Bartın’da “6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” oluşturuldu

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası dolayısıyla Bartın’da Aladağ Mahallesi’nde “Deprem Şehitleri Ormanı” kurulurken fidan dikimi yapıldı.
Bu haber 2023-03-22 09:31:53 eklenmiş ve 620 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Nilay Meryem Çömlek

 

 

 

Bartın’da Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla yapılan etkinlikte, “asrın felaketi” olarak nitelenen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımız anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

“6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı” fidan dikim etkinliğine Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Bartın Belediyesi Başkan Vekili Av. Hüseyin Manav, protokol üyeleri, Bartın’da misafir edilen depremzede vatandaşlar ile çok sayıda kişi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikte depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur’an okunurken dua edildi.

 

“10 dekarlık sahaya 600 adet fidan dikimi…”

 

Etkinlikte konuşan Bartın Orman İşletme Müdürü Nadir Temel, dikilen fidanlarla bölgenin daha güzel hale geleceğini ifade ederken deprem bölgesinde de çalışmalara destek verdiklerini kaydederken şunları söyledi:

“Bu sahada aynı zamanda Cumhuriyetimizin 100’üncü yılı anısına yapılan çevre düzenleme çalışmaları ile 22 bin adet fidan dikimi yapılarak sahanın peyzajı tamamlanmıştır. 10 dekarlık sahaya 600 adet fidan dikimi yapılmak suretiyle Bartın merkezine çok yakın konumda olan bu yerin daha da güzelleşeceğini düşünmekteyiz.

 

“65 tır yakacak odun sevkiyatı yapılmıştır”

 

Yaşanan deprem felaketinin hemen ardından Bartın Orman İşletme Müdürlüğü olarak 20 personel, 4 pikap, 5 iş makinası, 1 arazöz ile yardım çalışmalarına katıldık. Personelimiz ve makinalarımız dönüşümlü olarak deprem bölgesinde çalışmaya devam etmektedir. Aynı zamanda Bartın’dan deprem bölgesine 65 tır yakacak odun sevkiyatı yapılmıştır. Gelecek kuşaklara daha yeşil bir vatan adına herkesin Ormancılık Haftasını kutluyorum.”

 

Vali Arslan: “Doğal afetlerin engellenmesinde önemli etkiye sahip”

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, ormanları im önemine dikkat çekerek yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

 

“21 Mart Dünya Ormancılık Gününde aynı zamanda baharın gelişini karşılıyoruz. Böylesine güzel bir etkinlikte sizlerle beraber olmaktan mutluluk duyuyorum. Birazdan, 6 Şubat tarihinde yaşadığımız tarihimizin en büyük afetlerinden biri olan ve ülkemizi derinden sarsan deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımız adına Deprem Şehitleri Hatıra Ormanında fidanlarımızı dikeceğiz.

Öncelikle deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu büyük afetten etkilenen vatandaşlarımızın acısını paylaşıyor, tüm imkânlarımızla yanlarında olmaya gayret gösterdiğimizi ifade etmek istiyorum. Birçok nimetin kaynağı olan ormanlarımız hem kirliliği önlüyor, hem oksijen deposu, hem de iklim değişikliği, küresel ısınma ve bundan kaynaklanan doğal afetlerin engellenmesinde önemli etkiye sahiptir. Yaylalarıyla, doğal güzellikleriyle, ormanlık alanıyla, coğrafi konumuyla ayrı güzelliğe sahip Bartın’ımızın kıymetini bilerek bundan sonraki nesillere daha güzelini, daha iyisini teslim etmek gibi bir sorumluluğumuz bulunuyor.

 

“Orman sevgisini ve vatan sevgisini arttıracağına inanıyorum”

 

Ormanı sevdirmek, ormanın içinde bulunanları da, sahip oldukları bu güzelliğin kadrini bilmek gerekiyor. Bugün düzenlenen programın çocuklarımızın, gençlerimizin ağaç sevgisini, orman sevgisini ve vatan sevgisini arttıracağına inanıyorum. Bu anlamda çocuklarımızın gençlerimizin bu programa katılmasını çok önemli görüyorum.

Bu vesileyle yüzyılın afetinde kaybettiğimiz vatandaşlarımız hatırası için kurulan bu ormanın hayırlı olmasını diliyor, yeşil ve mavinin buluştuğu ilimize güzellikler katmasını temenni ediyorum.”

 

Konuşmaların ardından da fidanlar toprakla buluşturuldu.

ETİKETLER : Bartın 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası 6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›