Tarımsal desteklemeler anlatılıyor

Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram ve personeli, çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek ve üretime teşvik etmenin yanı sıra tarımsal istihdamı arttırmaya yönelik desteklemeler ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgiler vermek üzere Tasmacı Köyü’ndeki üreticilerle bir araya geldi.
Bu haber 2019-07-20 13:32:21 eklenmiş ve 244 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bayram’ın Tasmacı Köyü’nde gerçekleştirdiği çiftçilerle buluşmaya, İl Müdür Yardımcısı Erdal Gülmez, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Emine Sancar, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Gönül Merve Şen Kul, Ziraat Mühendisleri Mutlu Keleş, Cengiz Bostancı ve ziraat teknikeri Gültekin Veren, köy halkı ve Köy Muhtarı Necmi Ustabaş katıldı.

 

Bilgilendirme toplantısında İl Müdürü Bayram tarafından Tarım ve Orman Bakanlığınca çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmek ve üretime teşvik etmek,  tarımsal alanlarda istihdamı artırılmak amacı ile uygulanan “Tarımsal Desteklemeler” ve Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi verildi. İl Müdürlüğü olarak her zaman çiftçilerimizin yanında yer alınacağı, teknik ve hibelerle çiftçilerimize destek sağlanmaya devam edileceği vurgusu yapıldı.

 

Bilgiler  verildi, hizmetler anlatıldı

 

Daha sonra toplantıya iştirak eden idareci ve teknik personel tarafından katılımcılara hayvan yetiştiriciliği salgın hastalıklar ve zararlılarla mücadele; aşılama küpeleme ve kayıt altına alma faaliyetleri, hayvan barınaklarının yetiştiricilik açısından verime olan etkileri ve beslenme gibi temel konular ve bitkisel üretim ve bitki sağlığı; örtü altı sebze yetiştiriciliği, meyvecilik, uygun ekim ve dikim zamanları, zirai mücadele yöntemleri, ilaç ve gübre kullanımında dikkat edilecek hususlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca çiftçi kursları ve eğitim ve yayım faaliyetleri konularında da bilgilendirme yapıldı.

Bilgilendirme toplantısı çiftçilerin soruları cevaplandırılarak sona erdi.

 

Kapama Armut Bahçesi de gezildi

 

Toplantıdan sonra Hocaoğlu Köyü’nde Kırsal Kalkınma Desteklemeleri Kapsamında Genç Çiftçi Projeleriyle 2017 yılında 5 dekar alana bin 260 adet bodur armut fidanı dikilerek kurulan Selma Yılmaz'a ait “Kapama Armut Bahçesi” ziyaret edildi.

Köy Muhtarı Orhan Şanlı’nın da eşlik ettiği ziyarette fidanların gelişimi incelenerek bilgilendirme yapıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›