Kurucaşilelilerden destek istediler

Kurucaşile Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlenen halk iftarında AK Parti Grup Başkan Vekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Milletvekili Adayları Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı, vatandaşlarla bir araya geldi. Seçimlerde Kurucaşile’ye güvendiklerini ifade eden Tunç, Aldatmaz ve Kalaycı için destek isterken, Arslan ise “Durmak yok yola devam” mesajı verdi. Aldatmaz, seçimini önemine dikkat çekerken, Kalaycı da “Yeni dönemde de kentimizi bölgenin göz bebeği konumuna sokacak, Bartın’ı bir yıldız gibi parlatacağız. Çünkü biz söz verirsek yaparız” ifadelerini kullandı.
Bu haber 2023-04-17 10:41:35 eklenmiş ve 635 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

Kurucaşile Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği halk iftarı, bu yılda yoğun katılımla gerçekleşti.

 

 

Düzenlenen iftar programında AK Parti Grup Başkanvekili ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, AK Parti Milletvekili Adayları Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı vatandaşlarla bir araya geldi.

 

 

Arslan: “Sizlere güveniyoruz”

 

 

“Durmak yok yola devam” diyen Arslan, “Kısa ve öz doğru zaman doğru adam cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan. Doğru zaman doğru adaylar. AK Partimizin milletvekili adayları Yusuf Aldatmaz, Turhan Kalaycı. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızı, liderimizi sonrada milletvekili adaylarımızı önce Allaha sonra sizlere emanet ediyoruz. Umuyorum ve diliyorum ki Kurucaşile de bu seçimlerde bugüne kadar olduğu gibi başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere AK Partimizin birbirinden değerli ve teşkilatımızın bağrından çıkmış milletvekili adaylarımıza destek verecek. Sizlere güveniyoruz. İnşallah 14 Mayısta yapılacak seçimlerimizi öncelikle Kurucaşile’mize, Bartın’ımıza sonra tüm ülkemize hayırlara getirmesini Allahtan niyaz ediyorum. Durmak yok yola devam” dedi.

 

 

Kalaycı: “Ülkemizin şahlanış dönemini başlatacağız”

 

 

Ülkenin şahlanış dönemini başlatacaklarını belirten Kalaycı ise şöyle konuştu:

 

 

“Şimdi yeni bir dönemin, yeni bir mücadelenin ve yeni bir asrın eşiğindeyiz. Cumhuriyetimizin ilk asrını, eksiğiyle fazlasıyla günahıyla sevabıyla geride bırakıyoruz. Geçtiğimiz 21 yılda, ülkemize kazandırdığımız demokrasi ve kalkınma atılımları sayesinde bu dönemin eksiklerini önemli ölçüde telafi ettik. 21 yıllık iktidarımızda da cumhuriyet tarihinin en fazla yatırımlarını yaptık ve adeta ülkemizi ve Bartın’ımızı yeniden inşa ettik. Milletimizin kronikleşmiş sorunlarını çözdük, bunu yaparken de önceliğimiz daima milletimizin yararı oldu. İnşallah yeni dönemde de Türkiye yüzyılı vizyonumuzla ülkemizin şahlanış dönemini başlatacağız.

 

 

“Gözyaşlarını beraber sileceğiz”

 

 

Türkiye Yüzyılı’nı, Bartın’la beraber inşa edeceğiz, milletimizi hayalleriyle beraber buluşturacağız. Mazlum ve mağdurların gözyaşlarını beraber sileceğiz. Ülkemizin huzuruna ve refahına göz dikenleri beraber püskürteceğiz. Yönümüzü sadece Hakk’a, hakikate yönelterek 14 Mayıs’ta yeni bir millî irade destanını inşallah beraber yazacağız. 14 Mayıs’ta ‘Yeter, söz de karar da milletindir.’ diyerek yeni şahlanışa beraber imza atacağız. Bu sürrece de inşallah Bartın’dan 2 vekille destek vererek güçlü bir şekilde kentimizi Ankara’da temsil edeceğiz.

 

 

“Milletimiz gereken cevabı sandıkta mutlaka verecektir”

 

 

Sistem, ilk döneminde Kovid-19 küresel salgınından savaşa pek çok krizle, ülke içinde de bunların yansımalarıyla sınandı. Üstelik bir de asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin canımızdan can kopartan, şehirlerimizi yıkan sonuçlarıyla karşı karşıya kaldık. Pandemi olmamış, depremler, doğal afetler olmamış, dünya ekonomik krize girmemiş gibi algı peşinde koşanlara, dertleri millet olmak yerine terör örgütü mensuplarını serbest bırakmak olanlara milletimiz gereken cevabı sandıkta mutlaka verecektir. Bu yüzden meclisimizde 1 vekilin bile önemi vardır. Çünkü Suriye, Irak, Libya tezkerelerinde bunu gördük. Ülkemizin menfaatine olan tezkerelere gizli ortakları kızacak diye hayır oyu veren bir muhalefetle, ülkesine düşman olan bir anlayışla karşı karşıyayız.

