Bartın’da gelenek bozulmadı

Kesin olmayan sonuçlara göre; Bartın’da milletvekilliği seçimlerinde AK Parti 1, CHP 1 geleneği bozulmazken, yeni milletvekilleri Yusuf Ziya Aldatmaz ile Aysu Bankoğlu oldu. Cumhurbaşkanlığı’nda da Bartın’dan Recep Tayyip Erdoğan’a yüzde 55.79 oranında oy çıkarken, yine kesin olmayan sonuçlara göre seçimler ikinci tura kaldı.
Bu haber 2023-05-15 02:33:17 eklenmiş ve 280 kez görüntülenmiştir.

 

Seçimler kıran kırana geçti

 

 

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanı ile yeni parlamento üyelerini belirlemek için sandık başına gitti.  Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın’da da saat 17.00 itibarıyla sona erdi.  Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sandıklar açıklamaya başlanırken Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin yayın yasaklarını saat 18.30 itibarıyla kaldırdıklarını bildirdi.

 

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri, tüm yurtta kıran kırana geçti.  Bartın’da kurulan 578 sandıkta on binlerce seçmen oy kullandı.

 

Gazetemizin baskıya girdiği saat 01:43 itibariyle kesin olmayan sonuçlara göre; Türkiye genelinde hiçbir cumhurbaşkanı adayının yüzde 50 oy oranını geçememesinden dolayı seçimler 2’nci tura kaldı.

 

Kıyasıya geçen seçimlerde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,47 oy oranı alırken, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,82 oy oranı aldı.

 

Bartın Erdoğan dedi

 

Bartın’da ise Erdoğan yüzde 55,79 oranla birinci olurken, Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 36,79 oranla ikinci oldu. Oğan ise yüzde 6,46 oy oranı aldı.

 

Vekillikte AK Parti ve CHP geleneği bozulmadı

 

Milletvekili seçimlerinde ise Bartın’da AK Parti ve CHP’nin birer vekil geleneği devam etti. AK Parti Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz ile Millet İttifakı’nın CHP’li Adayı Aysu Bankoğlu ipi göğüsleyen taraf oldu. 14 yıllık Belediye Başkanlığı’nın ardından MHP’den aday olan Cemal Akın ise 30 binin üzerinde oyla hayal kırıklığı yaşadı.

Seçimin analizleri ve haberin detaylarını yarınki gazetemizde okuyabilirsiniz.

ETİKETLER : Bartın 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz Av. Aysu Bankoğlu
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›