AK Parti’nin Milletvekili Adayları projelerini anlattı

EYBEY Medya’da yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Bartın Milletvekili adayları Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı oldu. Arslan, Bartın’da yeni bir dönem başlatacaklarını ve bunun için hiçbir eksiklerinin olmadığının dile getirirken Kalaycı ve Aldatmaz ise Kozcağız’ın ilçe olması ile ilgili gereken çalışmaların yapılacağını ve Bartınspor’u 3’üncü lige taşıyacaklarını vurguladı.
Bu haber 2023-04-15 12:04:32 eklenmiş ve 413 kez görüntülenmiştir.

Kübra Nur AK

 

Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan,  Bartın Milletvekili adayları Yusuf Ziya Aldatmaz ve Turhan Kalaycı EYBEY Medya’da yayınlanan Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu oldu.

 

 

Yayınlanan programda her iki aday Bartın’da yapacakları çalışmalardan bahsetti.

 

 

Kalaycı: “Bizim söyleyecek sözümüz olmaz”

 

 

“Sayın Kalaycı sizin ‘hiç aday gösterilmeseydim ölümüne çalışırdım’ lafınız biraz yanlış anlaşıldı. Buradaki sözlerinizin yanlış anlaşıldığından yola çıkarsanız bununla ilgili ne değerlendirme yaparsınız?” Sorusunun üzerine Kalaycı, “Biz aslından bundan 4 ay önce Yusuf beyle bir konuşma yapmıştık. Biz başka şeyler planlamıştık. Ama Allah böyle nasip etti. Teşkilatımız, Sayın Cumhurbaşkanımız takdir etti. Artık bu takdirin üzerine bir AK Partili, bir il başkanı bir dava adamı hiçbir şey söyleme hakkına sahip değildir. Her zaman her konuşmamda ne dedim? Sayın Cumhurbaşkanımızın takdiri bizim başımız gözümüz üzerine dedim. Çünkü biz Sayın Cumhurbaşkanımız böyle takdir ettikten sonra bizim söyleyecek sözümüz olmaz. Ama burada bir aksilik oldu. Ender Usta diye bir kardeşimiz Allah rahmet eylesin. Cenazesine gittik. Orada bir soğuk algınlığı oluştu. Soğuk algınlığından sonra Ankara’da mülakatlarda eksi 9 dereceyi gördük bir soğuk algınlığı da orada oldu. Sonra Hasankadı’ya gittim. Hasankadı’da sahur programı yaptık. Orada da bir soğuk algınlığı oluştu ve hasta düştük. Bu hastalık sürecinde de bir kilo kaybına uğradık. Ve başka türlü konuşmaya başladılar. Ben şunu net olarak söylüyorum. AK Partide asla çatlak yok. Biz el ele sırt sırta göğüs göğüse beraber bu mücadeleyi yapacağız ve Bartın’dan Allah nasip ederse Sayın Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek. Ve 2 milletvekiliyle Allah nasip ederse. Bizim teşkilatlarımız buna hazır ve bizde bu yolda elimizden gelen gayreti göstererek bu işi başaracağız. Bunda hiç kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.  

 

 

Arslan: “Bartın’da yeni bir dönem başlatacağız”

 

 

