Kalaycı: “80 yılda yapılamayan eserleri yaptık”

Vatandaşın yoğun ilgisiyle karşılaşan AK Parti Bartın Milletvekili Turhan Kalaycı, Bartın’ın ve ülkenin hizmetkarı olmaya ant içtiklerini söyledi.
Bu haber 2023-05-10 16:13:44 eklenmiş ve 533 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan HIZOĞLU

 

 

Ekonomide millî geliri 238 milyar dolardan 1 trilyon dolar sınırına milletin de gayretiyle getirdiklerini ifade eden AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı, "Biz iktidara geldiğimizde asgari ücret 184 lira, yani 126 dolardı. Biz bunu 8 bin 500 liraya, yani yaklaşık 440 dolara yine milletimizin desteğiyle biz yükselttik. İhracatımız 36 milyar dolardı, 255 milyara ulaştırdık. Tarımsal millî gelirimizi 37 milyar liradan çiftçimizin alın teriyle 407 milyar liraya beraber taşıdık. Savunma sanayiimizin yüzde 80 olan dışa bağımlılığını yüzde 20'ye düşürdük. Ücreti ödenmeyince cenazeleri rehin alınan sağlık sistemini bugünkü modern hâle getirdik. Tüm bunları hep birlikte sadece 21 yılda gerçekleştirdik. İnşallah Türkiye'yi 14 Mayıs'ta çok daha ileriye beraber taşıyacağız. 14 Mayıs'ta ülkemizin şahlanış dönemini yine beraber başlatacağız. 14 Mayıs'ta 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir.' diyerek 21 yıllık kalkınma ve demokrasi hamlemizi zirveye taşıyacağız" diye konuştu.

 

 

“Geleceğimiz adına çok mühim bir karar vereceğiz”

 

 

Ülkeye, Avrupa'nın en konforlu yollarını, en büyük havalimanlarını, en iyi tünellerini, en yüksek barajlarını, en yeni hızlı tren hatlarını, en uzun köprülerini ülkeye beraber kazandırdıklarını vurgulayan Kalaycı, yatırımların devamı için 14 Mayıs seçimlerinin önemli olduğunu kaydederek, “Önümüzde sadece günler kaldı. Günler sonra sandıklardayız. Ülkemiz ve geleceğimiz adına çok mühim bir karar vereceğiz. Bunun için hepimize görev düşüyor. Bartın’ımızın, ülkemizin hedeflerine ulaşması, kazanımlarımızın sürmesi için, Bartın’ımızın şahlanış dönemine başlaması için 2 milletvekilliğini de kazanacak, milletimiz için 21 yıldır olduğu gibi gecemizi gündüzümüze katarak çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

 

ETİKETLER : Turhan Kalaycı 14 Mayıs AK Parti Bartın Milletvekili Adayı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›