Anneler Günü yoğun katılım altında gerçekleştirildi

14 Mayıs’ın hem Cumhurbaşkanlığı seçimine denk gelmesi hem de Anneler Günü’ne denk gelmesi nedeniyle Amasra Belediyesi tarafından Amasralı annelere ve anne adaylarına kahvaltılı programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu programda CHP Bartın Milletvekili Adayı Av. Aysu Bankoğlu, “Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm kadınlarında hem karar alma mekanizmalarında daha çok bulunmalarını, hem daha fazla istihdam sağlamalarını, daha fazla ekonomiye katkı sunmalarını ve bu ülkenin yönetiminde ve siyasette daha fazla söz haklarının olması gerektiğini düşünüyoruz” derken CHP Bartın Milletvekili Adayı Av. Ceyda Halıcıoğlu Sargın ise “Biz kadınız ilk önce evde evlatlarımıza eğitimi biz veriyoruz. Okuldan önce biz onları evde eğitiyoruz. O yüzden biz kadınlar olarak her zaman bir adım önde olmak zorundayız. O yüzden de kadınlarımıza çok iş düşüyor. Bu ülkeyi yönetebileceğimize ben gönülden inanıyorum” dedi.
Bu haber 2023-05-11 15:24:44 eklenmiş ve 559 kez görüntülenmiştir.

 

CHP Milletvekili adayları Anneler Gününü kutladı

 

 

Kübra Nur AK

 

 

14 Mayıs’ın hem Cumhurbaşkanlığı seçimine denk gelmesi hem de Anneler Gününe denk gelmesi nedeniyle Amasra Belediyesi tarafından Amasralı annelere ve anne adaylarına kahvaltılı programı düzenlendi.

 

 

Düzenlenen kahvaltı programına Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, CHP Bartın Milletvekili Adayları Av. Aysu Bankoğlu, Ceyda Halıcıoğlu Sargın, İYİ Parti İl Başkanı Sinem Özüoklu, CHP İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri, İP İl Başkanı, CHP Bartın İl ve İlçe Kadın Gençlik Kolları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

 

 

Çakır: “İyi ki varsınız”

 

 

“Çok güzel gözüküyorsunuz” diyen Çakır, “Malum bu hafta sonu 14 Mayıs’ta ülkemiz tarihi kritik bir seçim daha yaşayacak. 14 Mayıs aynı zamanda Anneler Günü. Bizde güçlü kadınların kenti, adını bir kraliçeden alan Amasra’da anne ve anne adaylarımıza, güçlü kadınlarımıza bir hafta öncesinde bir araya gelelim istemiştik. Bugün anne ve anne adaylarımızla bir aradayız. Buradan tekrar ediyorum çok güzel gözüküyorsunuz. İyi ki varsınız. Bu seçimlerde millet ittifakının Bartın’da Cumhuriyet Halk Partisinden aday olan iki vekilde aramızda. Sayın Aysu Bankoğlu ve Sayın Ceyda Sargın. Onlarda hem bugün Anneler Günüyle ilgili erken kutlama hem de süreçle ilgili görüş ve önerilerini bizimle paylaşmak isterler” ifadelerini kullandı.

 

 

Bankoğlu: “Biz kadınlar her zaman birlikte güçlüyüz”

 

 

Kadınların bu ülkenin yarısını temsil ettiğini belirten Bankoğlu, “Canım kadınlar ne güzelsiniz. İyi ki varsınız. Sizinle birlikte olmak hem çok mutluluk verici, hem çok keyif verici ama bu dayanışmaya çok ihtiyacımız var. Biz kadınlar birbirimizin derdinden iyi anlarız. Birbirimizin dilinden iyi anlarız. O yüzden biz kadınlar her zaman birlikte güçlüyüz. O yüzdende diyoruz ki 14 Mayısta bu ülkeye kadınlar değiştirecek diyoruz. Her şey çok güzel olacak. Kadınlar çünkü bu ülkenin yarısını temsil ediyor. Biz elbette ki tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Sağlıkla, huzur içinde, çoluğunuz çocuğunuz, torununuzla güzel bir Amasra’ya, Bartın’a, Türkiye’ye uyanalım 15 Mayısta inşallah. Kadınları da sadece anne, eş olarak görmüyoruz. Biz kadınları birer birey olarak görüyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan tüm kadınlarında hem karar alma mekanizmalarında daha çok bulunmalarını, hem daha fazla istihdam sağlamalarını, daha fazla ekonomiye katkı sunmalarını ve bu ülkenin yönetiminde ve siyasette daha fazla söz haklarının olması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm politikalarımız da bu yönde olacak. İnşallah Türkiye’nin dört bir yanında Büyükşehir Belediyelerimizde yaptığım gibi kreşler açacağız ki kadınlar daha rahat çalışabilsinler. Türkiye’nin dört bir yanında artık tüm kadınlar rahatlıkla sokağa çıkıp istediği her şeyi söyleyebilecekler. Kadınlar omuz omuza girecekler ve bu ülkeyi 14 Mayıs günü baharı getirecekler. Ama onun için önce Bartın’dan bizim iki kızı da göndermeniz lazım. Sayın cumhurbaşkanımız Çankaya köşküne. Çünkü o birileri gibi saraylarda yaşamak istemiyor. 13’üncü Cumhurbaşkanımız olacak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin en büyük temsilcisi, en güzel temsilcisi olan o Çankaya köşküne hep birlikte oturtacağız. Hep birlikte çok güzeliz. İyi ki varsınız” diye konuştu. 

 

 

Sargın: “Biz kadınlar olarak her zaman bir adım önde olmak zorundayız”

 

 

Sargın, Anneler Gününü kutlayarak “Burada sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Çok onurluyum. Öncelikle hepinizin Anneler Gününü kutluyorum. Benim iki evladım var. O yüzden bende çok mutluyum. Anne olmanın ne demek olduğunu bende sizler gibi çok iyi biliyorum. Biz kadınız ilk önce evde evlatlarımıza eğitimi biz veriyoruz. Okuldan önce biz onları evde eğitiyoruz. O yüzden biz kadınlar olarak her zaman bir adım önde olmak zorundayız. O yüzden de kadınlarımıza çok iş düşüyor. Bu ülkeyi yönetebileceğimize ben gönülden inanıyorum. Çünkü ilk başta evlerimizi yönetiyoruz zaten. Sizlerle gurur duyuyorum. Biz yeri yerinden oynatırız inşallah. 14 Mayısta birleşe birleşe kazanırız inşallah” dedi.

 

 

Milletvekili Adayları konuşmalarının ardından oy pusulası ile ilgili de bilgilendirme yaptılar.

 

 

Kahvaltı programının ardından ise tüm kadınlara çiçek dağıtıldı.

ETİKETLER : Ceyda Halıcıoğlu Sargın Aysu Bankoğlu Recai Çakır Amasra Anneler Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›