Arslan, “Sayın Başkan 2 güçlü isimle Ankara’ya gittiniz. Oradaki hava hem Bartın açısından hem ülkedeki yansımaları açısından nasıl geçti?” sorusunun üzerine şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Bütün adaylarımız bizim için değerliydi onun altını çizmek istiyorum. Sonuçta adaylık 2 kişiye nasip olacaktı. Teşkilatımızın bağrından çıkmış, Bartın’ın öz evladı 2 tane yiğit arkadaşımıza nasip oldu. Ama biz diğer aday adaylarımızla bu süreçte inşallah yolu beraber yürüyeceğiz. Ta ki 15 Mayıs sabahına kadar Bartın’da bizimle beraber olacaklar. Ankara’daki aday tanıtımlarımız gerçekten çok harika geçti. Ocak ayında yeni Türkiye yüzyılı başlıyor diye Cumhurbaşkanımız bir manifesto yayınlamıştı. 11 Nisan günkü aday adaylığı tanıtım toplantısında tekrarı gibi oldu. Çok coşkulu bir katılım vardı. Oradaki aday adayları tekrar aday olmuş milletvekillerimiz hepsi bize ilgi alaka gösterdiler. İnşallah bu sene Bartın’dan 2-0’ı götürerek güçlü bir destekle Sayın Cumhurbaşkanımıza destek vereceğimize inandıklarını bize beyan ettiler. Tabi bu sonuç sahada çalışarak olacak. Onun için Allah’ın izniyle bu süreçte tüm teşkilatlarımızla bugüne kadarki yakalamış olduğu havanın motivasyonunu daha da üzerine koyarak inşallah çalışarak Bartın’ın ihtiyacı olan 2 tane AK Partili Milletvekilini Bartın’ımızı mecliste temsil ederek Sayın Cumhurbaşkanımızla güçlü bir Cumhurbaşkanlığı onun Cumhurbaşkanı olmasından sonraki süreçte inşallah Bartın’da yeni bir dönem başlatacağız. Bunun için hiçbir eksiğimiz yok.”

 

 

Aldatmaz: “Onların özlediği Bartın’ı oluşturmak için çalışacağız”

 

 

Bartın’a bir nokta dokunuşu yapmak ya da ilk yapmak istedikleri proje ne olurdu sorusu ile ilgili Aldatmaz, “Eskiden Belediye Başkanı adayı olmuştuk. O zaman ciddi bir proje çalışması yapmıştık. Onlar ortada. İnşallah bir kere önce onların takipçisi olacağız. Onları gerçekleştirmek, ırmak ıslahını yapmak, çevre rekreasyon alanlarını yapmak, yeni çevre yolu yapmak bunlar Bartın için yapacağımız işler. Biraz daha büyük bakmak lazım. Hasankadı’sını, Ulusunu, Amasra’sını, Kurucaşile’sini, Kumluca’sını bütün Bartın sorumluluğumuz altında bundan sonra. Oralara da en iyi hizmetleri yapmak için, oralara da bugüne kadar yapılmış hizmetleri arttırmak  için elimizden geleni yapacağız. İlimizin doğalgaz dağıtım alanının gelişmesi için, ilimizde TOKİ sayısını arttırmak, bütün büyük projeleri yapmak için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin desteğiyle Bartın’da bir olacağız iri olacağız diri olacağız. Ve Bartın’a hizmet etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim amacımız daha yaşanılabilir, çevresindeki illere göre daha ekonomisi güçlü bir Bartın yaratabilmek, Bartınspor’u 3’üncü lige çıkarabilmek. Bartınspor bizle bundan sonra inşallah. Elimizden geleni Bartınspor da dahil olmak üzere bütün sosyal alanlarda, kültürel alanlarda, ekonomik alanlarda Bartın’ı, benim seçimde bir sloganım vardı kuzey yıldızı yapmak, mega şehir yapmak’ inşallah ilin tamamını kapsayacak şekilde yapmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar mevcut milletvekilimiz çok büyük hizmetler yaptı. Hastanemiz devam ediyor. Bartın’da yapılan birçok hizmet devam edecek hizmetler var. Biz bu hizmetleri önce bitirip sonra yeni hizmetlerle Bartın’ı daha yaşanılabilir, ilin tamamını yollarıyla, altyapısıyla, üstyapısıyla daha iyi bir şehir yapabilmek için elimizden gelen çalışmayı yapacağız. İnsanımızın her zaman yanında olacağız. Ve halkımızla iç içe, el ele onların özlediği Bartın’ı yaratmak için çalışacağız” diye konuştu.

