Tempo artıran Akın ve MHP dur durak bilmiyor

MHP Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, yaklaşık 10 gün kalan 14 Mayıs seçimleri öncesinde temposunu arttırarak, hem merkezde hem ilçe ve köylerde temaslarını sürdürüyor. Turizmden tarıma, sağlıktan sosyal politikalara kadar hazırladığı tüm projelerini detaylarıyla anlatıyor. Projeleriyle dikkat çeken Akın, halkın takdirini ve güveni kazanmaya devam ediyor. Tarımsal kalkınma hamlesi hazırlayan Akın, Bartın’ın kaliteli ve pazar değeri yüksek kestane balı, manda yoğurdu, Bartın çileği, kestane, ıhlamur, salep, defne, fındık gibi önemli tarımsal ve hayvansal ürünlerine marka değeri kazandıracak… Turizmde önemli projelere imza atacak olan Akın, turizm potansiyelini 12 aya yaymayı ve istihdamı arttırmayı planlıyor… Sağlık alanında yaşanan sorunlara merhem olacağının mesajını veren Akın, “Binlerce hasta il dışına gitmekten kurtulacak… Nüfusun yoğun olduğu ihtiyaç duyulan yerlere 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu kurulacak… Gerekli doktor ve sağlık personeli ataması yapılarak 24 saat acil hizmeti vermesi sağlanacak” dedi.
Bu haber 2023-05-03 09:47:58 eklenmiş ve 810 kez görüntülenmiştir.

 

Akın’dan Bartın’a ivme kazandıracak projeler!

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye, 14 Mayıs'ta sandık başına gidecek. Yaklaşık 10 gün sonra gerçekleştirilecek seçimlerde Bartın’daki binlerce seçmen dahil olmak üzere milyonlarca kişi Cumhurbaşkanı'nı ve milletvekillerini seçecek.

 

 

14 Mayıs seçimleri öncesinde temposunu arttırarak hem merkezde hem ilçe ve köylerde ziyaretlerine devam eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın Milletvekili Adayı Cemal Akın, dur durak bilmeden seçim çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Her kesimin takdirini toplayan Akın, vatandaşlardan ve esnaflardan tam destek alıyor.

 

 

Şehri karış karış gezen, esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdüren Milletvekili Adayı Akın, ikinci sıra Milletvekili Adayı Sezai Hangişi ve teşkilat üyeleriyle esnaf ve vatandaş ziyaretleri yaparak destek isterken Bartın halkının büyük ilgisiyle karşılanıyor.

 

 

Halkın her kesimiyle bir araya gelen MHP Milletvekili Adayları Akın ve Hangişi ile parti teşkilatları Cumhur İttifakının ve yapılacak olan seçimlerin önemini vurgularken projelerini de anlatıyor.

 

 

14 yıllık Bartın Belediye Başkanlığı’yla beraber 50 yıllık siyasi tecrübesiyle Bartın halkının sorunlarını bilen önemli isimlerden biri olan MHP Milletvekili Adayı Akın, gittiği her yerde çözüm için hayata geçirmeyi planladığı projeleri paylaşıyor.

 

 

Tarımsal kalkınma hamlesi!

 

 

Tarım, hayvancılık, orman ve su ürünleri ile ilgili konuşan Akın, “Üretken tarım, üretken çiftçi” hedefi doğrultusunda tarımsal kalkınma projelerimizi hayata geçireceklerini belirtti. Tüm belde ve köylerde çiftçilerin hizmetine sunulacağını söyleyen Akın, “‘Üretken tarım, üretken çiftçi’ hedefimizle tarımsal kalkınma projelerimizi hayata geçireceğiz. Bartın’da sulu tarım altyapı yatırımlarını teşvik edeceğiz.

 

 

Tarımsal üretim potansiyelinin yüksek olduğu belde ve merkez köylerde yaş sebze ve meyvelerin muhafazası ve yıl boyu değer fiyatına pazarlanmasına yönelik olarak soğuk hava depoları yapılmasını sağlayacağız.

 

 

Kırsal Kalkınma Politikası (IPARD) projelerinin Amasra ve Kurucaşile’yi içine alarak genişletilmesi sağlayacağız.

 

 

Bitkisel üretimin geliştirilmesi için ortak makine ekipman kullanımını tüm belde ve köylerimizde çiftçilerimizin hizmetine sunacağız.

 

 

Çakraz, Karaman ve Hatipler balıkçı barınaklarının yapımına öncülük edeceğiz.

 

 

Üretimin yoğun olduğu bölgelerde TMO aracılığıyla alım sisteminin geliştirilerek, fındık kurutma merkezleri kurulması, çiftçimizin nakliye işgücü ve ürün kaybı gibi maliyetleri azaltacak önlemlerin alınması ile fındık üreticisine destek olacağız.

 

 

Bartın’ımızın kaliteli ve pazar değeri yüksek Kestane Balı, Manda Yoğurdu, Bartın Çileği, Kestane, Ihlamur, Salep, Defne, Fındık gibi önemli tarımsal ve hayvansal ürünlerine marka değeri kazandıracağız. Üretimlerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar yapacağız.

 

 

Geleneksel kıyı balıkçılığını destekleyecek, ürün kaybı yaşamaması için soğuk hava depolarının kurulmasına öncülük edeceğiz. Köy mera alanları oluşturulacak ve mevcut alanlar iyileştirilerek küçük ve büyükbaş hayvanların kaba yem ihtiyacının desteklenmesi için girişimlerde bulunacağız” diye konuştu. 

