangıcıdır. Ülkelerin tarihi dönemleri vardır. Fatih Sultan Mehmet Osmanlıyı zirveye taşımıştır. İstanbul’u almıştır. Ve Osmanlı İmparatorluğunu en büyük hale getirmiştir. Veya Turgut Özalan’ın ilk döneminde Türkiye için bir atılım noktasıdır. Ben şuna parmak basmak istiyorum, 2009-2023 arası Bartın tarihinde de altın harflerle yazılacak. Milliyetçi Hareket Partisinin Belediye Başkanı bu dönemde seçildi. Sayın Cemal Akın görevini yaptı ve Bartın’a gereken ne hizmet varsa kentleşme anlamında şehirleşme anlamında çağdaş bir kent anlamında ne gerekiyorsa müzesinden, parkından, bahçesine, arıtmasından havasına suyuna ne gerekiyorsa yapmıştır. Artık bu ileriki dönemlerde Bartın tarihinde çok güzel anılacak. Ben hatta iddia ediyorum konuşmalarımda da söyledim. Çünkü biz adayız aday olan neye göre çıkar? Yapıklarıyla, yapacaklarıyla bunlarla oy ister vatandaştan. Bizlerde oy istedik. Çünkü temiz bir sayfamız vardı. Sayın Belediye Başkanımız Bartın adına bir ansiklopedi yazdı. Daha kitabının adı olmayan adaylarla yarıştık ama yine halkın takdiri. Sonuçta seçim. Halkın irade beyanı artık onlar ne derse o olur. Ben inşallah bundan sonraki süreçte Bartın halkının bu yapılan hizmetleri göz önüne alarak oy vereceğine inanıyorum. Bundan sonraki seçimlerde inşallah daha güzel sonuçlar alırız” dedi.

 

Özçelik: “Kıymetli adaylarımızla yarıştık”

 

MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik de teşkilatlarına teşekkür ederek açıklamasında şunları söyledi:

 

“Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanlığı olarak seçim takvimi şekillendiği andan itibaren yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, belde başkanlarımız, belediye meclis üyelerimiz, il genel meclis üyemiz, yapmış olduğumuz istiareler sonucunda nasıl bir kampanya sergileyelim diye toplantılar düzenledik. Almış olduğumuz kararları inananı hepsine riayet ettik. Çok sağlıklı, çok olumlu ve huzurlu bir seçim kampanyası atlattık. Kadınlarımızın emeği tartışılmaz. Onlar büyük kapıları küçük anahtarlarıyla açtılar. Her köyde, her belde de, her ilçe de Milliyetçi Hareket Partisini temsil ettiler. Önceliğimiz Cumhur İttifakını yaşatmaktı. Genel Başkanımızın talimatıyla önceliğimiz hep Cumhur İttifakını varlığını muhafaza etmekti. Devlet bekası adına verdiği bu projede üstümüze düşen Bartın il teşkilatı olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Yeterli sayıda da katkı sağladığımıza inanıyorum. Birbirinden değerli adaylarla da Bartın’ın sorun ve sıkıntılarının çözümünde, Bartın halkının sıkıntı ve dertlerinde yardımcı olabilecek milletvekili adaylarıyla çıktık. İkisi de kıymetli ikisi de kendi dallarında en tecrübeli vekillerdi.

 

“Kırılacak ve küsecek halimiz yok”

 

Biz siyasetin tecrübe ile yapılabileceğine inanan bir siyasi iradeyiz. Tecrübe parayla satın alınabilen değil yaşayarak bedeli ödenen bir iradedir. Ve biz de inanıyoruz ki birbirinden tecrübeli kıymetli adaylarımızla bu yarışta üstümüze düşeni yaptık. Evet eksiklerimiz olabilir, anlatamadıklarımız olmuş olabilir, anlattıklarımız ama anlaşılamayan da olmuş olabilir. Bu halkın teveccühüne Allah bin kere razı olsun. Ama anlatamadıklarımızdan dolayı halkımızın tercihlerine kırılacak ve küsecek halimiz yok. Ona da saygı duyuyoruz. Bu bizim için yeni bir başlangıçtır. Bunlar bizi daha diri tutan mücadelelere başlayacak olan hareketlerdir diye kabul ediyorum böyle kabul ediyorum.

 

“Halkım adına üzülüyorum”

 

Dün bir mağlubiyet yaşamadık biz kazandık. Ben inanıyorum ki 5 yılda bir Bartın’a gelerek Bartın’da hiç kimseye dokunmamış hiçbir acı günde olmayan, maalesef Bartın halkının tercihiyle hiç bedel ödemeden buradan tekrar Ankara’daki Meclis’te 600 vekilden biri olma şansına sahip olan vekil için acı duyuyorum. Halkım adına da açıkçası üzülüyorum. Çünkü bizim adaylarımız ömrünü bu işe adamış insanlardı.  Bunlar bulundukları bölgede ve ömürlerinde halkın her acı gününde her anında yanında olanlardı. Demek ki halkımızın değer yargıları farklıymış. Saygı duyuyoruz. Ama bundan sonra daha çalışmamız gerektiğini kendi iç toplantımızda da bunu paylaştık. Emeği olanlardan, emeği geçenlerden, görünmez kahramanlarımızdan, herkesten Allah razı olsun.

 

“Hayat bizim için yeni başladı”

 

Yine önceliğimiz cumhur ittifakını yaşatmak. Şuan ülkemiz zor süreçten geçiyor. Evet ekranlarda görüyoruz. Cumhurbaşkanlığımız maalesef netleşemedi. Yabancı oyların sayımıyla inşallah sağlıklı bir sonuç çıkması bizim temennimizdir. Bunu biz ülkemiz adına, devletimizin bekası adına, milli kazanımlarımızı kaybetmemek için verdiğimiz projelerin arkasında durmak için söylüyorum bunu, inşallah Allah gönlümüze göre verir. Ama şu unutulması eğer bizim için sonuç sağlıklı çıkmazsa ikinci tura gidecektir. Milliyetçi Hareket Partisi dün kiminle çalışıyorsa aynı insanlarla yine sahada olacağız. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Sizler vesilesiyle Bartın halkına tekrar teşekkür ediyorum. Bu süreç içerisinde hatalı davranışlarımız olmuş olabilir, yanlış ifadelerimizde olmuş olabilir bizleri affetsinler. Elimizden geldiğince yine layık olmaya çalışacağız. Hayat bizim için yeni başladı. Bize bel bağlayanalar, umut bağlayanlar, çaresizlikleri için bizden medet umanlar hiçbir zaman hayal kırıklığına uğramasınlar. Bu teşkilat eskisinden daha güçlü daha mücadeleci olacak inşallah.”

 

Akın: “Ben hizmet yapmayı severim”

 

Açıklamaların ardından MHP Milletvekili Adayı Cemal Akın, basın mensupları tarafından kendisine yöneltilen “Bundan sonraki süreçte ne yapmayı düşünüyorsunuz?” sorusuna da “Teşkilatımızla beraber devam edeceğiz. Bartın için ne yapmamız gerekiyorsa, teşkilat için ne yapmamız gerekiyorsa yerine getireceğiz. O noktada bizim ya bu iş bitti demem öyle huylarım yok. Ben hizmet yapmayı severim. Hizmet yapmak inşallah bizlere nasip olur diyorum” yanıtını verdi.

ETİKETLER : Bartın MHP seçim seçim değerlendirmesi MHP Milletvekili Adayları Cemal Akın Sezai Hangişi MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›