İl Genel Meclisi, Mayıs ayı gündemi için toplanıyor

Bartın İl Genel Meclisi’nin Mayıs ayı gündemindeki en önemli konusu 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin Hesabı olurken İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, alınacak kararların hayırlı olmasını diledi.
Bu haber 2023-05-04 09:36:47 eklenmiş ve 287 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, Mayıs ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz gün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

 

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonunda İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığındaki toplantıya tüm Meclis Üyeleri eksiksiz olarak katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ile daire müdürleri de katıldı.

 

 

Mayıs ayında 5 gün sürecek olan Meclis Toplantılarında alınacak olan tüm kararların Bartın’a ve Özel İdaresi’ne hayırlı olmasını dilerken Nisan ayı meclis toplantılarının ardından ihtisas komisyonlarına havale edilen tüm dosyaların Meclis Başkanlığına ulaştığını söyledi.

 

 

Komisyon çalışmalarında büyük bir özveri ve gayretle çalışan başta komisyon başkanları olmak üzere komisyonlarda görev alan tüm meclis üyelerine göstermiş oldukları gayretlerinden dolayı teşekkür eden Meclis Başkanı Dursun, Mayıs ayı gündeminde de önemli gündem maddelerinin olduğunu belirtirken ilerleyen birleşimlerde de ilavelerin olabileceğini söyledi.

 

 

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği her ayın ilk haftasında başlayan ve 5 gün süren toplantılarda Özel İdarenin iş ve işlemlerinin yürütülebilmesi için alınması gereken kararların yanında yine yasa gereği bazı aylara özel önemli gündemlerin olduğunu hatırlatan Meclis Başkanı Dursun, Mayıs ayında bir önceki yıla ait kesin hesabın Meclis’te görüşülerek karara bağlanacağını söyledi.

 

 

Bu kapsamda 5302 sayılı yasa gereği her yıl Mayıs ayı meclis toplantılarında görüşülmesi zorunlu olan bir önceki yıla ait 2022 Mali Yılı Kesin Hesabı ile Taşınır Kesin hesabının görüşmelerinin yapılacağını belirten Dursun, 131 milyon 932 bin 261,97 TL olarak öz kaynak, 160 milyon 914 bin 891,86 dış kaynak olmak üzere toplamda 292 milyon 847 bin 153,83 TL olarak gelir gerçekleşmesi olduğunu, 129 milyon 141 bin 200,71 TL öz kaynak, 160 milyon 735 bin 971,94 TL dış kaynak olmak üzere toplamda 289 milyon 877 bin 172,65 TL gider gerçekleşmesi yaşandığını söyleyerek kesin hesabın önümüzdeki günlerde karara bağlanacağını kaydetti.

 

 

Sırasıyla gündem maddeleri arasında bir önceki ay meclis toplantılarında komisyonlara havale edilen dosyaların komisyonlarda görüşülerek karar aşamasına getirildiğini ifade eden Dursun, Mayıs ayında yapılacak meclis toplantılarında komisyonlardan gelen raporların karara bağlanacağını söyledi.

 

 

Gündemin ilk maddesinde yer alan Hafriyat Döküm Alanı ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonu raporlarının Meclis Başkanlığına ulaştığını söyleyen Meclis Başkanı Kenan Dursun, dosyayı genel görüşmeye açarken mevcudun oy birliği ile dosya kabul edildi. Ardından da gündemin “Kurumsal Kapasitenin Geliştirilmesi projesinin 2023 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması” ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarım Komisyonu raporları görüşülerek yine mevcudun oy birliği ile kabul edildi.

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclisi Mayıs ayı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›