 

 

“Bartın’ı bir yıldız gibi parlatacağız”

 

 

21 yıllık süreçte ülkemizdeki büyümeden kentimiz de hak ettiği payı aldı. Kentimizi de adeta yeniden inşa ettik. 12 milyarlık kamu yatırımını Bartın’ımıza kazandırdık. 12 milyarlık yatırımımız da devam ediyor. Gerek turizm altyapısı alanında, gerek sanayi alanında önemli kazanımlar elde ettik. Yeni dönemde de kentimizi bölgenin göz bebeği konumuna sokacak, Bartın’ı bir yıldız gibi parlatacağız. Çünkü biz söz verirsek yaparız. AK Parti demek her zaman icraat demektir. AK Parti demek çözüm demektir.”

 

 

Aldatmaz: “Bu seçim ya devam seçimi ya tamam seçimi”

 

 

Aldatmaz, vatandaşlardan kendilerine destek olmalarını beklediklerini belirterek “Biliyorsunuz ki önümüzde 14 Mayıs’ta bir seçim var. Bu seçim ya devam seçimi ya tamam seçimi. Biz devam etmek için sizlerden yetki istiyoruz. Bizler AK Parti adayları olarak cumhur ittifakının ortak adayı Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Bartın’da 2 milletvekili ile Ankara’da. Sizleri bugüne kadar sayın vekilimiz Yılmaz Bey en başarılı şekilde temsil ettiler bundan sonrada bizlerde sizleri en iyi şekilde temsil etmek için sizlerden 14 Mayıs’ta sandığa gitmenizi ve bizlere destek olmanızı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Tunç: “Seçim çalışmaları oradaki çalışmaları aksatmayacak”

 

 

Kurucaşile’nin Bartın’ın en güzel köşelerinden bir yer olduğunu söyleyen Tunç, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Kurucaşile bizim göz bebeğimiz. Bartın’ımızın en güzel köşelerinden bir yer. Karadeniz’in değerleriyle büyüleyen bir ilçesi. Bartın’a daha yakın  olması için epey bir çaba gösterdik ve daha da yaklaştık. İnşallah son noktaya doğru getiriyoruz. Bu iftar soframızda depremzede ailelerimiz var. 11 ilimizde dünyanın en büyük afeti bir deprem meydana geldi. Depremden etkilenen 11 ilimizi yeniden ayağa kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. İnşallah bir yıl içerisinde depreme maruz kalarak evlerini kaybeden vatandaşlarımıza sıcak yuvalarının anahtarlarını teslim edeceğiz. Önümüzde bir seçim var ama seçim çalışmaları oradaki çalışmaları aksatmayacak. Bunu devamlı olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ifade etmiştir.

 

 

Bugün de Kurucaşile’ye geleceğimizi söylediğimizde de sizlere Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletiyorum. Ekim ayında Amasra’da maden kazasını yaşadık. Kazada 43 canımız gitti 43 madencimiz şehit oldu. 5’i de Kurucaşile ilçemizdendi. İlçe başkanımızın kardeşi, muhtarımızın oğlu ve Aydoğmuş köyünden diğer köylerimizden 5 kardeşimizi madende şehit verdik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen hafta yine Kurucaşile ilçemizden üzücü bir vefat haberi aldık. Kurucaşile İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Akdoğan hocamız kaybettik. Çok değerli bir hocamız, çocukları seven öğretmenler ile arkadaş olan bir hocamızdı. Kurucaşile’ye büyük emek vermişti, bu kapalı spor salonunun yapımında onunla beraber çalışmıştık. Ani bir kalp krizi ile kaybettik. Allah rahmet eylesin.

 

 

“Kurucaşile’ye güveniyoruz”

 

 

Biz Kurucaşile’ye çok ve yine gelmeye devam edeceğiz. Bu seçimde AK Parti’nin adayları Turhan Kalaycı ve Yusuf Aldatmaz. Ben 5 yıldır bu görevi yaptım. Partimizin 3 dönem kuralı nedeniyle biz biraz kenarı çekildik. Şimdi yeni adaylarımıza destek vereceğiz. Hem TBMM’de Cumhur İttifakı olarak AK Parti’nin en güçlü şekilde temsil edilmesini, Bartın’dan yüzde yüz destekle iki milletvekili ile temsil edilmesini sağlayacağız. Kurucaşile’ye güveniyoruz. Cumhurbaşkanımızı inşallah ilk turda büyük bir çoğunlukla seçeceğiz. 2014'de yüzde 51,5 ile seçilmişti, 2018’de yüzde 53 ile seçilmişti bunu yükselterek özellikle Bartın ve Kurucaşile’den daha yüksek bir oy oranıyla sandıklardan çıkacağız. Çünkü Kurucaşile olarak Bartın olarak cumhurbaşkanımıza teşekkür etmemiz lazım. Bartın’a 21 milyar liralık yatırım yaptı. Şimdi 27 milyarlık yatırım devam ediyor. Kurucaşile yolları, Çakraz tüneli, Amasra tüneli, Cumayanı tüneli, Cumayanı viyadüğü, Dizlermezeci, Meydan tünelleri bunlar büyük yatırımlar. Bunları 2011 de başlattığımızda birileri inanmıyordu. Dağları, tepeleri aştığımızda yaşadığımız sıkıntıları Kurucaşile’liler çok iyi bilir. Ama Kurucaşile’ye daha çabuk ulaşabilmek için o dağları deldik. Şimdi Tekkeönü Karaman arasında 4 bin 600 metrelik tünelimizin inşaatı biraz yavaşlamıştı. İnşallah yine devam edecek. Türkiye’nin 10’uncu büyük tüneli Tekkeönü Karaman arasında. Sonra Tekkeönü’nden Şeyhler köyüne de 3 bin 200 metrelik tünelimiz var. Bunları hızlı  bir şekilde tamamlayarak Cide’ye doğru yol almaya devam edeceğiz. Tabi bunların devam etmesi Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde kalkınmasını sürdürmesinden geçiyor. Türkiye eğer Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde istikrarlı bir kalkınmayı sürdürürse bu çalışmalar daha çabuk biter hızlı bir şekilde bu inşaatlara kavuşuruz.

