“Bizim işimiz; uygun olana, katkı sağlayacak olana ‘evet’ demek”

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs ayı toplantılarına ikinci birleşim ile devam etti. Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, gündem maddeleri ile ilgili görüşmelerin ardından “Bizim işimiz; uygun olana, oraya katkı sağlayacak olana ‘evet’ demek” dedi.
Bu haber 2023-05-05 16:52:58 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz gün ikinci birleşimini gerçekleştirdi.

 

 

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığındaki toplantıya tüm Meclis Üyeleri eksiksiz olarak katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de yer aldı.

 

 

Bir önceki toplantıda alınan karar özetleri tutanağının okunmasının ardından gündem maddelerine geçildi.

 

 

“Bir işi daha tamamlamış olacağız inşallah”

 

 

Merkez İlçe Yukarışeyhler Köyü Menfez Tipi köprü yapım projesinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım programına alınması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon raporunun okunmasının ardından Dursun, “Dosyayı gündeme aldığımızda bir önceki ayda da bunu ifade etmiştim. Çevre Şehircilik Bakanlığı İller Bankası Merkezi. 500 bin lira bir ödenek. İhale yapıldı. İşe başlandı. Dolayısıyla dış kaynakla gelen bir ödeneğimiz. Orada bir köprü işi tamamlanmış oluyor. Özel İdare olarak bizden de çok istenen bir yerdi. Bir şekilde Bakanlıklar ödeneğiyle gelmiş oldu. Dolayısıyla bir işi daha tamamlamış olacağız inşallah” diye konuştu.

 

 

Gündemde yer alan Merkez İlçe Yukarışeyhler Köyü Menfez Tipi köprü yapım projesinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım programına alınması ile ilgili komisyon raporu Meclis’in oy birliği ile kabul edildi.

 

 

“Komisyonla da görüştüğümüz, bildiğimiz bir konu”

 

 

Ardından ise gündemde yer alan “Su ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğünün Ek Program Teklifi ile ilgili komisyon raporu”nun kabulü yine Meclis’in oy birliği ile kabul edildi.

 

 

“Hayırlı olur inşallah”

 

 

Gündemde yer alan “Arıönü Köyü İmar Planları ile ilgili komisyon rapor”larıyla ilgili Meclis’e bilgi veren Dursun, imar çalışmalarıyla ilgili “İmar ve Bayındırlık Komisyonumuz raporunu kurumların görüşlerine göre hazırlayıp Meclis Başkanlığımıza ulaştırdık. Kurum görüşlerini dinledik. Şerhler var. O şerhler aynısı oraya işlenmiş. Bu karara da yansıyor zaten. Bizim imar planlarında en dikkat ettiğimiz kurumların görüşlerinin önemi. Bu her zaman dikkate aldığımız, göz ardı etmediğimiz imar planlarıyla ilgili kararlarımızın olmazsa olmazı. Burada da gördüğüm kadarıyla İmar Komisyonumuz bunu yansıtmış. Burada ticaret ve turizm amaçlı bir yapı yapılıyor. Mugada’da sessiz sedasız aslında restoranından tutun butik oteline yaygınlaşıyor. Her şey peşi ardı geliyor. Bizim orada yaptığımız düzenleme, özellikle sahildeki imar planı, içeride iki tane otelin yapılmasına vesile oldu. Gerçi onların ikisi kırsal desteklemelerle oldu. Yüzde 50 hibe aldı yatırımcı. Dolayısıyla iki otelin bir tanesini bedavaya yaptırmış oldu. Olsun biz oraya değer katması için onu da çok önemsedik. Çünkü biz orada gecekonduları yıkmıştık. Herkes gücünün yettiği yere çadır kuruyordu. Ama şimdi daha derli toplu. Artık biri bir şey yapacaksa imar planına dayalı izni kurum görüşüne uygunsa butik otel de yapılıyor. Orada farklı farklı önümüzdeki dönem çalışmalar yapılabilecek. Hayırlı olur inşallah. Bizim işimiz; uygun olana, oraya katkı sağlayacak olana ‘evet’ demek. Komisyon da onu demiş zaten” dedi.

 

 

Ardından da Meclis’in oy birliği ile komisyon raporları kabul edildi.

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Mayıs ayı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›