Arslan, depremzede aileleri ziyaret etti

Mehmet Rıfat Efendi KYK Erkek yurdunda misafir olan depremzedeleri ziyaret eden AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, yaşanan afetin kentsel dönüşüm çalışmalarının önemini bir kez daha ortaya serdiğini ifade ederken ülkemizin bu büyük felaketin de üstesinden geleceğinin altını çizdi.
Bu haber 2023-04-01 17:56:21 eklenmiş ve 611 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, teşkilat mensupları ile birlikte Mehmet Rıfat Efendi KYK Erkek yurdunda misafir olan depremzedelerle bir araya geldi.

 

 

 

Ziyaretinde depremzedelerin talep ve isteklerini dinleyen Arslan, 6 Şubat’ta yaşanan depremlerin ardından başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.

 

AK Parti olarak her zaman milletin yanında olduklarını ifade eden Arslan, “Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerin ardından her zaman olduğu gibi milletimizin yanında olduk. Arama kurtarma çalışmaların bitmesinin ardından da yıkılan kentlerimizi yeniden inşa etmek için hemen çalışmalara başladık ve evlerin temellerini attık. Depremde maalesef çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Allah hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Onların geride kalan emanetlerine de sahip çıkmak, bir daha böyle felaketlerin yaşanmaması için de önlemleri almak boynumuzun borcudur” dedi.

 

“Kentsel dönüşüme büyük önem verdik”

 

Yaşanan afetin kentsel dönüşüm çalışmalarının önemini bir kez daha ortaya serdiğini ifade eden Arslan, “İktidara geldiğimiz andan itibaren kentsel dönüşüme büyük önem verdik. İstedik ki afetlere önlem alalım, sorunların önüne geçelim. Ama burada bile bu çalışmaları durdurmaya, engel olmaya çalışan bir muhalefetle karşı karşıya kaldık. Sayısız kentsel dönüşüm projelerini eylemlerle mahkemelerle engellemeye çalıştılar. Her şeye muhalefet anlayışından kurtulmamız gerekiyor. Bu anlayıştan insanımız zarar görüyor. Eylemleri bir şekilde hallediyorsunuz ama alınan mahkeme kararları icra makamlarının kolunu bağlıyor. Bu kararları aldıran da maalesef deprem anında en büyük çığırtkanlıkları yapanların kendileri. Biz bütün belediyelerimizle, kamu kurumlarımızla bölgede çalışma yaparken, kendileri şov peşinde, algı peşinde koştu. Milletimiz bunun da cevabını elbet verecektir” dedi.

 

“Dinlenmeden çalışmaya devam”

 

Ülkemizin bu büyük felaketin de üstesinden geleceğini ifade eden Arslan, “Ülkemiz büyük bir ülkedir. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan milletimizin yanındadır. Allah’ın izniyle, köyleri ve ilçeleriyle depremin yıktığı şehirlerimizin tamamını ayağa kaldırmadan durup dinlenmeyeceğiz. Evini kaybetmiş insanlarımızı bir an önce yeni yuvalarına kavuşturmak için geceli gündüzlü çalışıyoruz. Bunun için kalıcı konutların inşaat sürecini depremin hemen ardından başlattık. Yürüttüğümüz hasar tespit çalışmaları sonunda tüm deprem bölgesinde 313 bin binadaki 894 bin bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı olduğunu gördük. Amacımız, 319 bini bir yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim etmektir. Bunu da söz verdik ve yapacağız” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan Mehmet Rıfat Efendi KYK deprem depremzede aileler
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›