Dursun: “Hayat olacak, yaşam olacak”

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarına üçüncü birleşim ile devam etti. 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım programına eklenen Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “Hayat olacak, yaşam olacak” dedi.
Bu haber 2023-05-06 16:27:56 eklenmiş ve 378 kez görüntülenmiştir.

 

Meclis, Mayıs Toplantıları’na önemli gündem maddeleriyle devam ediyor

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz gün üçüncü birleşimini gerçekleştirdi.

 

 

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığındaki toplantıya tüm Meclis Üyeleri eksiksiz olarak katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de yer aldı.

 

 

Bir önceki toplantıda alınan karar özetleri tutanağının okunmasının ardından “Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya”, “Bartın Üniversitesinin İklim Değişikliğine Uyum Projesine Temsil ve İlzam Yetkisi Verilmesi ile ilgili  dosya” ve “2023 Mali Yılı Ek Gider Bütçesine Gelir-Ödenek Kaydedilmesi ile ilgili dosya” gündem maddeleri arasına eklendi.

 

 

Ardından gündemin 7’inci maddesinde yer alan 2022  Mali Yılı Kesin Hesabının Görüşülmesi  ile ilgili dosya gündemin 9’uncu maddesinde yer alan Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili dosya ile, gündemin 8’inci maddesinde yer alan 2022 Mali Yılı Taşınır Kesin Hesabının görüşülmesi ile ilgili dosya ise gündemin 10’uncu maddesinde yer alan Bartın Üniversitesinin İklim Değişikliğine Uyum Projesine Temsil ve İlzam Yetkisi Verilmesi ile ilgili dosya ile yer değişikliği yapıldı.
Yer değişikliği yapılan maddelerin ardından gündem maddelerine geçildi.

 

 

“Dedik ki bizim 35 milyon işimizi görmedi”

 

 

2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım programına alınması ile ilgili komisyon raporunun okunmasının ardından Dursun, “Bu konuyu gündeme aldığımızda bazı açıklamaları yapmıştım ben. Biliyorsunuz bize afet sonrası bir 35 milyon birinci dilim geldi. Niçin gelmişti? Bir önceki yıl bir yağmur, taşkın seli yaşadık Bartın’da. Özellikle merkez ilçe ve ilçelerimizin bir kısmı bundan çok etkilenmişti. Dolayısıyla bununla ilgili oluşan hasarların giderilmesiyle ilgili 35 milyon üzerinde bir rakam elimize ulaşmıştı. Bizde bununla ilgili programlarımızı bir sonraki yıla mecburen aktarmıştık. Çünkü çalışma sezonu bitmişti. Dolayısıyla onun programlarını yapmıştık. Sonrasında Maliye Bakan Yardımcımız geldiğinde Sayın Valimiz, Sayın Milletvekilimiz, biz bir daha istedik. Dedik ki bizim 35 milyon işimizi görmedi. O arada bir 10 milyon daha gönderilmiş oldu. Onunla da 1 milyon 750 bin güneş enerjisinden faydalanmak amacıyla bir eş finansman kullandık orada. Sonrasında 6 milyon 200 bin lirasını da köylerimizde oluşan asfalt çukurlarımızı, heyelanlardan oluşan yıkımları yeniden ayağa kaldırılması, çimento alınması gibi bir dünya malzeme temini. Hatta araç kiralaması dahil bunun içindeydi. Dolayısıyla bu kadar ödeneği üretime dönüşmesiyle ilgili bir program. İdaremiz nereye yaptığını bir liste tutuyor. Biz program yapmadık. Dolayısıyla bu 6 milyon 200 bin liralık çalışma tamamen muhtarlarımızın bildirdiği noktalar” diye konuştu.

 

 

2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım programına alınması ile ilgili komisyon Plan ve Bütçe komisyon raporu meclisin oy birliği ile kabul edildi.

 

 

“Hayat olacak, yaşam olacak”

 

 

Ardından ise gündem maddeleri arasında yer alan Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım programına alınması ile ilgili komisyon raporu okundu. Dursun, “Orada şimdi tesis bitiyor” diyerek “165 milyar ödenek gelmiş. Geçen yıl oraya sondaj yapıvermiştik. O sondajdan su çıkmadı. Katı Atık bertaraf tesisi Kaman Köyü üzerinde. Orada şimdi tesis bitiyor. 9 tane yerel yönetim buraya çöpünü taşıyacak. Orada bertaraf olacak. Hayat olacak, yaşam olacak. Orada kullanma suyu yok. Dolayısıyla biz elimizi taşın altına koyduk ama sondajdan su bulamadılar. Dolayısıyla Mahalli idare birlikleri ortak bir girişimde bulunarak oraya suyu temin etmeye çalışıyor” dedi.

 

 

Katı Atık Depolama İçme Suyu Tesisi Yapım İşinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım programına alınması ile ilgili dosya Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

 

 

İmza yetkisi Bartın Valisine verildi

 

 

Daha sonra gündemde yer alan Bartın Üniversitesinin İklim Değişikliğine Uyum Projesine Temsil ve İlzam Yetkisi Verilmesi ile ilgili madde görüşüldü. Detaylı şekilde masaya yatırılan Bartın Üniversitesi’nin İklim Değişikliğine Uyum Projesi’nin temsil ve ilzam yetkisi meclisin oy birliği ile Bartın Valisine verildi.  

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Mayıs ayı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›