TSO’dan “Konut Seferberliği” çağrısı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde deprem bölgesinde konut inşa etmek için kampanya başlatıldı. Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, Bartın’daki iş dünyası ile yardımseverlere kampanyaya destek çağrısı yaptı.
Bu haber 2023-04-06 09:27:06 eklenmiş ve 744 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölgeye tüm imkanlarıyla yardım ve destekte bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), konut seferberliği başlattığını duyurdu.

 

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 1 milyar lira nakdi katkı vererek kampanyayı başlattıklarını kaydederken “El Verin, Ev Yapalım” sloganıyla başlatılan konut seferberliğine ilişkin ayrıntılar TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Türkiye Sektör Meclis Başkanlarının katılımıyla kamuoyu ile paylaşıldı.

 

 

Bartın TSO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Oda/Borsa başkanlarının katılımları ile gerçekleşen “Deprem Bölgesi Konut Seferberliği Basın Toplantısı”na video konferans yöntemiyle katıldı.

 

 

Konuya ilişkin olarak TOBB İkiz Kuleler ’de düzenlenen basın toplantısına TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri ve TOBB Türkiye Sektör Meclis Başkanları yer aldı.

 

 

“Depremzedelerin yarınlarına umut olalım”

 

 

TOBB ve iş dünyasının ilk günden itibaren deprem bölgesi için seferber olduğunu ifade ederken yıkılan şehirleri tekrar ayağa kaldıracaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Odalarımızla, Borsalarımızla, Sektör Meclislerimizle, Kadın ve Genç Girişimci Kurullarımızla, yani camiamızın tamamıyla da, kampanyaya dahil oluyoruz. Onlar, 81 il ve 160 ilçede, bu işin önderliğini üstlenecek ve yerele yayılmasını sağlayacaklar. Ve şimdi buradan tüm iş dünyamızı ve hayırsever vatandaşlarımızı da, bu seferberliğe davet ediyoruz. Unutmayalım ki, bizler el ele verdiğimizde, aşamayacağımız zorluk yoktur. Gün, bir olma, beraber olma, kenetlenme günüdür. Gün Birlik Olma Günü’dür. Siz de gelin, ister bir blok, ister bir daire, ister bir tuğla karşılığı bağışta bulunun. Dayanışma ruhumuz ölümsüzleşsin. Millet olduğumuzu gösterelim. Şehirlerimizi tekrar ayağa kaldırmak için destek verelim. Kampanya sloganımızda da ifade ettiğimiz gibi; gelin hep birlikte el Verin ev Yapalım. Vereceğini destekle, depremzedelerin yarınlarına umut olalım” dedi.

 

 

“İster tek bir tuğla ister bir ev”

 

 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından deprem bölgesinde kalıcı konutlar inşa edilmek üzere başlatılan “El Ver Ev Yapalım” kampanyası için Bartın TSO Başkanı Halil Balık, tüm iş dünyasının bu konut seferberliğine sahip çıkması gerektiğini ifade ederek deprem bölgelerindeki vatandaşların bir an önce konutlarına kavuşturulmaları için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söyledi.

 

 

“Gün birlik olma günü. Azı çoğu yok. İster tek bir tuğla ister bir ev, elinizden ne gelirse… Konut Seferberliği kampanyasına herkesin desteği çok kıymetli” diyerek Bartın’daki iş dünyasına ve yardımseverlere çağrıda bulundu.

 

 

TOBB’un öncülüğünde gerçekleştirilen kampanyanın hedefine en kısa zamanda ulaşacağını, depremzedelerin konutlarına kavuşacağına inancının tam olduğunu belirten Balık, “Bartın TSO olarak TOBB’un başlattığı kalıcı konut kampanyasına imkanlarımız el verdiği seviyede katkı sunmak ve ilimizdeki hayırsever vatandaşlarımızın da bu kampanyamıza destek vermesi için çalışıyoruz. Biz Bartın iş dünyası ve hayırsever vatandaşlarımızla birlikte depremin olduğu ilk andan itibaren bölgeye yardım ulaştırma, oradaki insanların yanında olma ve yaralarını sarmak için yoğun bir çaba gösterdik. Milletimiz yine birlik olup bu yaraları da saracaktır” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın TOBB Bartın TSO Halil Balık
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›