 

 

Kalaycı:  “Bartınspor’u gereken yere taşıyacağız”

 

 

Kalaycı ise “Bende özellikle Bartın’la ilgili bir açıklama yapmak isterim. Bir defa biz 2-0 yaptığımız takdirde Bartınspor’u 3’üncü lige çıkartacağız. Bunun sözünü kesinlikle veriyoruz.   3’üncü lig sözünü veriyoruz. Ben futbolu çok seviyorum. Her haftada oynuyorduk. Amatör futbolculuğunu yaptığım Bartınspor’u inşallah İl Başkanımız, Sayın Vekilimizle beraber 3’üncü lige taşıma sözünü veriyoruz. Bizim için olmazsa olmaz. Bartınspor markadır. Bartın’ın en önemli sivil toplum örgütüdür ve en büyük sivil toplum örgütüdür. O nedenle gençlerimizle birlikte Bartınspor’u gereken yere taşıyacağız. Yöneticiliğini de yaptım. Tabi ırmak ıslahı, hastane bunları konuştuk. Bir defa yeni Bartın’ı inşa etmemiz lazım. Kentsel dönüşümü Bartın’da başlatmamız lazım. Allah korusun depremi yaşadık. En küçük bir depremde bizimde yandım Allah demeden harekete geçmemiz gerekir. Bunu da inşallah yerel güçlerimizle, dinamiklerimizle Bartın’da yeni bir Bartın, yeni yüzyıla yakışır Bartın’a hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 

 

Aldatmaz: “Söz veriyoruz”

 

 

Aldatmaz, seçim beyannamesinde Bartınspor yer alacak mı? Sorusunun üzerine 

 

 

“Bartınspor’u yalnız 3’üncü ligde olarak değil Bartın’da bir kere sporun bir altyapısını kurmamız lazım. Bartın’da 3’üncü ligde çıkartacak kendi evlatlarımızı yetiştirmemiz lazım. Bununla ilgili çalışmayı yapmaya söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Arslan: “ 2 tane milletvekilimizle inşallah Kozcağız’ımızı ilçe yapacağız”

 

 

Kozcağız ile ilgili ilçelik sorusunun gelmesinin üzerine Kozcağız’ın kendileri için çok değerli olduğunun vurgusunu yapan Arslan, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Kozcağız bizim için çok değerli. Çünkü geniş bir coğrafyası var. Kozcağız barajımızda Kozcağız’ımız için büyük bir nimet. İnşallah orası Bartın’ımızın tarımda parlayan yüzü olacak yeni dönemde. Kozcağız’ımız aslında uzun zamandır ilçe olmak için talebi var. Çok haklı ve doğru bir talep. 2018’de ben aday olduğum zaman Kozcağız’a doğalgaz sözümüz vardı yerine getirdik. TOKİ sözümüz vardı yerine getirdik. Kozcağız’ımız ilçe olmayı sonuna kadar hak ediyor ve bende altına imzamı atıyorum. Ancak eğer Türkiye’de böyle bir çalışma olursa Bartın’dan biz mutlaka Kozcağız’ın ilçe olması için ne gerekiyorsa yapacağız ve ilçe olmasını sağlayacağız. Bunu yaparsa ancak Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanımızın liderliğinde olacak AK Parti yapar. Daha önce bütün şehir yasası olacaktı. Benim il başkanı olduğum dönemde. 2014’de Zonguldak Kozlu ve Kilimli, Hatay Payas hafızam beni yanıltmıyorsa. İlçe olduğu zaman il başkanlığı toplantısında o zaman ne yaparız diye düşünmüştük. Benim buradan bütün Kozcağız’a çağrımdır. Sonuçta bu süreçte bu olacak. Ama bizim şimdiden Kozcağız’ın merkez nüfusumuzu 10 binin üzerine taşımamız lazım. Allah’ın izniyle biz bu seçimlerde 2 milletvekilliğini alalım. Bunu yaparsa biz yaparız. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacağımızın teminatıdır. Kimsenin hayal etmediği, beklemediği yatırımlarımız olacak. 2 tane milletvekilimizle inşallah biz Kozcağız’ımızı ilçe yapacağız. Bu mutlaka olacak.

