BARÜ Senatosu’ndan bahar dönemine ilişkin yeni kararlar!

Bartın Üniversitesi Senatosu, toplanarak eğitim-öğretim süreçleri hakkında önemli yeni kararlar aldı. İşte o kararlar…
Bu haber 2023-04-01 11:32:51 eklenmiş ve 642 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 30 Mart 2023 tarihli yazısına istinaden toplanan Bartın Üniversitesi Senatosu 2022-2023 Akademik Yılı Bahar Dönemi eğitim öğretim süreçleriyle ilgili yeni kararlar aldı.

 

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulu’nun son sınıflarında 7+1 ve 3+1 uygulamasının olduğu programlardaki işyeri uygulama eğitimi, Öğretmenlik Uygulamaları kapsamındaki dersler ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıfındaki mesleki uygulama derslerinin dönem başından itibaren uygulandığı şekliyle yüz yüze yapılmasına, bu ders ve programlar dışındaki tüm derslerin uzaktan (çevrimiçi) öğretimin yanı sıra isteyen öğrenciler için devam şartı aranmaksızın sınıf ve laboratuvarlarda yüz yüze yapılmasına karar verildi.

 

Çevrimiçi dersler “Bartın Üniversitesi Uzaktan Öğretim Dersleri ile Sınav Süreçlerinin İşleyişi Hakkındaki Usul ve Esaslar” çerçevesinde yürütülecek.

 

Özel öğrenci olarak Bartın Üniversitesi’nde öğrenin gören ya da başka bir yükseköğretim kurumunda öğrenimlerine devam eden BARÜ öğrencileri eğitimlerin, aynı şekilde sürdürecek.

 

Uygulama kısmı ertelenmiş veya yapılmamış derslerin birimlerin alacağı kararlar doğrultusunda yeniden güncellenecek.

 

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Bartın Meslek Yüksekokulu ve Ulus Meslek Yüksekokulu’nun son sınıflarında 7+1 ve 3+1 uygulamasının olduğu programlardaki işyeri uygulama eğitimi, Öğretmenlik Uygulamaları kapsamındaki dersler ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü dördüncü sınıfındaki mesleki uygulama eğitim programları hariç olmak üzere bahar dönemindeki ara sınav ve mazeret sınavları “Bartın Üniversitesi Uzaktan Öğretim Dersleri ile Sınav Süreçlerinin İşleyişi Hakkındaki Usul ve Esaslar” çerçevesinde çevrimiçi yapılacak.

 

Tek ders ve azami süre sonu ek sınavlarının 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi takvimi esas alınarak yüz yüze yapılacak.

 

Tez izleme, yeterlilik sınavı gibi sınavlar Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Yönetim Kurulu kararınca belirlenen tarih ve usulde yapılacak.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi BARÜ Bartın Üniversitesi Senatosu YÖK uzaktan eğitim kararları
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›