Dursun: “Derdimiz Bartın’da kalıcı eserler bırakmak”

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarına dördüncü birleşim ile devam etti. 2022 Mali Yılı Kesin Hesap ve 2022 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabının görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, “Derdimiz Bartın’da kalıcı bir şeyler bırakabilmek” dedi.
Bu haber 2023-05-06 16:45:12 eklenmiş ve 491 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz gün dördüncü birleşimini gerçekleştirdi.

 

 

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığındaki toplantıya tüm Meclis Üyeleri eksiksiz olarak katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de yer aldı.

 

 

Bir önceki toplantıda alınan karar özetleri tutanağının okunmasının ardından gündem maddelerine öncesinde konuşma yapan Dursun, “Mayıs ayının hayırlısıyla 2022 ile ilgili bütün iş ve işlemleri artık rafa kaldıracağız. 2021 Kasım ayında bütçesini beraber yaptığımız, 2023 Ocak ayında denetimini birlikte yaptığımız, mart ayında faaliyetini birlikte yaptığımız 2022’inin artık kesin hesabını meclisimize son raunduyla beraber tamamlamış olacağız” dedi.

 

 

Dursun’un gündem maddeleri öncesinde konuşmasının ardından 2022 Mali Yılı Kesin Hesabının görüşülmesi ile ilgili komisyon raporu okundu. Okunan raporun ardından Mali Hizmetler Müdürü Serap Birinci, 2022 Mali Yılı Kesin Hesapla ilgili bilgiler verdi. Birinci, özetle şunları söyledi: “2022 mali yılı bütçemiz 85 milyon olarak düzenlenmiştir. 1-3/2022 ayında 1 milyon 720 bin, 15/2022 ayında 3 milyon ve 8-9/2022 ayında 40 milyon 500 bin olmak üzere 45 milyon 220 bin liralık bir ek bütçeyle bütçemize ek ödenek kaydı yaptık. 85 milyonluk bütçemizin dağılımı bu şekildeydi. Öz kaynak gider, toplamda 129 milyon 141 bin 200,71, dış kaynak, 160 milyon 735 bin 971,94 ve toplam gider 289.877.172,65. Burada gelir ve gider arasında bütçe açığı bulunmamaktadır.”

 

 

“195 milyonluk bütçenin gerçekleşeceğine inanıyorum”

 

 

Birinci tarafından verilen bilgilerin ardından Dursun, faaliyet raporunda yüzde 99’a ulaşan bir çalışmanın olduğunu söyleyerek “Faaliyet raporunda da yüzde 99’a ulaşan bir çalışma vardı. Dolayısıyla kesin hesaba da onun yansıması öyle yansıyacaktır. Güzel bir tablo. Faaliyet raporunda belki uygulama hatalarında söyleyeceğimiz sözler vardır onları söylemedik. Ama işler iş olarak bitmiştir. İnşallah bundan sonrasını daha kapsamlı, daha detaylı, istendiği şekilde idaremiz büyük bir gayret içerisinde devam edecek. Senenin başından beri de biz o gayreti görüyoruz. Sayın Valimizin Genel Sekreterliğinden sonra biraz daha sanki bir gayret daha oldu. Yeni bir heves yeni bir heyecan belki bunlara katkı sağlıyordur. İnşallah ülkemiz bugünkü konumundan geriye düşmez. 195 milyonluk bütçenin gerçekleşeceğine inanıyorum. Bu ülke 14 Mayısı da geride bıraktığında daha iyi ivmeyle kaldığı yerden yoluna devam edecektir. Bundan zerre şüphe duymuyorum. Onun için burada yaptığımız ek bütçeler hep oraya güvenerek oldu. Ülkemiz ne kadar büyüyorsa biz bütçemizi burada tahmini büyümeye göre hep ona göre büyüttük. Geçmiş tecrübelerimiz hep ona altlık oldu. Derdimiz o bütçeyle Bartın’da kalıcı bir şeyler bırakabilmek. Eser bıraktığınızda o sizden sonra hep yad edilen şeylerdir. İnşallah 2023 bütçemiz, gönlüm istiyor ki fazla versin. Mayıstan sonraki ülkenin gidişiyle ilgili. Son dönemde hep fazla verdik. O fazlaları da yıl bitmeden hemen ek bütçelerle doldurduk içini, yine öyle olur umarım. Bu temenni olsun, duamız olsun” diye konuştu.

 

 

Yöneltilen soruların sorulması ve değerlendirilmesinin ardından 2022 Mali Yılı Kesin Hesabının görüşülmesi ile ilgili dosyanın 5302 sayılı İl Özel İdaresi kanunu 47. Maddesi ve 10. Maddesi B bendi gereğince 2022 Mali Yılı Kesin Hesabının idareden geldiği şekilde kabulü meclisin oy birliği ile kabul edildi.

 

 

“Allah yolumuzu hep açık etti”

 

 

2022 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi ile ilgili komisyon raporunun okunmasının ardından  Birinci, 2022 Mali Yılı Taşınır Kesin hesap ile ilgili de detaylı bilgiler verdi.

 

 

2022 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabı ile ilgili verilen bilgilerin ardından Dursun, “Her yıl güncellene güncellene devam eden rutin iş aslında. Var olan var. Üzerine gelen ilavesi var. Dolayısıyla bir envanter tutuluyor. 2009’u hatırlıyorum. Hakikaten zor yere gelmişiz biz. 2004 daha zordu: gride çok bir şey kalmamış. Başlandığında 2005’te açığı çok. Bin 600 kilometre yol ağı var 300 kilometresi asfaltlanabilmiş gerisi yok. Bizde onlar üzerine ne koydularsa onla girdik. Sıcak asfalt yapmaya imkan yoktu. O eski tesiste biraz üretim yaptık biz. Hatta 2009 döneminde değiştirmeye kalktık 1 milyon 800 bin lira paramızı da bütçelendirmiştik başka bir şey oldu. Ama sonrasında beraber hepimize nasip oldu. Beton santrali, kilitli parke tesisi, yeni asfalt plenti, yeni makinalar, yeni arabalar, yeni kombine araçlar. Biz gelişimi takip ediyoruz, dönüşüme uyuyoruz. Gelişmek, dönüşmek çok kolay bir şey değil. Yenilikçiliğe hep sarılarak büyüdük. 3 milyona yaptığımız tesis bugün milyonlarca bedeli var. Emeği olanlardan Allah razı olsun. Bizde profesyonellik yoktu amatör ruhla onu da yapalım onu da yapalımla Allah yolumuzu hep açık etti” ifadelerini kullandı.

 

 

2022 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi ile ilgili dosya meclisin oy birliği ile kabul edildi.

 

 

“Yüzümüzün akıyla”

 

 

“İdaremize geçmiş olsun” diyen Dursun, “Allah yeni bütçe dönemlerini de böyle bitirebilmeyi nasip etsin. Yüzümüzün akıyla. Açıklar vermeden. Ah ne yapacağız demeden. Ona da söz vermiştik ama ne yapalım bütçe tutmadı demeden. İnşallah bunları bitirmeyi nasip eder” dedi.

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Mayıs ayı Kenan Dursun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›