 

 

“Bartın’da işsizliğin belini kıracağız”

 

 

Filyos projesi Bartın’da çok önemli bir proje. Onu da entegre ederek ilave alanlarda katabiliriz. Yeni il sınırları belirlenecek bu yasa ile beraber. İnşallah başka hedeflerimizde var. Mevcut OSB’miz bin 650 dönüm. Ben 2015 yılında il başkanlığını devrederken 4 milyon metrekare yani 4 bin dönüm bir alan var. Akmanlar Çeştepe bölgesinde bu alanın 1/100 bin, 1/25 bin, 1/5 bin, 1/bin imar planlarında gösterildi ve şuanda orası mücavir alan statüsüne geçirildi. Şuanda burası belediye sınırları içerisinde. Orayı inşallah Bartın’ımıza önünü açacak Filyosa entegre edecek çok büyük bir alanımız var. Küçük sanayi ve ticari alan oluşturduğu büyük bir sanayi alanı oluşturacağız. Şuanda Bartın 2 milletvekili çıkartıyor. Allah’ın izniyle inşallah ilk yapacağımız genel seçimlerde 5 yıl sonrasında Bartın’dan 3 tane milletvekili çıkacak. Şunda Bartın’da ilave OSB’mizde büyük 4 tane kuruluşumuz var. İlave Dubaili bir yatırımcı bin 200 istihdamı o sağlayacak. Orada bizim 5 bin tane çalışan ihtiyacımız var şuanda. TTK bin tane alacak bunun en az 200 tanesi Bartın’a gelecek. HEMA Temmuz ayı itibaren günlük 100 bin ton kapasiteli kömür hedefliyor. Bunu işçi alarak yapacaklar. Bartın’da işsizliğin belini kıracağız.”

 

 

Kalaycı: “Seçimlerden sonra Kozcağız müjdesini alacak”

 

 

Kalaycı da seçimlerden sonra Kozcağız’ın müjdesini alacağını belirterek “İlçe ile ilgili Sayın Süleyman Soylu bakanımızın bir çalışması var. Bizde dosyamızı verdik. Deprem olması nedeniyle bunlar ötelendi. İnşallah en yakın zamanda bu seçimlerden sonra Kozcağız müjdesini alacak” dedi.

 

 

Kalaycı: “Arıt yolu 15 dk gibi  bir mesafeye düşecek”

 

 

“Arıt’lılar da beldemizi geri kazanmak istiyoruz diye sorular geliyor onunla ilgili bir şey söylemek ister misinizi?” sorusunun yöneltilmesi üzerine Kalaycı, “Arıt yolu belirli bir yere geldi. Çevre yolunun da bitmesiyle Arıt yolu 15 dk gibi  bir mesafe düşecek. Dolayısıyla Bartın’daki fabrikalardan Arıta servisler o zamanda da daha çok olacak. Arıtın nüfusunu arttırmamız gerekiyor. Bir projemiz daha var yer arıyoruz.  Arıt’ la ilgili bizim yıllardır özlemini çektiğimiz bir Kurucaşile yolumuz var. Onu mutlaka faaliyete geçirmemiz gerekiyor. Arıtın çıkmaz sokak’a olmasını kurtarmamız gerekiyor. Mesire alanlarını yapmamız gerekiyor Arıta. Bunlarla ilgili projelerimiz var. Fakat bazı yer sahiplerini ikna edemediğimiz için olmamıştı. İnşallah Arıt- Kurucaşile yolunu açarak Arıt’ın da önünü açmış oluruz. Bartın’ın geneline geldiğimiz zamanda şunu net olarak söyleyeyim elbette Bartın’a yapılan yatırımlar az değil. Ama 2 milletvekili olmuş olsaydı, belediyesi AK Partide olmuş olsaydı bu hizmetler katlanarak devam ederdi. Bu uyum içinde çalışmaktan geçer. Bartınlı hemşerilerimize şunu söylemek istiyorum bu uyumu sağlayın. Eğer biz bu uyumu sağlarsak Bartın’ımıza 10 yılda 20 yılda gelecek desteği 5 yılda getirirsiniz ve Bartın’ın nereden nereye geldiğini hep birlikte görürüz. Bartın’la ilgili çok projelerimiz var” ifadelerini kullandı.