 

 

“Çok büyük bir destekle başaracağız”

 

 

Yaptıklarımız ortada 21 yılda ülkemizi Bartın’ımızı nereden nereye getirdik. 14 Mayıs’ta vereceğiniz kararla Türkiye’nin istikrarına evet diyerek doğru karar vereceksiniz. Bundan hiç şüphemiz yok. 14 Mayıs doğru karar zamanı, doğrusu AK Parti, doğrusu Erdoğan. Karşıdakileri görüyorsunuz. Bir yıldan bu yana bir masa kurdular masada her hafta toplantı yaptılar yemek yediler dağıldılar en son toplantıda bir anda aralarında bir kavga çıktı. Bir tanesi kalktı ben masayı dağıtıyorum dedi bu masa kumar masası dedi. Kılıçdaroğlu seçilemeyecek aday dedi. Meral Akşener bunları söyledi mi? söyledi. Bu masa noter masası dedi, bu masa millet iradesini temsil etmiyor dedi. Seçilemeyecek aday Kılıçdaroğlu’nu bize dayatıyorlar dedi. Biz bu işte yokuz dedi masadan kalktı gitti. Üç gün sonra ne olduysa tekrar geri döndü. Hadi bakalım belediye başkanlarını cumhurbaşkanına yardımcı yapalım, her partinin başkanı da cumhurbaşkanı yardımcısı olsun.  7 yardımcılı bir cumhurbaşkanı olsun dediler. Hatta bir yardımcı hayır dediğinde cumhurbaşkanı karar alamayacak diyorlar. Böyle bir yönetim şekli olabilir mi. Ne anayasada var ne de kanunlarımızda var. Böyle bir yönetim şekli biz bu ülkeye kaos vaat ediyoruz demek. Eski koalisyonlardan daha kötü bir yönetim vaat ediyoruz demek. Türkiye’nin lider güç olması Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde istikrar içerisinde huzur içerisinde terörden arınarak yoluna devam etmesinden geçiyor. Bunu hep beraber başaracağız. Çok büyük bir destekle başaracağız. Milletimiz yanlışa hayır diyecek.

 

 

“14 Mayıs’ta Türkiye’nin ışığını daha da yakacağız”

 

 

Suriye’de ne işimiz var, YPG bize mi saldırıyor diyen kimdi Kılıçdaroğlu idi. Yine askerimizi göndermeseydik orada terör devleti oluşacaktı. Hemen güneyimizde bizi yıllardır sıkıntıya sokan eli kanlı terör örgütünün yanı başımızda bir devlet kurmasını ister mi bu millet. Kandil’den açıklama yapıyorlar biz AK Parti’yi göndereceğiz Kılıçdaroğlu ittifakını destekleyeceğiz diyor. Kılıçdaroğlu hiç sesini çıkarıyor mu hayır sizin desteğinize ihtiyacımız yok diyor mu. Maalesef diyemiyor çünkü beraberler. Masanın altında tuttular en sonunda masanın üstüne oturttular. 6’lı masaydı 7’li masa oldu. Cumhuriyet Halk Parti’nin seçmenin de bundan rahatsız olduğunu biliyoruz. Kurucaşile’de geçmişte CHP’nin altına mühür basan hemşerilerimiz de rahatsız bundan. Bu rahatsızlıkları göstermenin zamanı 14 Mayıstır. 14 Mayıs’ta Türkiye’nin ışığını daha da yakacağız. Daha da aydınlatacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi en başta zaten kura çekildi en başa düştü. Aramaya gerek yok. Mührümüzü Cumhurbaşkanımızın resminin altına basacağız. Kurucaşile’den inanıyorum ki en yüksek oy oranı çıkacak. Çünkü Kurucaşile doğrusu AK Parti diyecek, bu yolları yapan AK Parti, Kurucaşile’yi çıkmaz sokak olmaktan kurtaran Erdoğan’dır diyecek ve adaylarımızı inşallah destekleyecektir.” 

ETİKETLER : Kurucaşile Belediyesi Yılmaz Tunç AK Parti Yaşar Arslan Yusuf Ziya Aldatmaz Turhan Kalaycı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›