 

 

Turizm potansiyelini 12 aya yayacak projeler var!

 

 

İl genelinde turizm gelirlerinin artırılması ve turizm potansiyelini 12 aya yayacak projelerinin olduğunu söyleyen Akın, Bartın’ımızın turizm potansiyelini 12 aya yayacak projelerle destekleyeceğiz. Her türlü teşvik programları titizlikle takip edilerek, turizm bölgesi ilanı için ivedilikle çalışma başlatacağız.

 

 

Turizmin çeşitlendirilmesi kapsamında kültür, deniz, ırmak, yat turizmi, çadır ve karavan, av, sportif etkinlikler ve kamp, dağ ve doğa turizminin geliştirilmesi için projelerimizi faaliyete geçireceğiz.

 

 

Amasra ve yüzde 52’si Bartın’da olan Küre Dağları Milli Parkı’nın UNESCO Dünya Kültür Mirasları listesine alınması için girişimler başlatacağız.

 

 

Ulus, Arıt, Amasra, Kumluca, Hasankadı, Kozcağız, Kurucaşile, Abdipaşa’nın doğal güzelliklerini ve tarihini ön plana çıkartacak projelerimizi hayata geçireceğiz.

 

 

İl genelinde turizm gelirlerinin artırılması için sektördeki iyi uygulamaları Bartın’a entegre edeceğiz.

 

 

İnkumu’na 3 mavi bayrak aldığımız gibi, birbirinden güzel diğer plajlarımıza mavi bayrak kazandıracağız” ifadelerini kullandı.

 

 

“Binlerce hasta il dışına gitmekten kurtulacak”

 

 

Sağlık alanında da önemli projeler hazırladığını vurgulayan Akın, “Binlerce hasta il dışına gitmekten kurtulacak” dedi. Akın, konuşmasının devamında; “2017 yılında ihalesi yapılıp, 2018 yılında yapımına başlanan Bartın Devlet Hastanesi’nin en kısa sürede tamamlanması sağlanacaktır. Amasra ve Ulus ilçe hastanelerimizde Çocuk, Göğüs ve Dahiliye branşlarından uzman hekimle hizmet vermesi sağlanacak. Bartın’da kalp anjiyosu ve kalp ameliyatı yapılacak, binlerce hasta il dışına gitmekten kurtulacak. Kurucaşile ilçemize hastane yapılacak. Nüfusun yoğun olduğu ihtiyaç duyulan yerlere 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu kurulacak. Kozcağız entegre sağlık birimine gerekli doktor ve sağlık personeli ataması yapılarak 24 saat acil hizmeti vermesi sağlanacak. İlimizde bulunan tüm sağlık evlerinin fiziki durumu iyileştirilerek gerekli sağlık personeli atamaları sağlanacak, kapalı olanlar yeniden açılacak ve tüm beldelere yeni sağlık evleri oluşturulacaktır. Bartın’da kronik hastalığı olan ve kanser tedavisi gören hastalar için devlet hastanesi bünyesinde geriatri( yaşlı bakımı) ve destek bakım ünitelerinin oluşturulması sağlanacaktır. Bölgemizin büyük ihtiyacı olan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin Bartın’a kazandırılması için çalışma yapılacaktır” diye konuştu.

 

 

“Ücretsiz kreş imkanı sağlanacak”

 

 

Akın, sosyal politikalarda projelerini şu şekilde anlattı:  “Bireyler yaş ve sağlık durumları el verdiği sürece eğitim ve becerilerine uygun istihdam alanlarına yönlendirilecek.

 

 

Uygun olan işyerlerinde ücretsiz kreş imkanı sağlanacak, İşyerlerinde kreş imkanı bulunmayan aileler için gündüz bakımevleri ve anaokulları ile anlaşılarak ücretin belli bir kısmına destek olunması sağlanacak. Tıpkı ilimiz belediyeciliğinin yaptığı gibi çocuk gelişimine ihtiyaç duyulan bilgi becerilerini geliştirici eğitimler ve atölyeler düzenlenecek. Özel gereksinimli bireyler için engelsiz şehir ve gölge öğretmen uygulamalarına ağırlık verilecek. Toplumumuzun temeli olan yaşlılarımızın refahı için evde bakım hizmetleri daha da yaygınlaştırılarak devam edecek. Kent yaşamında sosyalleşebilecekleri mekanların tesisi sağlanacak.

 

 

Ev hanımlarının aile bütçesine katkı sağlaması için mesleki eğitim kursları ve becerilerini geliştirerek gelir elde fırsatları sağlamak için yerel yönetim ve kurumlarla işbirliği yapılacak.

 

 

Bartın’daki engelli vatandaşlarımızın eğitim, kültür ve sportif aktivite gerçekleştirebilecekleri yaşam alanları oluşturulacak.

 

 

Engelli vatandaşlarımızın öncelikli olarak iş bulma olanakları arttırılacak ve ekonomik özgürlüklerinin kazandırılması için projelere öncelik verilecek. Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımız için kültür, sanat, spor ve robotik kodlama gibi  alanlarda kendilerini yetiştirmeleri için programlar düzenlenecek.”

 

ETİKETLER : Cemal Akın MHP Bartın Milletvekili Adayı Bartın
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›