 

 

Aldatmaz: “İkimiz beraber daha güçlü şekilde hizmet edelim”

 

 

Aldatmaz, “Yılmaz bey çıtayı çok yükseltti. Oranın boşluğunu doldurabilecek misiniz?” sorusuna 7/24 çalışmaya talip olduklarını belirterek şöyle konuştu:

 

 

“Yılmaz bey hakikaten çok başarılı bir milletvekilliği dönemi geçirdi. Çok profesyonel çalıştı. Bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bizde amacımız bayrağı aldığımız yerden daha yukarıya başka bir arkadaşımıza teslim edebilmek. Biz çalışmaya talibiz. 7/24 çalışmaya talibiz. İnsanlarımızla her zaman iç içe olarak, onların içinde, onların sorunlarını dinleyen, onların sorunlarına çözüm bulmaya çalışan ve mecliste de Bartın’ı en iyi şekilde temsil etmeye söz veriyoruz. Bizim bu saatten sonra bir tek amacımız var. Bartın’ı TBMM’de en iyi şekilde temsil edebilmek. Biz buradan 2 milletvekili gidebilirsek bunu bölüşürüz. Daha iyi şekilde temsil ederiz. Benimde istediğimiz vatandaşlarımızdan bizim ikimizi yollayın. İkimiz beraber daha güçlü şekilde hizmet edelim.”

 

 

Aldatmaz: “Planlı, programlı gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Bartın bırakabilmek…”

 

 

AVM ile ilgili çok talep olması ve bununla ilgili sözlerinin sorulması üzerine ise Aldatmaz, “AVM yapmak, şehri büyütebilmek esas olarak bunlar imar planıyla yapılması gereken şeyler. Bizim işimiz imar planında bunlara yer bulabilmek, şehri büyütebilmek, şehri daha iyi yerlere getirebilmek. Bu yerel yönetimlerin sorumluluğu. İnşallah bu seçimden sonra belediyeyi de alarak merkezi yönetim, belediye yönetimi bir ekip olarak. Amacımız Bartın’da yaşanılabilir, daha sosyal alanları olan, spor sahası olan, bizim bir çok şeye ihtiyacımız var. Ama imar Planların da onlara uygun yerimiz yok. Planlı, programlı gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Bartın bırakabilmek için Ankara’da en iyi şekilde temsil etmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

 

 

Arslan: “Cumhur ittifakıyla aramızda asla çatlak olamaz”

 

 

 “2 adayınızda belediye vurgusu yaptı. Bir ittifak var. Acaba ittifakta bir çatlak ses mi oluştu?” sorusuna Arslan, cumhur ittifakının sapasağlam temeli ile devam edeceklerini belirterek “Biz Cumhur ittifakıyla iki elin yumruk halindeyiz. Biz bunun Cemal beyin istifasından sonra bunu gösterdik. Bizim meclis sayımız 11 artı 1’di hem centilmenlik anlaşması gereği hem de protokol gereği cumhur ittifakının selameti açısından beraber görüştük. Ercüment başkanımızla beraber, genel merkezin bize çizdiği istikamet çerçevesinde duruşumuzu gösterdik. Birinci turda bizim dışımızda gelişen bir meclis üyemizin aday çıkmasından dolayı aslında birinci turda bitirecektik. Bizim cumhur ittifakıyla aramızda asla çatlak olamaz. Ne Bartın’da ne Türkiye’de. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Devlet Bahçeli hain FETÖ darbe girişiminden sonra başlayan birlikteliktir. Ben inanıyorum ki bu cumhur ittifakı sapasağlam temeliyle devam edecek” dedi.

