Hafızlık yarışması düzenlenecek

Bartın İl Müftülüğü, 2024 yılı halka yönelik geniş katılımlı Hafızlık Yarışması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bartın İl Müftülüğü, İl ve ilçelerde hafızlığını pekiştirmek isteyen vatandaşlar için 2023 yılı içerisinde uygun olan mekanlarda (cami vb.) Hafızlığı Pekiştirme Kursları açılacağını duyurdu.
Bu haber 2023-04-15 11:32:50 eklenmiş ve 369 kez görüntülenmiştir.

 

Hafızlık Yarışması için Hafızlığı Pekiştirme Kursları açılacak

 

 

Kübra Nur AK

 

 

2024 yılı halka yönelik geniş katılımlı Hafızlık Yarışması ile ilgili takvim belirlendi. Erkekler ve kadınlar kategorisinde düzenlenecek olan yarışmalarda, Bartın erkeklerde 8. Bölge Merkezi Düzce Grubu’nda, Kadınlarda ise yine 8. Bölge Merkezi Kırıkkale Grubu’nda mücadele edecek.

 

 

Yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar,  01 Ocak – 02 Şubat 2024 tarihleri arasında bulundukları yerdeki Bartın Müftülüğü’ne yada ilçe müftülüklerine müracaat edebilecekler.

 

 

Hafızlığı Pekiştirme Kursları açılacak

 

 

Bartın İl Müftülüğü, İl ve ilçelerde hafızlığını pekiştirmek isteyen vatandaşlar için 2023 yılı içerisinde uygun olan mekanlarda (cami vb.) Hafızlığı Pekiştirme Kursları açılacağını duyurdu.  Açılacak olan kursların yer ve zaman bilgisi vatandaşlara bilgi verileceği ifade edildi.

 

 

Konuyla ilgili  Bartın İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Kur'an'ın ezberlenerek korunması bakımından hafızlık müessesesi büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Başkanlığımızca 2024 yılında hafızlık müessesesinin korunmasına katkı sunmak ve daha önce hafızlık yapmış̧ fakat farklı sebeplerle hıfzını zayıflatmış̧ vatandaşlarımızın hafızlıklarını pekiştirmelerine yardımcı olmak amacı ile Başkanlığımızda çalışmayan vatandaşlarımıza yönelik hafızlık yarışması yapılacağı bildirilmektedir.”

 

 

İşte şartlar!

 

 

Yarışmaya katılmak için gereken şartlar ise şöyle sıralandı:

 

 

T.C. vatandaşı olması, 1 Ocak 2024 itibari ile 30 yaş üzeri olması, Diyanet İsleri Başkanlığında çalışmıyor olması ve Diyanet İşleri Başkanlığından emekli olmamış̧ olması gerekmekte.

 

 

Yarışma; 5 cüz, 15 cüz ve 30 cüz olmak üzere üç̧ kategoride yapılacak, her yarışmacı bir kategoriden yarışmaya katılabilecek, yarışmaya 5 cüz veya 15 cüz kategorisinden katılacak olanlar, müracaat sırasında cüz aralıklarını belirtecek, yarışmacılar ikamet ettikleri ilden yarışmaya müracaat edecek ve Hafızlık Belge şartı aranmayacak.

 

 

Şartları taşıyan vatandaşlar bulundukları yerdeki il/ilçe müftülüğüne müracaat edebilecek.

 

 

Belirtilen şartları taşımadığı sonradan anlaşılan katılımcının başvurusu iptal edilecek.

 

 

İl, ilçe ve merkez ilçe yarışmalarında başarılı olan vatandaşlara müftülüklerce teşvik ödülleri verilebilecek.

 

Bartın’da yarışmaya katılacak

 

 

Hafızlık yarışmasına Bartın'dan erkekler 20 Nisan 2024 tarihinde 8. Bölge Merkezi Düzce grubu’ndan yarışmaya katılacak. Kadınlar ise 18 Nisan 2024 tarihinde 8. Bölge Merkezi Kırıkkale grubu’nda yarışmaya katılacak.

ETİKETLER : Hafızlık Yarışması Bartın Müftülüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›