Ablalarının katili için en ağır cezayı istediler

Bartın'da cezaevinden çıktıktan eşi Arzu Ar’ı bıçakla öldüren tutuklu sanık Metin Ar’ın (49) Bartın 1. Ağır Ceza mahkemesinde görülen duruşması ileri bir tarihe ertelendi. Duruşmada Arzu Ar’ın kardeşleri sanığın en üst cezaya çarptırılmasını istedi.
Bu haber 2023-03-30 15:44:41 eklenmiş ve 648 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’da boşanmak istediği eşi tarafından sokak ortasında çocuğunun gözü önünde canice katledilen Arzu Ar cinayetinde katil koca Metin Ar’ın yargılandığı davanın ikinci duruşması Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

 

Olay geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Hendekyanı Caddesi'nde meydana geldi. Eşini tehdit ettiği için ceza alarak 8 ay cezaevinde tutuklu bulunan Metin Ar, tahliyesinden 2 gün sonra kendisinden boşanmak isteyen eşi 33 yaşındaki Arzu Ar’ı kızının gözü önünde 10 bıçak darbesiyle öldürmüştü.

 

 

‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklanan Metin Ar’ın Bartın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasına devam edildi. Bartın Adalet Sarayı’nda 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu Metin Ar’ın avukatı, Arzu Ar’ın yakınları ve avukatlar katıldı.

 

 

SEGBİS’teki bağlantı sorunundan dolayı katılamadı

 

 

Diyarbakır’daki cezaevinde tutuklu bulunan sanık Metin Ar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi’nde (SEGBİS) bağlantısında sorun olmasından dolayı duruşmaya katılamadı.

 

 

Türkiye Barolar Birliği ve İzmir Barosu’nun davaya müdahil olma talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

 

 

Çocuğunun gözleri önünde boşanmak istediği kocası tarafından canice öldürülen 33 yaşındaki Arzu Ar’ın avukatları duruşmada sanık Metin Ar’ın en ağır cezaya çarptırılmasını isterken, Arzu Ar’ın kardeşleri ablalarının evliliği sırasında da sürekli şiddet gördüğünü ve bu cinayette ihmali olan herkesin araştırılmasını talep etti.

 

 

Sanık Metin Ar ile daha önce aynı cezaevinde kaldıkları tanık R.Ç de mahkeme heyetine, “Metin Ar ile daha önce aynı cezaevinde kaldık. Ben de zaten eşinin köyünden olduğum için bana sürekli eşi ve kayınvalidesiyle ilgili olumsuz durumlarını anlatıyordu. Bana da sürekli Arzu’nun oturduğu yeri soruyordu” dedi.

 

 

Duruşma 25 Mayıs’a ertelendi

 

 

Sanığın cezaevinden çıkıp ölümün gerçekleşmesine kadar geçen süreçte ihmali olan tüm kamu görevlileri hakkında mahkemece re’sen suç duyurusunda bulunulmasına karar verilirken savcının, sanığın tasarlayarak insan öldürme suçundan cezalandırılmasını talep ve mütalaa ettiği davanın duruşması, 25 Mayıs 2023 tarihine ertelendi.

 

ETİKETLER : Arzu Ar Bartın Bartın Adalet Sarayı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›