 

 

“Benim burada kimseye bir şey attığım yok”

 

 

Aysu hanımla ilgili sözlerinin sorulması üzerine Arslan şöyle konuştu:

 

 

“Ben bunu CHP teşkilatına mal etmedim. Aysu Hanım bizzat Almanya’da toplantıda sarf ettiği sözler bunlar. Bunu destekleyen millet ittifakının 7’inci paydaşı kimdir? HDP ve PKK’dır. Ne diyor Kandildeki PKK’nın sözcüsü ‘ Sayın Kılıçdaroğlu’nu biz aday yaptık ’diyor. Benim burada kimseye bir şey attığım yok. Bu belgelerle sabit. Herkeste var görebilirler. Ben o zaman üzülmüştüm.”

 

 

Aldatmaz: “Aldığımız bayrağı daha iyi yere taşıyabilmek”

 

 

Tek bir amaçlarının olduğunu söyleyen Aldatmaz, “Biz her görüşe saygılıyız, her fikre saygı duyuyoruz. Tek bir amacımız var. Bartın’ı daha yaşanılabilir, daha modern, daha sosyal alanları olan bir şehir haline getirebilmek için, insanlarımızın sorularının her zaman yanında olabilmek için bu süreçte desteklerinizi istiyoruz. Amacımız bizden önceki milletvekillerimizden aldığımız bayrağı daha iyi yere taşıyabilmek” ifadelerini kullandı.

 

 

Kalaycı: “Bartın’ı yeni bir Bartın yapacağız”

 

Bartın’ı yeni bir Bartın yapacakları vurgusunu yapan Kalaycı ise “2023 seçimlerinin Türkiye için, Bartın’ımız için, İslam alemi için, tüm devletleri için, mazlum ve mağdur coğrafyaları için ne ifade ettiğini hepimizin bilmesi gerekir. Bir cumhur ittifakı var. Cumhur ittifakı Türkiye’yi düşünen, İslam alemini ve mazlum, mağdur coğrafyaları düşünen Anadolu’nun evlatları. Karşımızda da bir ittifak var. Bu ittifakta yıkmaktan söz eden, yakmaktan söz eden, İHA-SİHA’larımızın durdurulmasından söz eden ve ürettiğimiz, yaptığımız her şeyi inkar eden bir ittifak var. Ve bu ittifakın ağzında son günlerde bir kelime dolaşıyor. Nedir? ‘özgürlük yılı olacak 2023 yılı’ diyor. Kime? 40 bin kişinin katili, bebek katili, terörist başı Öcalan’a özgürlük yılı olacak diyor. Kime özgürlük olacak? Selahattin Demirtaş’a özgürlük olacak diyor. Kime özgürlük olacak? Gezi olaylarının finansörü Osman Kavala’ya özgürlük yılı olacak diyor. Bizim böyle bir ittifaka karşı bizim milletçe birleşmemiz, Bartın içinde net olarak söylüyorum Bartın sınırları içinde yıkmaktan, yakmaktan, bütün yatırımları durdurmaktan bahseden ve HDP ile kol kola girmiş bir CHP’ye bir ittifaka oy vermeyeceklerini düşünüyorum. Çünkü onlar vatana, millete, bayraklarını düşünen insanlardır. O nedenle bu seçimde gerekeni yapacaklarıdır. Benim hayatımda hep dikkat ettiğim bir şey var. Derdim Avrupa’da, Allah’ın gevuru yapabiliyor da biz neden yapamıyoruz. Bizim halkımızın ne eksiği var. Biz bu hizmetleri yapacağız. Bartınlı kardeşlerimizden özellikle genç kardeşlerimizden bize destek olmalarını istiyorum. İnşallah onlarla beraber Bartın’ı yeni bir Bartın yapacağız” dedi.

 

ETİKETLER : Yaşar Arslan Bartın Milletvekili adayları Yusuf Ziya Aldatmaz Turhan Kalaycı EYBEY Medya
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›