Yakıştıramadık!

Ramazan Bayramı’nın 1. günü, Millet Konağı’nda düzenlenen protokol bayramlaşma törenine CHP İl Başkanı Selim Karakaş’ın AK Parti Bartın 2. Sıra Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı’ya “ben seninle bayramlaşmıyorum” diyerek tepki göstermesi damga vurdu. Karakaş, gösterdiği tepkinin sosyal medya üzerinden eleştirilmesi üzerine ise yazılı bir açıklama ile yanıt verdi ve davranışına açıklık getirdi. Karakaş, Kalaycı ile “halkı, tahrik, kin ve düşmanlığa sevk eden nefret dili” kullanmasından dolayı bayramlaşmadığını belirtirken, “Bu zihniyet ile aynı dili Millet İttifakı olarak hiçbir zaman kullanmadık ve kullanmayacağız. Bizler toplumun hiçbir kesimini ayrıştırmayacağız. Dil, din, mezhep, ırk ve etnik köken üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bu güzel ülkemizde tüm toplum kesimleri ile birlikte siyasi düşüncelerimiz farklı da olsa kardeşçe yaşamak istiyoruz” dedi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ise isim vermeden Karakaş’a yanıt verirken, “Ülkesine bağlı, vatanını ve milletini sevdiğine inandığımız herkese, ayrım yapmadan, ne dediğine bakmadan el uzatıyor, bayramını tebrik ediyoruz. Bayramda bu anlayışla devam edecek, elimizi herkese uzatmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Bu haber 2023-04-24 11:15:42 eklenmiş ve 394 kez görüntülenmiştir.

 

“Bayramlaşmama” polemiği gündeme damga vurdu

 

 

Bayramın 1. günü, Millet Konağı’ndaki bayramlaşma töreni, ilimiz protokolünü biraraya getirdi. Bartın Valiliği’nin organizasyonunda gerçekleştirilen bayramlaşmaya ilimizdeki tüm kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Herkes birbiri ile bayramlaşırken, AK Parti Bartın Milletvekili Adayı Kalaycı ile CHP İl Başkanı Karakaş arasındaki diyalog programa damgasını vurdu. Turhan Kalaycı, herkesle olduğu gibi Karakaş ile de bayramlaşmak için elini uzattıysa da Karakaş, “Ben seninle bayramlaşmıyorum” diyerek Kalaycı’nın uzattığı eli sıkmadı. Bunun üzerine Kalaycı’nın “tamam” demekle yetindiği ve diğer katılımcılarla bayramlaşmaya devam ettiği görüntülere yansıdı.

 

 

Karakaş: “Yalan, yanlış, asılsız ve bölücü söylemler…”

 

 

Sözkonusu tepkinin basın yayın organlarınca haberleştirilmesi ve sosyal medyada AK Partililer tarafından tepkiyle karşılanıp eleştirilerin ardı ardına gelmesi üzerine CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, bu kez yazılı bir açıklama ile neden böyle bir tepki gösterdiğini kamuoyu ile paylaştı. Karakaş, açıklamasında şunları dile getirdi:

 

 

“AKP önceki dönem il başkanı ve Bartın Milletvekili Adayı Turhan Kalaycı, Ramazan ayının son günü olan arife gününde, parti binamızın karşısında düzenlenen seçim bürolarının açılış töreninde yaptığı konuşmasının son bölümünde Millet İttifakı siyasi partilerinin tamamını kapsayan bir şekilde kullandığı nefret dili ve hiçbir Millet İttifakı liderinin söylemediği sözleri sanki söylemiş gibi tekrarladığı yalan, yanlış, asılsız, siyasi nezaket kurallarına ve Ramazan ayının oluşturduğu, yardımlaşma, saygı, sevgi ve kardeşlik ruhuna aykırı toplumu kutuplaştırıcı, bölücü söylemleri bizleri derinden yaralamıştır.

