23 Nisan Bartın’da törenlerle kutlandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da törenle kutlandı.
Bu haber 2023-04-24 11:02:31 eklenmiş ve 309 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 103. yıldönümü Bartın’da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 9.45’te Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Oğuzhan Acar’ın Cumhuriyet Meydanı’nda bulunun Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam etti.

 

 

Saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanında başlayan törende okullar bayrak ve flamaları ile hazır bulundu.

 

 

Bartın Vali V. Uğur Karakaya’nın katılım sağladığı törende; Garnizon Komutan V., Bartın Belediye Başkanı, Cumhuriyet Başsavcısı V., Vali Yardımcısı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü, siyasi parti temsilcileri, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı, il müdürleri, öğrenciler, veliler ve vatandaşlar yer aldı.

 

 

“Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun”

 

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kemal Sabriye Ocakçı İlkokulu 4/C sınıfından Yağız Atılgan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. 1. Dünya savaşı sonunda yaşanan tüm olumsuzluk ve zorluklara rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk hiçbir zaman ümidini kaybetmemiş 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmıştır. Samsun’dan Amasya’ya, oradan Erzurum ve Sivas’a geçerek yaptığı kongrelerle Türk milletinin düşmanla mücadeleye, bağımsızlığa tarih sahnesini kıyamete dek var olma mücadelesine çağırmıştır. Ankara’da 23 Nisan 1920 günü açılan Türkiye Büyük Millet Meclisinde Ulusal Egemenliğe ve yeni Türk devletine ilk adım atılmış, mecliste toplanan tüm temsilciler ülkemizin düşmanlardan kurtarılması için çalışmalara başlamıştır. Meclis tüm olumsuzluklara rağmen çalışmalarını aksatmadan devam ettirerek Kurtuluş Savaşını da ilgilendiren tüm kararları bu mecliste almıştır. Türk milleti Ulusal Egemenlik için Kurtuluş Savaşını kazanmış, bu milletin kıyamete kadar bağımsız yaşayacağını tüm dünyaya duyurmuştur. Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu bir dünyada el ele yaşamak ümidiyle Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

 

Günün anlam ve öneminin okumasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilkokullar arası resim ve ortaokullar arası şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

 

 

Spor ve jimnastik gösterilerinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Mehmet Rıfat Efendi Erkek Öğrenci Yurdunda kalan depremzede çocuklar tarafından hazırlanan sergi alanının gezilmesiyle program sona erdi.

ETİKETLER : 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Cumhuriyet Meydanı Tören Bartın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›