Bartın’da trafiğin ilk 6 ayı değerlendirildi

“2019 Yılı Trafik İlk 6 Ay Değerlendirme Toplantısı”, Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında yapıldı. Bartın Valiliği Çeşmi Cihan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 2019 yılının ilk 6 ayı içerisinde gerçekleşen trafik çalışmaları değerlendirildi.
Bu haber 2019-07-17 16:04:47 eklenmiş ve 167 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

İçişleri Bakanlığı’nca trafik kazalarından kaynaklı ölüm vakalarının yüzde 50 oranında azaltılmasına yönelik “Karayolları Trafik Güvenliği Strateji ve Eylem Planı 2011-2020” hazırlandı ve trafik kazalarının en aza indirilmesi için kısa vadede yapılacaklarla ilgili bir sistem yaklaşımı geliştirilerek “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi” uygulamaya konuldu.

Bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla trafik düzeninin sağlanmasına yönelik trafik eylem planları, kampanyaları, trafik düzenleme ve denetleme ile bilgilendirme faaliyetlerinin “bir kazayı önleme ve bir canı kurtarmanın ne kadar önemli ve değerli olduğu bilinciyle” konunun hassasiyetle yürütülmesi ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi talimatı üzerine;
Vali Sinan Güner başkanlığında ilimizde “2019 yılı Trafik İl 6 Ay Değerlendirme Toplantısı” yapıldı.

Bartın Valiliği Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Kurucaşile Kaymakamı Şeyma Polat, Ulus Kaymakamı Zeynep Acar, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şueb Müdürü Orhan Tor, Bartın Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Dr. Öğretim Üyesi Said Ceyhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, İl Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kıral, Bartın İl Sağlık Müdürü Dr. Dursun Koç, Kozcağız Belde Belediyesi temsilcisi, Bartın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Başkanı Sinan Amasralı ile ilgili birim yöneticileri katıldı.

 

Kararlılıkla mücadele edilecek

 

Vali Güner, toplantıda 100 Günlük Eylem Planı kapsamında “Bilgilendirme, Denetim ve Algı Yönetimi” şeklinde üç başlıktan oluşan “Trafik Kazalarını Önleme Planı” doğrultusunda ilimizde; denetimlerin artırılması, ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması, hız ve emniyet kemeri denetimlerinin etkinliğinin artırılması, “Yaşam için Kısa Bir Mola” sloganıyla “Yaşam Tünelleri”nin oluşturulmasını istedi.

Yine İçişleri Bakanlığı’nca 2019 yılında “Yaya Önceliği Trafik yılı” ilan edildiğini, karayolu üzerine vurgu yapan “Önce Yaya” görsellerinin, yolun yapım ve bakımından sorumlu kuruluşlarca koordineli şekilde tüm ışıksız okul ve yaya geçitlerine çizilmesi gerektiğini belirten Vali Güner, “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyasında olduğu gibi yaya güvenliğinin sağlanması konusunda tüm kolluk personelince seyir halinde cep telefonuyla görüşme, trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirme-makas atma, emniyet kemeri kullanmama ihlallerine yönelik Karayolları Trafik Kanunu kapsamında kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

 

Alınması gereken tedbirler belirlendi

 

Toplantıda, 2019 yıllı ilk altı aylık dönemde Bartın il genelinde emniyet ve jandarma sorumluluk sahasında meydana gelen trafik kazalarının sebepleri ve sonuçları değerlendirilirken, bundan sonraki altı aylık dönem içerisinde trafik kazalarının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler belirlendi.

Son olarak Vali Güner, ilgili kurumlara trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik mevzuat çerçevesinde trafik kazalarının meydana gelmemesi için etkin denetimlerin yapılmasını, alt yapı sorunlarına ilişkin eksikliklerin ise ilgili kuruluşlarca ivedilikle yerine getirilmesi talimatını verdi.

 

“Vatandaşlarımızın can sağlığı bizler için çok önemli”

 

Toplantı ile ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da Bartın Belediyesi’nce yapılan trafik düzenleme çalışmalarına ilişkin bilgiler vererek şunları söyledi:

 “Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner Başkanlığında gerçekleşen toplantıda trafik düzeni ve güvenliği bakımından yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunduk. Bartın Belediyesi olarak trafik düzeni ve vatandaşlarımızın can sağlığı bizler için çok önemli. Bu konuda da birçok çalışma yapıyoruz. Özellikle 2019 yılının ‘Yaya Öncelikli Trafik Yılı’ ilan edilmesi ile birlikte çeşitli çalışmalar başlattık. Yapmış olduğumuz çalışmalar kapsamında Davut Fırıncıoğlu Caddesi’ne 7 adet, Bülent Ecevit Caddesi’ne 30 adet, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ne 4 adet önce yaya resim ve logo taşıt yolu üzerine çizildi. Trafik yoğunluğunun bulunduğu bölgelerde bulunan okullardan Fatih İlköğretim Okulu önüne, Gökkuşağı Ana Okulu önüne, 15 Temmuz Şehitleri Okulu önüne ve Endüstri Meslek Lisesi Okulu olmak üzere 4 okul önüne önce yaya resimli logo çizildi. Bu çalışmalarının yanı sıra okullarda ve yaya geçitleri yollarında eksik olan uyarı tabelaları tespit edilerek yerlerine konulmaya başlanmış, eskiyen, yıpranan levhalar yenileri ile değiştirilmektedir.  ‘Önce Yaya’ logolu çizimlerin bitiminde bulunan tüm yaya geçidi çizgilerinin silinen yıpranan görünmeyen olanları da tekrar çizilecektir.

 

“Ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”

 

Ayrıca vatandaşlarımızı uyarmak ve bilgilendirmek amaçlı su makbuzlarının üzerine ‘Hız Felakettir, Emniyet Kemerinizi Takınız’ sloganı yazdırılmaktadır. Halkımızın can sağlığı bizler için değerli. Bunu sağlayabilmek içinde Bartın Belediyesi olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valisi Sinan Güner 2019 Yılı Trafik İlk 6 Ay Değerlendirme Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›