 

“Aynı dili kullanmayacağız”

 

Ramazan Bayramı’ndan bir gün önce meydanlarda dile getirilen bu söylemler alenen halkı, tahrik, kin ve düşmanlığa sevk eden nefret dilidir. Bu zihniyet ile aynı dili Millet İttifakı olarak hiçbir zaman kullanmadık ve kullanmayacağız. Bizler toplumun hiçbir kesimini ayrıştırmayacağız. Dil, din, mezhep, ırk ve etnik köken üzerinden siyaset yapmıyoruz. Bu güzel ülkemizde tüm toplum kesimleri ile birlikte siyasi düşüncelerimiz farklı da olsa kardeşçe yaşamak istiyoruz.

 

 

“Dargın değilim ki barışayım”

 

 

Siyasi iktidar tarafından ayrıştırılan ve kutuplaştırılan bu siyasi ortamda hepimizin söylemlerine dikkat etmesi gerekiyor. Aynı gün aynı dil ve üslup ile cevap verebilirdim, Ramazan ayının ruhuna uygun olmayacağını düşünerek vermedim.”

 

 

Kendisine yönelik sosyal medya aracılığıyla yapılan “Bayram günü dargınlıkların bir kenara bırakılması gerektiği” bu nedenle bu davranışın yakışmadığı yönündeki eleştirilere de yanıt veren Karakaş, “Turhan Kalaycı'ya dargın değilim ki bayram günü barışayım. Ben şahsi olarak O’nun, parti binamızın karşısındaki seçim bürolarının açılışı sırasında Ramazan ayının son günü olan arife gününde, yapmış olduğu nefret dili içeren söylemleri nedeni ile Millet Konağında yapılan bayramlaşmada elini sıkmadım” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

 

 

Arslan: "Elimizi herkese uzatmayı sürdüreceğiz"

 

 

Karakaş’ın söz konusu açıklamasına yanıt veren ise AK Parti Bartın İl Başkanı yaşar Arslan oldu. Bayram sabahı Şadırvan’da bulunan seçim irtibat bürosunda partililerle bayramlaşarak programlarına başlayan Arslan, ardından kent merkezi, ilçe, belde ve köy turlarına devam etti. Bartın’ın tamamında ziyaret etmedikleri yer bırakmamak için gayret sarf eden Arslan ve AK Parti’nin Milletvekili adayları, bayramın ikinci gününde de ziyaretlerini sürdürdüler. Bayramın maneviyatı içinde siyaseti kısa süreliğine de olsa bir kenara bırakarak bayramın güzelliğini yaşamaya çalıştıklarını dile getiren AK Parti Bartın İl Başkanı Arslan, bayramların küskünlüklerin sona erdiği, birlik ve beraberlik duygularının üst seviyeye çıktığı dönemler olduğunu vurguladı.

 

 

Arslan, bayramların toplumumuzu bir arada tutan, bir ve birlik olduğumuzu hatırlatan, kardeşlik ve beraberliğimizi güçlendiren bir olgu olduğunun altını çizerken şu sözler ile üstü kapalı olarak CHP İl Başkanı Karakaş’a yanıt verdi:

 

 

“Uzaklıkları yakın eden; akraba, komşu ve dostlarımızla görüştüğümüz, kırgınları birleştiren, küsleri buluşturan, muhabbetin tüm toplumda hissedildiği, toplumsal hayatımızın vazgeçilmez unsurlarıdır. Bayram, birlik ve beraberlik olunca güzel. Biz de bu olguyla hareket ediyoruz. Bu bayramı, gönül bağlarımızı güçlendirmemize vesile kılıp; birbirimize sıkıca sarılma, bizi birbirimize bağlama, bizi birbirimizle kardeş, dost, kılma fırsatı olarak görüyoruz. Bu nedenle merhametle, yardımlaşmayla, anlayış ve sabırla kucaklıyoruz. Bu şekilde bayramı anlamlı kılmaya çalışıyoruz. Bu süreçte de ne olursa olsun siyaset yapmamaya, tartışma ortamına mahal vermemeye özen gösteriyoruz. Ne olursa olsun vermemeye de devam edeceğiz. Ülkesine bağlı, vatanını ve milletini sevdiğine inandığımız herkese, ayrım yapmadan, ne dediğine bakmadan el uzatıyor, bayramını tebrik ediyoruz. Bayramda bu anlayışla devam edecek, elimizi herkese uzatmayı sürdüreceğiz”.

 

ETİKETLER : Bayramlaşmama Turhan Kalaycı Selim Karakaş
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›